11. 11. 2011, ora 11 şi 11 minute
Ziua tuturor izbânzilor cereşti
de astrolog Rodica Purniche
Numărul reprezintă probabil una dintre cele mai misterioase noţiuni care definesc viaţa noastră şi care poate antrena într-un mod miraculos mintea umană. Manifestat sub doar zece forme, el constituie, exprimă şi generează o infinitate de posibilităţi vizibile şi subtile ale lumii noastre, ale Universului în care trăim şi ne desăvârşim sub toate aspectele.
Întotdeauna repetiţiile, analogiile, sincronicităţile evenimentelor ne-au atras şi ne vor atrage atenţia, deoarece ele ne avertizează asupra manifestării plenare a anumitor energii cosmice menite să ne ajute în evoluţia noastră spirituală. Orice fapt este cercetat de mintea umană mai înainte de toate sub „forma” numărului său, iar în perioadele în care misterele Creaţiei Divine ni se revelează pe zi ce trece mai mult, aceste „fapte” devin o dată în plus semnificative.
Ziua de 11 noiembrie 2011 se înscrie, din punct de vedere astrologic, în şirul celor 12 „identităţi” numerice pe care le constatăm la începutul fiecărui secol şi de care ne vom ocupa în finalul acestui articol. Înainte de a prezenta o simplă statistică la care am recurs pentru a descoperi – dacă este posibil – un „liant” spiritual vizibil din punct de vedere astrologic, să analizăm contextul datei mai sus menţionate.
Ziua de 11 noiembrie este marcată în mod deosebit de energia planetei Marte, singura planetă care, cu puţin înainte de răsăritul Soarelui, schimbă Semnul, trecând din Leu în Fecioară. Evenimentul este cu atât mai demn de reţinut cu cât, la acest moment, Marte face o conjuncţie perfectă cu steaua fixă benefică Regulus, aflată ea însăşi la 29°50’ Leu, adică în pragul Semnului zodiacal Fecioară. Conjuncţia planetei Marte cu această stea fixă a început în zilele Sfinţilor Arhangheli, pe care calendarul popular creştin le consideră a fi din 8 până în 10 noiembrie, se va termina în ziua de 13 noiembrie şi va avea momentul de maxim în data de 11 noiembrie, zi la rândul ei marcată de sărbătoarea creştină a Sfântului Mina.
Să „desfăşurăm” pe rând aceste semnificaţii, al căror debut îl constituie data de 8 noiembrie, ziua Sfinţiilor Arhangheli dar şi faza cea mai benefică a Lunii, şi anume, ziua de Tripura Sundari, şi care se încheie cu ziua de 13 noiembrie, zi în care se lasă sec pentru intrarea în postul cel mare al Crăciunului.
În “Păscălia sau Cartea de zodii”, se spune că ziua Sfinţilor Arhangheli ţine, de fapt, 3 zile, şi că este ziua în care Arhanghelul Mihail trimite vara „pe lumea cealaltă”, dezlegând apoi, treptat-treptat, gerul iernii. Cartea îi mai numeste şi „vestitorii cei mari de bine”, deoarece ei vestesc oamenilor cele mai mari şi mai slăvite taine.
„Ca Sfântul Mihail, niciun sfânt nu e aşa de puternic – scrie Cartea – deoarece lui i-a dat Dumnezeu să poarte Soarele şi Luna. El face vara dând drumul Soarelui mai pe sus, de e ziua mare, şi face iarna dând Lunii drumul mai pe jos, ca să fie ziua mică şi noaptea mare. Toamna, când e ziua lui, atunci se desparte vara, şi el dă vietăţile în mâna Sfântului Neculai, de le poartă şi le hrăneşte până la Iordan.”
Cu alte cuvinte, arhanghelul Mihail este cel ce marchează definitiv trecerea Naturii de la anotimpul creşterii şi rodirii la anotimpul ocultării totale, al retragerii vieţii în marile uzine alchimice din pântecul bogat al pământului, care pregăteşte în adâncurile sale tainice noile energii ale primăverii următoare.
În meteorologia populară ziua de 8 noiembrie mai este numită şi „vara arhanghelilor”. După ea, între Arhangheli şi Crăciun, „trebuie nesmintit să mai fie de la 2 la 4 zile senine şi călduroase”, numite în popor „vara ierii”. De asemenea, se mai spune că, „dacă încă nu cade frunza de pe pomi în ziua Sfântului Mihail, iarna va fi grea.”
Cele trei zile de sărbătoare ale Arhanghelilor sunt urmate, în data de 11 noiembrie, de ziua Sfântului Mina, cunoscută ca sărbătoare a tâlharilor. O serbează atât tâlharii, „ca Sfântul să nu-i dea în vileag”, cât şi păgubaşii, care cer ajutor pentru prinderea hoţilor, cerere efectuată prin intermediul multor practici cu caracter magic. Este vorba despre „magia întoarcerilor”, făcută ca Sfântul Mare Mina „să întoarcă” (să dea în vileag) faptele rele dar şi obiectele furate, ştiut fiind că el dovedeşte hoţii şi toţi făptaşii de rele.
Din punct de vedere astrologic, pe durata acestui interval (9-13 noiembrie) Marte este conjunct cu steaua fixă Regulus. Stelele fixe sunt corpuri cereşti care parcurg un grad de zodiac în 72 de ani şi de aceea, comparativ cu planetele sistemului nostru solar care se mişcă mult mai „repede”, ele sunt considerate „fixe”. Atunci când o planetă trece prin dreptul lor, planeta respectivă se comportă ca un „deschizător energetic” care accelerează energia acelei stele fixe să ajunga la noi, sub forma anumitor particularităţi. Relaţia dintre planetă şi steaua fixă se petrece în intervalul unui orb de ±1°. În seara zilei de 8 noiembrie Marte a intrat în sfera de manifestare energetică a lui Regulus, la 28°49’ Leu, amplificând-o până în data de 13 noiembrie, când va ieşi din orbul admis, la 1° Fecioară.
Regulus face parte dintre „cele patru stele regale” ale persanilor, alături de Aldebaran (Gemeni), Antares (Săgetător) şi Fomalhaut (Peşti), cunoscute şi sub numele de „cei 4 păzitori ai Cerului”. Ele reprezintă „tronurile” celor 4 mari arhangheli, corelate şi cu punctele cardinale: Aldebaran este tronul arhaghelului Mihail, aşezat la Est, Regulus este tronul arhanghelului Raphael aşezat la Nord, Antares este tronul arhanghelului Uriel aşezat la Vest iar Fomalhaut este tronul arhanghelului Gabriel aşezat la Sud.
Regulus era numită de către babilonieni „Regele”, de către hinduşi „Cea puternică” iar de către persani „Centrul”; în listele medievale de stele apare sub denumirea de „inima Leului” (Cor Leonis) sau de „Casa Soarelui”. Strălucirea sa este de 155 de ori mai mare decat a Soarelui nostru; cei ce se nasc sub influenţa ei se spune că vor avea glorie şi putere.
Trecerea lui Marte prin dreptul stelei fixe Regulus şi activarea energiei ei caracteristice se sincronizează cu cele 3 zile menţionate de către calendarul popular creştin a fi sărbătoarea Arhaghelilor. În acest interval, influenţele planetei Marte şi cele ale stelei fixe benefice Regulus amplifică puterea de vindecare trupească şi sufletească specifice arhanghelului Raphael, şi susţin şi încununează eforturile spirituale ale celor perseverenţi în desăvârşirea lor interioară şi în aspiraţia de a deveni una cu Dumnezeu.
Conform Legii oculte a rezonanţei, activarea unei singure stele fixe face să vibreze toate celelalte la unison, în aşa fel încât, datorită sferei de forţă a planetei Marte, puterea dumnezeiască a arhanghelului Mihail să se adauge celei a arhanghelului Raphael şi să genereze o acţiune divină majoră la nivel planetar, de însănătoşire civică, morală şi spirituală a întregii umanităţi. Energia specifică zilei de 11 noiembrie, ziua de maxim a conjuncţiei dintre planeta Marte şi steaua fixă Regulus, susţine totodată sfera gigantică de forţă a justiţiei divine ce se manifestă – conform mentalităţii populare – prin intermediul Sfântului Mina, care ajută la dovedirea răilor şi tâlharilor de orice fel.
Jupiter, de asemenea, este în sextil cu steaua fixă Fomalhaut (04°01’ Peşti), susţinând şi amplificând totodată calitatea de vestitor al slavei cereşti pe care o are arhanghelul Gabriel.
În intervalul 8-10 noiembrie conjuncţia Mercur-Venus a activat culoarul energetic al stelelor fixe Aldebaran (09°58’ Gemeni) şi Antares (09°56’ Săgetător), amplificând şi susţinând acţiunile şi influenţele benefice ale arhanghelilor Mihail şi Uriel.
În limbajul spiritual actual se spune că în astfel de momente „se deschid portaluri”. În spiritualitatea populară însă astfel de zile sunt momente în care „se deschid Cerurile”; acum, deschiderea Cerurilor este precedată de soborul (adunarea) tuturor îngerilor şi arhanghelilor care au ales să rămână alături de Dumnezeu şi să-i alunge pe îngerii căzuţi. De asemenea, deschiderea Cerurilor este urmată de acţiunea justiţiară a Sfântului Mina, care va da pe cei nelegiuiţi în mâinile lui Dumnezeu Tatăl.
Şi, ca semnificaţia acestei zile să fie completă, menţionăm că data de 11 noiembrie este şi ziua sfântului Victor, cel care duce toate eforturile divine sau divin integrate către Victoria deplină.
Într-o astfel de glorile divină manifestată pe o perioadă atât de lungă, rugile şi rugăminţile noastre au nu doar o foarte mare putere de îndepărtare şi anihilare a răului, ci şi o înmiită putere de curăţire şi de vindecare, de purificare şi însănătoţire a planetei Pământ, numită în timpurile străvechi Urantia.
Foarte interesantă în arta divinaţiei cu cărţile de Tarot Arcana majoră a XI-a, intitulată „Forţa” sau „Puterea”. Chiar dacă în interpretările simbolice mai noi s-a procedat la o rocadă cu Arcana majoră a VIII-a, „Justiţia” sau „Dreptatea”, noi rămânem fideli Tarotului de Marsilia care recunoaşte „Puterea” ca fiind Marea Arcană a XI-a. Imaginea acestei arcane este următoarea: o femeie cu semnul infinitului deasupra capului ţine în mâini fălcile unui leu, arătând că are control deplin asupra lui. „Puterea” simbolizează curaj, hotărâre, încredere în sine, siguranţă. Mesajul ei este acela că trebuie să încerci până cand vei reuşi. Din punct de vedere spiritual însă, simbolismul arcanei este deosebit de complex, de la capacitatea de transmutare şi sublimare a energiilor grosiere în energii elevate, sublime, de la reuşita Marii Opere (transmutarea metalelor commune în metale nobile), de la izbânda alchimiei interioare, la puterea infailibilă a lui Dumnezeu (femeia cu infinitul deasupra capului reprezintă activarea lui Akasha Tattva în forma ei spirituală, pură) asupra puterii animalice, distructive, a celor ce încalcă legile divine şi prejudiciază Armonia Cosmică.
Dacă ţinem cont de toate acestea, înţelegem mult mai uşor şi mai profund semnificaţia zilei de 11.11.2011, 11h11’, ca zi a tuturor izbânzilor cereşti atât în noi cât şi în afara noastră, pe această planetă.
Statistici necesare
Din punct de vedere statistic, o analiză mai atentă a zilelor speciale din fiecare an al intervalui ianuarie 2001 – decembrie 2012 a dus la următoarele concluzii astrologice:
01.01.2001, 01h01 – Luna în cuadratură cu Chiron
– Jupiter retrograd
– AS Balanţă
02.02.2002, 02h02 – Luna în cuadratură cu Chiron
– Jupiter retrograd
– AS Scorpion
03.03.2003, 03h03 – Luna în inconjuncţie cu Jupiter
– Jupiter retrograd
– AS Săgetător
04.04.2004, 04h04 – Luna în trigon cu Chiron
– Jupiter retrograd
– AS Vărsător
05.05.2005, 05h05– Luna în sextil cu Chiron
– Jupiter retrograd
– AS Berbec
06.06.2006, 06h06– Luna în trigon cu Chiron
– Jupiter retrograd
– AS Gemeni
07.07.2007, 07h07– Luna în trigon cu Jupiter, Chiron în trigon cu Junon
– Jupiter retrograd
– AS Leu
08.08.2008, 08h08 – conjuncţie NN-Chiron-Neptun
– Jupiter retrograd
– AS Fecioară
09.09.2009, 09h09 – conjuncţie Jupiter-Chiron-Neptun
– Jupiter retrograd
– AS Balanţă
10.10.2010, 10h10 – Luna în cuadratură cu Chiron
– Jupiter retrograd
– AS Scorpion
11.11.2011, 11h11 – Luna în cuadratură cu Chiron
– Jupiter retrograd
– AS Capricorn şi Marte conjunct cu Regulus
12.12.2012, 12h12 – Luna în cuadratură cu Chiron
– Jupiter retrograd
– AS Peşti
În astfel de zile:
- Luna este în majoritatea cazurilor în aspect cu Chiron; acest fapt semnifică relaţia dintre masele de oameni şi Ghidul spiritual
- Chiron este în toate cazurile foarte puternic aspectat; de exemplu, în 2010 el face foarte multe aspecte, şi este şi retrograd; acest fapt semnifică puterea spirituală a unui ghid spiritual autentic, precum şi capacitatea lui de a susţine un număr imens de oameni în procesul de evoluţie spirituală
- Jupiter este întotdeauna retrograd în asemenea zile; acest fapt semnifică necesitatea trezirii spirituale a întregii planete
- cu puţine excepţii, AS merge „din 2 în 2”, într-o ciclicitate vizibilă probabil pe perioade mult mai mari de timp, în unele perioade fiind activate Semnele zodicale de predominanţă energetică yin, iar în alte perioade fiind activate Semnele zodiacale de predominanţă energetică yang; acest fapt semnifică, probabil, predispoziţia energetică receptivă a umanităţii sau, dimpotrivă, predispoziţia ei activă, dinamică, realizatoare, la nivel planetar;
- am ales să luăm ca reper planeta Jupiter, deoarece ea parcurge Zodiacul în 12 ani şi pentru că reprezintă spiritualitatea, evoluţia spirituală şi, împreună cu Saturn, Neptun şi Chiron, activitatea depusă de un ghid spiritual autentic în cadrul unei şcoli spirituale autentice.
Dintr-o pură curiozitate astrologică, am investigat intervalele 1901-1912 şi 2101-2012 pe care le vom anexa mai jos, lăsând cititorilor deschisă interpretarea concluziilor. Din aceeaşi curiozitate am investigat intervalele 1801-1812 şi 2201-2212 şi am constatat că în aceste zile atât de „ispititoare” numerologic, Jupiter este retrograd într-un secol (de exemplu, în intervalele 1801-1812, 2001-2012 şi 2201-2212) iar în secolul următor nu (de exemplu, în intervalele 1901-1912 şi 2101-2012).
O altă posibilă concluzie ar fi aceea că trecerea unei planete prin dreptul unei stele fixe, în zilele „de forţă” ale unui număr constituie un eveniment deosebit de rar. Statisticile prezentate mai jos indică o relativă predispoziţie pentru luna noiembrie, aşa cum a fost cazul datei de 11.11.2011 şi la modul general în perioada de iarnă.
Statistică 1901-1912:
01.01.1901, 01h01 – conjuncţie Chiron-Jupiter în opoziţie cu Neptun
– Jupiter direct
– AS Balanţă
02.02.1902, 02h02 –Chiron fără aspecte (doar septil Chiron-Venus)
– Jupiter direct
– AS Scorpion
03.03.1903, 03h03 – Luna în cuadratură cu Chiron
– Jupiter direct
– AS Săgetător
04.04.1904, 04h04 – Luna în sextil cu Chiron
– Jupiter direct
– AS Vărsător
05.05. 1905, 05h05– conjuncţia Soare-Jupiter in cuadratura cu Chiron
– Jupiter direct
– AS Taur
06.06. 1906, 06h06– conjuncţia Soare-Jupiter în trigon cu Chiron
– Jupiter direct
– AS Rac
07.07. 1907, 07h07– conjuncţia Venus-Pluto în trigon cu Chiron in
– Jupiter direct
– AS Leu
08.08. 1908, 08h08 – Luna în sextil cu Chiron
– Jupiter direct
– AS Fecioară
09.09. 1909, 09h09 – Piramidă deAer Pluto-Venus-Chiron
– Jupiter direct
– AS Balanţă
10.10. 1910, 10h10 – Piramidă de Aer Pluto-Jupiter-Chiron
– Jupiter direct
– AS Scorpion
11.11. 1911, 11h11 – Mercur şi Marte în cuadratură cu Chiron şi Chiron conjunct cu Fomalhaut
– Jupiter direct
– AS Capricorn
12.12. 1912, 12h12 – conjuncţia Mercur-Marte în cuadratură cu Chiron
– Jupiter direct
– AS Peşti
Concluzii
- Chiron este în majoritatea cazurilor în aspecte cu aproape toate planetele
- Jupiter nu este niciodată retrograd în asemenea zile
- cu puţine excepţii, AS merge „din 2 în 2”.
Statistică 2101-2112:
01.01.2101, 01h01 – Neptun în cuadratură cu conjuncţia Marte-Chiron
– Jupiter direct
– AS Balanţă
02.02.2102, 02h02 – Luna în inconjuncţie cu conjuncţia Venus-Chiron
– Jupiter direct
– AS Scorpion
03.03.2103, 03h03 – Pluto în trigon cu Chiron
– Jupiter direct
– AS Săgetător
04.04.2104, 04h04 – Chiron în aspect cu Soare, Marte
– Jupiter direct
– AS Vărsător
05.05.2105, 05h05– Luna în aspect aplicant cu Chiron, conjuncţia Venus-Jupiter în sextil cu Chiron
– Jupiter direct
– AS Berbec
06.06.2106, 06h06– Luna în opoziţie cu Chiron şi Chiron puternic aspectat
– Jupiter direct
– AS Gemeni
07.07.2107, 07h07 – Luna în conjuncţie cu Chiron şi ambele în trigon cu Jupiter
– Jupiter direct
– AS Leu
08.08.2108, 08h08 – Soarele în opoziţie cu Chiron
– Jupiter direct
– AS Fecioară
09.09.2109, 09h09 – conjuncţie Jupiter-Marte în opoziţie cu Chiron
– Jupiter direct
– AS Balanţă
10.10.2110, 10h10 – Saturn în conjuncţie cu Chiron şi Chiron foarte puternic aspectat
– Jupiter direct
– AS Scorpion
11.11.2111, 11h11 – Saturn în conjuncţie cu Chiron
– Jupiter direct
– AS Capricorn
12.12.2112, 12h12 – Luna în inconjunţie cu Chiron
– Jupiter direct
– AS Pesti
Notă:
Pentru numerologi şi iubitorii numerologiei avansăm de pe acum invitaţia de a fi atenţi şi de a studia data de 21.12.2112, ora 21:12, dată la care numerele 1 şi 2 alcătuiesc trei perechi de 21 şi 12 în oglindă. La data aceea Saturn este în cuadratură perfectă cu Aldebaran, şi Chiron în drum spre conjuncţia cu Saturn.
Cu siguranţă că există multe alte date importante în fiecare an (de exemplu, 30.03.1930) caracteristice fiecărui an sau anumitor perioade, însă ele nu sunt „complete” (de exemplu, nu există ora 26 sau ora 31 sau luna a 14-a sau luna 22 etc.), în aşa fel încât „numărul” să reprezinte anul, luna, ziua, ora, minutul. În schimb, primii 12 ani ai fiecărui secol sunt semnificativi dacă vrem neapărat să acordăm atenţie mesajelor care ne pot veni prin intermediul unor astfel de date, cu condiţia să avem în vedere complexul simbolurilor la datele respective. Totuşi, cercetarea astrologică autentică poate duce către descoperiri surprinzătoare. Ceea ce am oferit aici este doar una dintre multele modalităţi de lucru şi investigare a unui moment astral foarte special.
Citiţi şi:
Configuraţii astrologice planetare importante în 2011
Numerologia – știința secretă a numerelor
yogaesoteric
10 noiembrie 2011