Remediu eficient pentru migrene, recomandat de un medic: oţet de mere şi miere de albine

Durerile de cap cronice sunt cauzate cel mai adesea de probleme la nivelul ochilor, stomacului, rinichilor, ficatului şi sinusurilor.

Există mai multe feluri de dureri de cap cronice. Unele sunt asociate cu boli organice, cum sunt bolile de rinichi. Altele sunt cunoscute sub denumirea de boli psihogene – dureri de cap cauzate de stări de tensiune. Acestea din urmă sunt provocate de stări emoţionale nefaste, cum sunt ura, teama, neliniştea. Dar cea mai supărătoare dintre toate formele de dureri de cap este migrena.

Migrenele se moştenesc şi afectează persoanele aparţinând unui anumit tip constituţional. Ele apar la persoane cu multă energie şi inteligente, care sunt sensibile şi simpatice, dar şi nervoase, pretenţioase, agresive şi ambiţioase. Chiar printre medici există tendinţa de a clasifica majoritatea cazurilor derutante de dureri de cap drept migrene.

Simptomele reale sunt totuşi specifice. Bolnavul simte o „radiaţie”, o ,,aură“, sau o pre-durere care-l avertizează încă dinainte de durerea propriu-zisă. Are licăriri de lumină înaintea ochilor şi durerea este localizată într-o singură parte a capului; de altfel cuvântul migrenă înseamnă durere în „jumătate de cap“ – şi este însoţită deseori de greaţă sau alte tulburări digestive.

Emoţiile, teama şi neliniştea declanşează cefaleea de forma migrenei. Pe măsură ce fiinţa înaintează în vârstă, crizele de migrena scad. Migrenele după vârsta de 60 ani sunt ceva neobişnuit. Aceasta se explică probabil în parte prin faptul că pe măsură ce îmbătrâneşte, fiinţa devine mai calmă şi mai bine adaptată condiţiilor de mediu.

Un remediu surprinzător pentru migrene, natural şi eficient, s-a dovedit a fi oţetul de mere şi mierea de albine. Iată experienţa unui medic care a recomandat pacienţilor săi acest tratament simplu, perfect natural.

Am consacrat o bună parte din timp studiului migrenelor, cu colaborarea persoanelor la care acestea apăreau şi care au acceptat să fie voluntari. Ca şi în cazul altor numeroase stări care indicau un dezechilibru în organism, stabileam dacă migrena apărea asociată cu o reacţie alcalină sau acidă a urinei. Când reacţia era acidă, migrenele erau mai puţin frecvente, sau dispăreau total, sau atunci când apăreau aveau o formă uşoară. Fireşte că ajutarea persoanei care suferă de aceste migrene constă în cunoaşterea diferiţilor factori care provoacă reacţia alcalină şi apoi în înlăturarea acestora.

 Când raţia zilnică de substanţe acide era necesar să fie sporită, administram oţetul de mere – o metodă simplă şi eficace. De multe ori, migrenele sunt înlăturate prin folosirea constantă a mierii. Două linguriţe de miere luate la fiecare masă pot preveni reapariţia durerii de cap. Dacă totuşi aceasta reapare, se măreşte doza la o lingură de miere la fiecare masă. Deoarece mierea nu necesită un proces de digestie elaborat şi ajunge repede în circuitul sângelui, deseori după o jumătate de oră durerea începe să scadă în intensitate. Dacă totuşi nu se simte o ameliorare, se ia încă o lingură de miere. Având în vedere felul în care se manifestă acest fel de dureri de cap, efectul calmant al mierii este tocmai ce ajută.

Pentru tratarea migrenelor, medicina populară dispune şi de altă metodă eficace de aplicare a oţetului de mere şi anume administrarea acestuia sub formă de vapori. Într-un vas se pune oţet şi apă în părţi egale; vasul se pune pe foc şi se lasă să fiarbă încet. Când din vas încep să se ridice vapori, se ţine capul deasupra vasului atâta timp cât vaporii sunt suficient de puternici. Se inhalează vaporii în 75 de respiraţii. În general se va constata că durerea dispare. Dacă se reinstalează, intensitatea ei va fi redusă la jumătate.

Recurgând la aceste metode simple şi perfect naturale, se poate renunţa definitiv la pastilele contra durerilor de cap.

Citiți și:
7 efecte ale iasomiei asupra organismului
Migrena – modalităţi de vindecare
Apa – 7 utilizări medicinale nebănuite
 

yogaesoteric
15 mai 2021

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More