Capitolul IV – Scurt istoric privind organizaţia neguvernamentală M.I.S.A.

Regimul ceausist a sufocat orice initiativa care viza nasterea unui curent de regenerare morala si spirituala. Dictatura comunista a cazut in 1989, dar vechile mentalitati opresive au supravietuit. Libertatea de gandire, libertatea de opinie, libertatea de asociere sunt nesocotite in cazul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut.


Multi dintre fondatorii asociatiei noastre, dintre profesorii si practicantii yoga din cadrul cursurilor organizate de M.I.S.A au  fost anchetati de organele de represiune si au suferit în închisori pe vremea dictaturii comuniste. Ideile lor novatoare,  spiritul liber si cunostintele lor parapsihologice erau privite in acea perioada ca un pericol pentru puterea comunista. Regimul totalitar din Romania a interzis prin urmare orice astfel de activitate, chiar si tangenta cu domeniul spiritualitatii. Este de notorietate ancheta indreptata de Securitate impotriva intelectualilor romani care au avut contact sau au activat in cadrul Miscarii Transcendentale. Profesorul de yoga Gregorian Bivolaru a fost unul dintre cei vizati. Ancheta s-a soldat cu arestari, intimidari, concedieri, iar la nivel  national, chiar cu desfiintarea Facultatii de Psihologie din Bucuresti.


O parte dintre persoanele incriminate cu acea ocazie au primit dupa 1989 recunoasterea oficiala a autoritatilor Romaniei democratice: aceste persoane au fost victimele unui abuz politic.  In cazul profesorului de yoga Gregorian Bivolaru semnalam o atitudine vadit discriminatoare. Regimul totalitar a apelat si in situatia sa   la cea mai simpla practica de compromitere a unei persoane considerate periculoasa din punct de vedere politic: fabricarea unor acuzatii care o transformau pe aceasta in infractor de drept comun. In cazul sau atacarea credibilitatii sociale a fost  insotita si de grava atingere a credibilitatii in ceea ce priveste integritatea psihica. Profesorul Gregorian Bivolarul a fost diagnosticat cu o boala mintala si a fost internat intr-un spital de boli mintale cronice.


Cu toate ca acestea au reprezentat o inscenare specifica regimurilor dictatoriale, nici dupa 1989 profesorului Gregorian Bivolaru nu i s-a recunoscut calitatea de detinut politic. Mai mult, desi situatia sa este binecunoscuta de catre autoritati, multe comunicate oficiale, puse in circulatie cu ajutorul mass-media au readus in atentia opiniei publice imaginea unui Gregorian Bivolaru vinovat de infractiuni de drept comun si bolnav psihic irecuperabil. Semnalam aceasta grava incalcare a drepturilor omului si protestam impotriva discriminarii la care este supusa de  14 ani incoace o persoana urmarita, torturata si intemnitata in perioada comunista din cauza convingerilor sale.


Contrar afirmatiilor repetate ale mass-media, care ii acuza ca prezinta grave deficiente psihice, au un comportament asocial si abulic, de victime perfecte ale tehnicilor de spalare a creierului,  multi dintre fondatorii M.I.S.A, dintre instructorii si practicantii yoga din cadrul cursurilor organizate de M.I.S.A sunt specialisti în domenii importante de cercetare care, in prezent, se bucura de o larga apreciere in lumea occidentala.
Discipline milenare orientale precum yoga, tai chi, ayurveda (medicina traditionala indiana) s-au impus deja in Occident ca metode alternative si complementare de vindecare, mentinere a sanatatii si dezvoltare armonioasa a personalitatii. In Romania insa sunt privite cu scepticism si neîncredere de catre un anumit segment al autoritatilor române, tributare vechilor mentalitati comuniste.


Cu toate acestea, datorita impactului benefic extraordinar pe care aceste discipline stravechi îl au asupra oamenilor ce vin în contact cu ele, foarte multi români au început dupa revolutia din 1989 sa practice yoga, sa-si îmbunatateasca sanatatea prin intermediul tratamentelor naturiste.


Un adevarat curent de regenerare spirituala si morala  a inceput sa se dezvolte în România datorita acestor discipline noi pentru publicul român, însetat de cunoastere dupa atâtia zeci de ani de siluire a constiintelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More