Macron incendiază Franța! Măsură șoc anunțată: „Vom mări limitele de vârstă pentru rezerviști!”

Franța crește la 72 de ani vârsta rezerviștilor

Ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, a declarat la mijlocul lunii aprilie că vârsta rezerviștilor militari va fi ridicată la 70 de ani pentru majoritatea soldaților.

Macron toarnă gaz pe nemulțumirea populației. Măsură șoc pentru rezerviști: „Vom mări limitele de vârstă”.

Mișcarea vine în contextul în care Macron a semnat creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, una dintre reformele cele mai populare din Franța ultimelor decenii.

Vorbind despre bugetul de apărare consolidat al Franței, ministrul Apărării Sebastien Lecornu a dezvăluit că limita de vârstă pentru majoritatea rezerviștilor va fi ridicată la 70 de ani.

Acolo unde ar fi nevoie de anumite abilități de specialitate, a adăugat el, aceasta ar putea fi și mai mare.

Limita actuală pentru rezerviști – militarii instruiți, gata să fie chemați dacă este necesar – este între 60 și 65 de ani.

Vom mări limitele de vârstă astfel oamenii vor putea fi rezervişti în armata franceză până la 70 de ani şi până la 72 de ani pentru anumiţi specialişti”, a declarat ministrul Apărării, Sebastien Lecornu, pentru postul francez RTL.

Creșteri militare sporite pentru sectorul militar

Mulți oameni de calitate se trezesc dați la o parte din cauza acestei limite de vârstă, ceea ce nu are sens”, a spus Lecornu.

Franța a luat decizia de a-și reconsidera cheltuielile pentru apărare pe fondul războiului din Ucraina și creșterea inflației. Proiectul legii de programare militară a prevăzut creșteri anuale „fără precedent” de 3 până la 4 miliarde de euro în bugetul armatelor.

Se vorbește despre suma de 413 miliarde de euro. „Nu există nimic prea mult” în viitoarea lege a programării militare, a subliniat ministrul forțelor armate, Sébastien Lecornu.

Citiți și:
Suntem conduși de psihopați? Dr. Damian Baciu traduce poziția prof. Psihopatologie și Psihologie, cu doctorat la Sorbona, dr. Mila Aleckovic Bataille
Tucker Carlson: De ce se sinucide Occidentul?

 

yogaesoteric
29 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More