Seymour Hersh: Contraofensiva Ucrainei ar putea dura 117 ani

Contraofensiva Ucrainei ar putea dura 117 ani pentru a recâștiga controlul asupra teritoriilor pierdute în ritmul actual al contraofensivei, a scris jurnalistul american și câștigătorul Premiului Pulitzer Seymour Hersh, pe platforma Substack, citând un oficial informat.

Mi s-a spus că în ultimele zece zile, trupele ucrainene nu au reușit să spargă apărarea rusă în vreun mod semnificativ. Au reluat doar încă două mile pătrate din teritoriul ocupat de Rusia”, a spus el.

Potrivit lui Hersh, el a aflat că în primele două săptămâni ale ofensivei, armata ucraineană a capturat doar 44 de mile pătrate (aproximativ 114 de kilometri pătrați) de teritoriu, dintre care cea mai mare parte era deschisă.

Contraofensiva, despre care vorbesc de multă vreme autoritățile ucrainene, a început pe 4 iunie pe direcțiile Yuzhnodonetsk, Zaporojie și Artemivsk, cu atacul principal al Forțelor Armate ale Ucrainei concentrat pe sectorul Zaporojie al frontului.

Contraofensiva ucraineană este încetinită de lentoarea ajutorului occidental, spune Zelenski

Volodimir Zelenski a recunoscut că Rusia încetinește contraofensiva ucraineană, dând vina însă și pe „lentoarea” livrărilor de arme occidentale și cerând arme cu rază lungă de acțiune și noi sancțiuni împotriva Moscovei, potrivit AFP.

Președintele ucrainean a subliniat, de asemenea, că timpul este împotriva Ucrainei, Rusia mizând pe o victorie republicană la alegerile prezidențiale din 2024 pentru a slăbi sprijinul SUA pentru Kiev.

El a cerut din nou mai multe arme, cu rază de acțiune mai mare și mai rapide. Și sancțiuni împotriva Moscovei.

Cu cât durează mai mult, cu atât mai mulți oameni suferă (…) Dacă noi nu suntem în cer și Rusia este, ei ne opresc din cer. Ei ne opresc contraofensiva”, a declarat el la o conferință la Kiev, care a avut loc vineri, 8 septembrie.

Potrivit acestuia, „procesele devin mai complicate și mai lente când vine vorba de sancțiuni economice împotriva Moscovei sau de furnizarea de arme” din partea Occidentului.

Ucraina se plânge de luni de zile de lentoarea negocierilor privind livrarea de avioane de luptă F-16. Recent s-a convenit ca țările europene să îi livreze câteva zeci dintre aceste avioane americane, însă echipajele este necesar să fie antrenate timp de luni de zile.

Citiți și:
Seymour Hersh: Majoritatea populației mondiale susține operațiunea specială rusă
O altă bombă Seymour Hersh: Mașina de război a lui Zelenski merge cu motorină din Rusia pe banii americanilor

 

yogaesoteric
9 septembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More