Armata chineză a finanțat Laboratorul din Wuhan ‒ „Femeia liliac”, Shi Zhengli, a colaborat din 2018 cu oamenii de știință militari

Potrivit unui raport publicat în luna iunie, Shi Zhengli, un virusolog de top din China, a fost în legătură cu cel puțin doi oameni de știință militari chinezi care au colaborat cu ea în trecut la cercetarea coronavirusurilor, unul dintre ei figurând acum ca decedat, confirmă Fox News.

În luna martie, dr. Shi Zhengli, virusologul din Wuhan care a fost acuzată că a efectuat experimente riscante cu liliecii, a negat categoric acuzațiile potrivit cărora Institutul de Virologie din Wuhan ar fi efectuat studii cu militari, potrivit unui raport al NBC News.

Dar publicația a relatat că a descoperit dovezi care o leagă pe Shi de oamenii de știință militari. Ea a colaborat cu Ton Yigang, un om de știință militar, la cercetarea coronavirusului în 2018 și apoi cu Zhou Yusen, un alt om de știință militar, în decembrie 2019. Zhou apare ca fiind decedat în nota de subsol a unui articol publicat în 2020. În raport se mai precizează că nu s-a putut confirma cauza morții sale.

David Asher, un fost consilier al Departamentului de Stat care a fost coautor al unei fișe informative în ianuarie anul trecut privind activitatea din interiorul laboratorului, a declarat pentru NBC News că el bănuiește că armata chineză finanța un „program secret” care implica tocmai coronavirusuri.

El și-a apărat teoria spunând că a primit informația de la mai mulți cercetători străini aflați în interiorul laboratorului, care au văzut unii cercetători de acolo îmbrăcați în haine militare. Raportul a subliniat că laboratorul insistă că acea instalație este folosită doar în scopuri civile.

Cu toate acestea, China a calificat drept „absurde” afirmațiile potrivit cărora virusul ar fi scăpat din laborator.

Unele persoane din Statele Unite au fabricat povești absurde ce susțin că a avut loc o scurgere din laboratorul Wuhan, aspect care îngrijorează grav China”, a declarat un oficial chinez la începutul lunii iunie. „China îndeamnă Statele Unite să respecte faptele și știința, să se abțină de la politizarea urmăririi originii covid-19 și să se concentreze pe cooperarea internațională antipandemică.”

Citiți și:
Oficiali guvernamentali americani au ajutat China să acopere originile coronavirusului. «Teoria conspirației» a fost întotdeauna adevărată
Ipoteza ca SARS-Cov-2 să fi pornit dintr-un laborator „nu este o teorie a conspirației”. Expert american: „Primul instinct al chinezilor este să ascundă”

 

yogaesoteric
7 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More