Fostul purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, Bogdan Oprea, aruncă bomba: Gheorghiță ne-a cerut să dezmințim primul caz de efect advers ‒ o femeie cu pareză facială

A spus că a avut doar un atac de panică

Bogdan Oprea, fost purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, acum profesor la Facultatea de Jurnalism, a susținut într-un dialog cu Libertatea, că nu va uita niciodată cum colonelul Gheorghiță s-a enervat când a comunicat public de la Ministerul Sănătății primul caz de efect advers la vaccinul anticovid ‒ o femeie cu pareză facială. „Gheorghiță spunea că e atac de panică, noi aveam pe masă diagnosticul cu parafa unui neurolog”, a spus Bogdan Oprea, pentru Libertatea.

Bogdan Oprea

Interviator Libertatea: Domnule Oprea, spuneți că atunci când „fac referire la mușamalizare” știți ceva și din perioada în care ați fost purtător de cuvânt la Ministerul Sănătății. La ce vă referiți?

Bogdan Oprea: Am un exemplu. Primul caz național de efect secundar al vaccinului a fost la o doamnă din Vâlcea. Paralizie temporară facială dreapta. Eu eram purtător de cuvânt. Un înalt funcționar al ministerului, medic, s-a uitat pe fișa medicală. Cei din spitalul local chemaseră un neurolog, acesta pusese diagnosticul. Nu un „urgentist”, nu un alt medic. Își făcuseră treaba, se îngrijiseră de pacientă. Am dat un comunicat în care am rezumat cazul, ne-am făcut datoria să informăm oamenii.

Libertatea: Și ce n-a fost în regulă? Care a fost mușamalizarea?

Bogdan Oprea: Șeful CNCAV, colonelul Gheorghiță, ne-a sunat. Era furios de ce am dat comunicatul. Existau oricum tensiuni între MS și CNCAV, însă acum aveam un caz concret. Gheorghiță ne-a cerut să dezmințim. „Cum să dezmințim, dacă e adevărat?”, l-am întrebat. „Femeia nu are nimic”, ne-a spus el. I-am răspuns că avem actele și am adăugat: „Dacă nu are nimic, de ce ai adus-o cu ambulanța, la București?”. Replica lui a fost aceea că ea a avut „atac de panică”. N-am să uit niciodată asta.

Citiți și:
Documente: CDC a exclus cu bună știință evenimentele adverse grave din studiile post-vaccinare
Experții estimează deja 20 de milioane de morți din cauza vaccinului anti-covid și peste 2 miliarde vătămați

 

yogaesoteric
12 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More