Concepția de sclav

Caracterul de sclav înseamnă pur și simplu o atitudine a conștiinței care include sentimente de inferioritate față de ceva sau de cineva. Concepția de sclav este o stare ubicuă, omniprezentă, specifică ultimilor ani, care induce convingerea că omul nu mai poate face nimic pe cont propriu. Este o formă gravă de pesimism colectiv care sângerează creierele națiunilor timp de generații.

Deși acest sindrom de inferioritate duce la eșec, nemulțumire și un sentiment de realizare scăzută în viața unei persoane, totuși este mai rău atunci când domină în întreaga națiune. Concepția de sclav a unei națiuni împiedică progresul general al acesteia și afectează grav dezvoltarea umană.

Cauze de top care dezvoltă concepția de sclav a unui popor:

1. Corupția generalizată în aparatul statului: guvern, poliție, servicii, justiție, administrație publică, sănătate etc;

2. Un decalaj major între segmentele societății care au și cele care nu au nimic;

3. Legăturile / călătoriile în țări străine sunt considerate simboluri de statut;

4. Achiziționarea articolelor de import în detrimentul celor fabricate în țară este un semn de prestigiu social;

5. Utilizarea limbii străine / a limbii stăpânului devine obișnuință în societatea sclavagistă;

6. Oamenii preferă să își trimită copiii la studii în alte țări ca o chestiune de mândrie și prestigiu.

Atunci când utilizarea unei limbi străine în societate este obișnuită și este considerată o trăsătură a faptului de a fi educat și de elită, copiii se adaptează încă din copilărie și nu simt niciodată mândria față de moștenirea și valorile lor naționale. Valorile străine inoculate în copilărie de părinți și profesori devin norma vieții lor de zi cu zi și adoră să părăsească țara la prima ocazie, să fugă departe de țara lor natală. Această tendință se agravează atunci când copiii primesc educație prin intermediul unui sistem de învățământ sau al unei limbi străine.

Copiii care rămân în sistemul național se simt și mai complexați decât ceilalți. Ei cred că tot ceea ce au învățat este inferior și că nu vor putea niciodată să se dezvolte mai bine decât elevii care și-au făcut studiile în limbi străine sau în institute străine. Acest complex de inferioritate devine parte a genei și le curge prin vene. Fiecare nouă generație se simte mai înlănțuită decât predecesoarea. Așa se formează caracterul de sclav.

Principala cauză provine de la „elita” societății, care caută întotdeauna să se asocieze cu cei mai puternici, adică cu stăpânii lor și, prin urmare, urmărește să le adopte obiceiurile și să vorbească în limba lor. În acest fel, ei se asigură că nu fac parte din țară, ci aparțin conducătorilor sau super elitei.

Mulți din cei numiți în funcții cheie în România sunt tineri școliți în universități străine, prin urmare sunt pseudo-alogeni. Toți conducătorii noștri au avut și au legături în Occident, copiii lor studiază în institute occidentale și își împărtășesc cu mândrie momentele de realizare în grupul lor „elitist” sau prin intermediul mass-media. Practic, toți sunt victimele aceleiași concepții sclavagiste.

Investiția în educația națională este minimă, deoarece guvernanții nu aparțin societății românești și nu vor ca și copiii lor să facă parte din acest sistem „defect”. Dar…. rata de alfabetizare în România (70-80%) este mai bună decât cea din Afganistan (31,7%), așa că de ce să ne plângem?

Între timp au apărut două concepte noi:

1. Analfabetismul funcțional – se referă la abilitatea unei persoane de a citi fără a înțelege ce citește. Ea poate reproduce un text (recunoaște semnele grafice) dar se află în incapacitatea de a raționa informația citită și de a face conexiuni logice (conținutul de idei îi este străin). Astfel, indiferent cât citește, această persoană NU poate evolua / performa.

2. Alfabetizarea funcțională – se referă la abilitatea unei persoane de a lucra cu calculatorul, de a folosi elementele de bază ale infrastructurii bancare, de a obține carnetul de conducere auto sau de a cunoaște cel puțin o limbă străină, dar și aceasta se află în imposibilitatea de a raționa și gândi logic informațiile citite.

Concepția de sclav a cuprins lumea ca o plagă. Cine să se revolte dacă oamenii NU mai au această capacitate?

Citiți și:
Iluzia aberantă a democraţiei: sclavul perfect este sclavul care se crede liber!
Ultimul joc al colonialismului?

 

yogaesoteric
3 octombrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More