130 milioane de oameni, biometrizați. Cartea de identitate biometrică, adoptată de Mexic pentru ‘soluționarea schimbărilor demografice’

Mexicul a adoptat o nouă lege a populației care vizează crearea unei „cărți de identitate digitale unice”, astfel încât să permită guvernului să abordeze „schimbările demografice, mortalitatea, fertilitatea și migrația internațională”, scrie Lifesitenews.

Noua lege generală privind populația, mobilitatea umană și interculturalitatea, adoptată de Camera Deputaților din Mexic, „va permite Ministerului de Interne să creeze o bază de date cu datele personale ale cetățenilor mexicani, inclusiv biometrice”, a informat Forbes Mexic.

Cédula Única de Identidad Digital (Carte de identitate digitală unică) urmează să devină „documentul oficial de identificare pentru toți mexicanii” și va fi eliberat atât celor care locuiesc în Mexic cât și mexicanilor din străinătate, potrivit BiometricUpdate.com.

Cardul va conține „numele, prenumele, data nașterii, locul nașterii, naționalitatea și datele biometrice ale cetățenilor, împreună cu un număr unic de înregistrare a populației (CURP)”.

Scopul declarat al cărții de identitate nu este doar „garantarea dreptului la identitate”, ci şi „abordarea schimbărilor demografice”.

Legea generală a populației din Mexic, creată în 1974 și reformată ultima dată în 2014, prevede executarea „măsurilor necesare” pentru programele de planificare familială prin „servicii de educație și sănătate publică”, „cu scopul de a reglementa și stabiliza rațional creșterea populației”. Mexicul are o populație de circa 130 de milioane de oameni.

Citiţi şi:

Legătura dintre 5G, cip-uri, nanoparticule și actele biometrice (I)

Apple va folosi scanarea venelor de pe fața utilizatorului pentru autentificarea biometrică

yogaesoteric

5 ianuarie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More