Probleme la plăţile cu cardul pe întregul teritoriu al Germaniei. Nemții au fost nevoiţi să folosească numerarul pentru a cumpăra bunuri

Probleme la plăţile cu cardul au fost semnalate pe 12 septembrie pe întregul teritoriu al Germaniei, aparent din cauza unei defecţiuni la un furnizor de servicii IT, astfel că nemții au fost nevoiţi să folosească numerarul pentru a cumpăra bunuri, transmite DPA, potrivit Agerpres. În măsura în care l-au avut…….

Cardurile de debit şi cele de credit au fost afectate încă din dimineaţa zilei respective, şi, de asemenea, au fost raportate probleme și la retragerea de bani de la ATM.

Potrivit German Banking Industry Committee, au existat probleme şi la utilizarea cardurilor germane de credit şi de debit în afara ţării.

Pe baza informaţiilor disponibile la acest moment, ipoteza unui atac cibernetic poate fi exclusă”, a declarat un purtător de cuvânt al Asociaţiei industriei bancare.

Perturbările au la origine problemele apărute la First Data, un furnizor de servicii IT care este deţinut de grupul american Fiserv”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Oficiul Federal German pentru Securitatea Informaţiilor (BSI) a transmis că este conştient de „perturbări în plăţile cu cardul la diferite instituţii financiare” adăugând că este „în contact cu cei afectaţi precum şi cu autorităţile relevante”.

Analizăm în prezent faptele precum şi natura şi amploarea perturbării”, a precizat BSI.

Ce se va petrece într-o societate fără numerar când o astfel de defecțiune va surveni în sistem?

Citiți și:
Amplă campanie în Germania pentru banii cash. Banca Federală spune că numerarul e parte din infrastructura esențială a unei țări
Norvegia se poziționează împotriva agendei „fără numerar” ‒ A votat o lege care întărește utilizarea numerarului și asigură oamenilor dreptul și libertatea de a-l folosi

 

yogaesoteric
17 septembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More