„Tăticul pandemiilor”, declarație apocaliptică: „Chiar dacă scăpăm de război, vom avea o altă pandemie”

Bill Gates, părintele Microsoft, și-a petrecut ultimele două decenii avertizând lumea cu privire la o serie de probleme și crize cu care s-ar putea confrunta. Printre temerile lui Gates se numără dezastrele climatice și atacurile cibernetice majore, însă cel mai îngrijorat este de o viitoare pandemie, scrie CNBC, citat de Business Magazine.

Există o mulțime de tensiuni la nivel geopolitic care continua să crească. Chiar și dacă am putea evita un război major, ne vom confrunta oricum cu o altă pandemie în următorii 25 de ani”, a declarat Bill Gates.

Oamenii de știință consideră de obicei pandemiile ca fiind evenimente probabile, chiar inevitabile, odată cu trecerea timpului. Acestea devin din ce în ce mai frecvente, din cauza unor factori precum schimbările climatice și creșterea populației, arată cercetările.

Pentru Gates și experții în sănătate, întrebarea nu este dacă o altă pandemie va apărea în curând ‒ ci dacă națiunile vor fi mai pregătite decât au fost pentru epidemia de covid-19.

Țara de la care toată lumea se aștepta să fie liderul și modelul care să ajute lumea să navigheze prin criza sanitară nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor”, a spus Gates făcând referire la SUA.

Deși s-au înregistrat unele progrese, prin creșterea cheltuielilor pentru pregătirea în caz de pandemie în SUA și în alte țări, Gates spune că răspunsul global nu a fost încă suficient.

Deși unele dintre lecțiile pandemiei au fost învățate, ele au fost mult mai puține decât m-aș fi așteptat, din păcate”, spune el.

Diviziunile politice despre care mulți cred că au împiedicat răspunsul lumii la covid-19 stau încă în calea pregătirii adecvate pentru următoarea epidemie.

Lumea încă n-a reușit să înțeleagă ce a făcut bine și ce nu în ultima pandemie. Poate că în următorii ani situația se va modifica, dar până acum ne confruntăm cu o situație dezamăgitoare”, a mai declarat Bill Gates.

Citiți și:
Pandemia informatică globală ‒ Bill Gates și Microsoft aruncă lumea în haos
Bill Gates înnebunește

 

yogaesoteric
21 septembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More