Viktor Orban: Niciun om serios nu poate vorbi despre o intenţie a Rusiei de a ataca NATO

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, consideră că este imposibil ca preşedintele rus Vladimir Putin să atace o ţară membră a NATO.

Niciun om serios nu poate vorbi despre o intenţie a Rusiei de a ataca NATO”, a declarat Orban într-un interviu publicat de ziarul german Bild, conform Cotidianul.

Atacarea NATO este absolut imposibilă – nu numai pentru Rusia, ci pentru oricine din lume – întrucât NATO este de departe cea mai puternică comunitate militară, a afirmat şeful executivului ungar, a cărui ţară a preluat la 1 iulie preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Viktor Orban a adăugat că toate ţările NATO susţin clauza securităţii colective, conform căreia un atac împotriva unui membru al NATO va fi considerat un atac împotriva tuturor statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Ruşii au o istorie şi o cultură diferite, precum şi o înţelegere diferită asupra libertăţii şi suveranităţii naţionale decât au europenii, a spus Viktor Orban, care s-a întâlnit cu Putin la Moscova în prima săptămână din iulie. „Dar ei sunt raţionali, sunt hiper-raţionali”, a subliniat liderul ungar.

Referitor la alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, Orban a apreciat că actualul preşedinte american Joe Biden nu va obţine un nou mandat la Casa Albă.

El l-a lăudat pe fostul preşedinte american, Donald Trump, pe care l-a numit un „om al păcii”. „El este un om de afaceri, un om care s-a realizat prin forţe proprii şi are o abordare diferită asupra oricărui aspect. Şi cred că asta este ceva bun pentru politica mondială. Și să nu uităm că el este un om al păcii”, a declarat Orban pentru publicaţia germană.

Viktor Orban este singurul premier dintr-o ţară membră a Uniunii Europene care şi-a exprimat deschis sprijinul pentru Donald Trump înaintea alegerii acestuia ca preşedinte al SUA, în 2016. Cei doi s-au întâlnit în luna martie a acestui an la reşedinţa lui Trump de la Mar-a-Lago (Florida).

Citiți și:
După Ucraina și Rusia, Viktor Orbán a ajuns în China: Misiunea de pace 3.0. Cum vrea UE să îl pedepsească pentru aceste vizite
Viktor Orban: „Se exercită presiuni colosale asupra noastră din partea a 31 de țări membre NATO pentru a ne schimba poziția dinspre una a păcii, spre război”

 

yogaesoteric
20 iulie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More