Transgenderismul, „fratele geamăn” al transumanismului – Cum ne sunt expuși copiii și tinerii „cultului tehnocratic al morții”

Transgenderismul se integrează perfect în agenda transumanistă, fiind o componentă esențială în planul – care, de ceva timp, se transpune deja în realitate – al modificării monstruoase a omului și realității pentru a ne aduce cât mai aproape de viitorul postuman visat de utopiștii tehnocrați. Aceștia se văd pe ei înșiși a fi întruchiparea supraomului, semnalat și prin cuvântul „trans”, semnificând această tranziție, de esență nihilistă, către o distopie antihristică, în care omul va renega pecetea chipului lui Dumnezeu.

La Nietzsche, voința de putere este principalul instrument în autorealizarea supraomului1, iar ea se traduce prin controlul total pe care acesta crede, în mod iluzoriu, că îl dobândește și îl exercită, având convingerea, demonic inspirată, că toate se află în stăpânirea sa absolută. Cu alte cuvinte, nimic nu este un dat (ceea ce implică ideea de dar, și anume viața, lumea, identitatea noastră, cu structura noastră fizică, psihică și sufletească, inclusiv voința și liberul nostru arbitru, sunt primite de la Dumnezeu, date, dăruite de El), ci totul este un construct, însemnând că natura umană poate fi modificată permanent prin evoluție și prin acțiune revoluționară, așa cum visează neomarxiștii și camarazii lor de idei, tehnocrații transumaniști. Această acțiune revoluționară se manifestă, în realitate, ca ură față de natura umană, mai ales când aceasta din urmă opune rezistență schimbărilor imaginate și anunțate ca fiind inevitabile.

„Omul ca un construct”

Noțiunea „omul ca un construct” se află la baza atât a transumanismului, cât și a transgenderismului, care au ca principal obiectiv deconstruirea identității umane. Astfel se manifestă ura față de omul-cunună a Creației lui Dumnezeu – o ură camuflată sub ambiția depășirii propriilor limite și „eliberării” de ele, ca etapă în procesul „evoluției”. Așa cum au constatat unii gânditori, ideologia transumanistă are rădăcini în teoria antiumană și înșelătoare a lui Darwin2, care i-a fost sursă de inspirație și lui Nietzsche.

Fie că are loc prin „medicina” transgender sau prin biotehnologie (care are ca obiectiv fuziunea dintre om și mașină), continua deconstrucție și (re)construcție în numele „evoluției” și „îmbunătățirii” omului și vieții – în scopul creării, prin inginerii ce deformează Creația, a unui tehnoparadis postuman –, nu poate duce decât la denaturarea și dezumanizarea omului. În urma traducerii în realitate a acestei utopii tehnocratice, tot mai multe studii (dintre care vom cita câteva și în acest articol) arată efectele distructive ale acestor experimente. Necazul este că, odată ce și-a pierdut identitatea și simțul discernământului și nu mai știe cine este, omul cade ușor pradă acestei amăgiri, ajungând să fie sedus iremediabil de mirajul supraomului, mai ales dacă s-a rupt cu totul de Dumnezeu.

Asupra acestui aspect, al pierderii propriei identități, atrăgea atenția, într-o conferință din 2023, luptătoarea pentru libertate Laura Aboli, din Marea Britanie: „Dacă nu știi cine ești, dacă te identifici deja ca fiind un hibrid între bărbat și femeie, vei fi cu ușurință convins să devii un hibrid între om și mașină. Ideologia de gen este 2+2=5 din romanul distopic al lui George Orwell «1984». Este testul final pentru a vedea dacă vom urma cea mai absurdă linie de partid către propria noastră dispariție. (…) Realitatea tristă este că, în procesul de gaslighting [formă de manipulare psihologică prin care este negată sau deformată realitatea victimei] folosit pentru a ne aduce și mai aproape de un viitor postuman, ei au afectat psihic și fizic un număr tot mai mare de copii și tineri.”3

„Medicina trans” și capturarea copiilor de către industria transgender

Această realitate este evidențiată în tot mai multe studii, chiar dacă, în general, cunoașterea sau publicarea lor este împiedicată pentru că nu se încadrează în ideologia dominantă. Modul cum are loc manipularea în plan epistemologic și suprimarea studiilor este arătat în cartea Expunerea minciunii ideologiei de gen: cum să ne protejăm copiii și adolescenții de ideologia falsă a industriei transgender4 (apărută în 2023), a autorilor Jeff Myers, profesionist în sănătatea psiho-emoțională, și Brandon Showalter, jurnalist de investigații.

Potrivit lui Showalter, studiile care nu se aliniază cu promovarea ideologiilor transgender sunt suprimate. „A apărut un articol recent în New England Journal of Medicine în care (…) un număr de medici de gen au analizat rezultatele psihosociale ale 315 tineri non-binari sau trans, cu vârste cuprinse între 12 și 20 de ani. Doi dintre acei tineri implicați în studiu s-au sinucis, dar medicii de gen au respins chestiunea ca fiind «evenimente adverse». Așa fac aceștia. Documentează rezultatele dezastruoase și spun că, de fapt, este o evoluție favorabilă.”

În februarie, grupul de susținere Gender Dysphoria Alliance (GDA) a scris o scrisoare deschisă5 către peste 30 de instituții medicale, criticându-le pentru faptul că permit ca ideologia, mai degrabă decât știința, să influențeze decisiv asistența medicală pentru persoanele care suferă de stres cauzat de confuzia cu privire la gen. „Este neglijență medicală instituționalizată”, a precizat GDA în declarația sa din 18 februarie 2023. GDA a cerut ca tinerilor să li se facă evaluări psihologice amănunțite în loc să li se administreze tratamente hormonale și să fie supuși la intervenții chirurgicale mutilante. Grupul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că copiii dezorientați (și cărora le este încurajată și chiar inoculată dezorientarea) sunt aduși în situația de a fi vulnerabili la o mutilare inutilă.

Potrivit acestei organizații, activiștii care promovează ideologia transgender încearcă „să anuleze orice investigație critică”, constrângând sau cenzurând oamenii care își exprimă îngrijorări cu privire la medicalizarea cu orice preț a pacienților care se confruntă cu disforia de gen. „Ne disociem de aceste tactici și cerem ca îngrijirea noastră să fie sigură, bazată pe cercetare riguroasă și apolitică”, menționează reprezentanții GDA în scrisoare.

Pe site-ul acestei asociații, există mărturii ale unor persoane care suferă de această tulburare. Psihiatrul Jeff Myers a argumentat, bazându-se inclusiv pe cele constatate din experiența sa, că tinerii care se confruntă cu disforia de gen „prezintă întotdeauna comorbidități precum anxietatea, depresia și traume nerezolvate ale copilăriei” și mulți se încadrează în spectrul autist. Totuși, acești tineri (și, din nefericire, pare a fi un număr tot mai mare de tineri cu astfel de probleme) nu sunt ajutați în problema cu care se confruntă, fiindcă ideologia are prioritate în detrimentul preocupării reale față de soarta acestor tineri.

Acest adevăr dureros reiese și dintr-o mărturie de pe site-ul asociației citate care se opune abordării „afirmative de gen”, ideologiei trans, precum și medicalizării trans, și susține diferențierea biologică între sexe. Aaron Kimberly povestește6 cum a fost captivat inițial de narațiunea „trans”, fapt pe care l-a regretat ulterior:

Am consultat multă literatură medicală, inclusiv munca unor psihologi precum dr. Zucker și dr. Blanchard. Atunci totul a început în sfârșit să aibă sens pentru mine. Oamenii fac tranziția din diferite motive. Unul dintre prietenii mei, acum de 50 de ani, a făcut tranziția din cauza abuzului sexual la care a fost supus în copilărie. Acum regretă tranziția – se spune că se petrece rar. Nu este adevărat. Doar că nu spunem niciodată nimănui. (…) Adoptând narațiunea transgender, oamenii acceptă, ca fiind norma, ca fete traumatizate să își modifice trupul pentru a se simți mai în siguranță. Îi lăudăm pe cei care folosesc sistemul medical pentru a fabrica personaje fictive de tot felul. Îi aplaudăm pe cei care se folosesc de oamenii ca noi care au o afecțiune medicală pentru a-și promova propriile agende politice și de profit. Instituționalizăm capturarea copiilor în această mișcare, astfel încât mulți dintre ei vor accepta să le fie mutilat în mod inutil trupul sănătos cu consecințe devastatoare și ireversibile. Adevărul incomod e necesar să fie spus. Mișcarea trans nu este ceea ce pare. Nu mi-aș dori ca propriii mei copii să fie capturați în aceasta.”

Raportul Cass

Alianța GDA face referire la un raport amplu apărut recent, Raportul Cass7, semnalat în presa britanică în martie 20248, condus de eminentul medic pediatru dr. Hilary Cass. Potrivit GDA, Raportul Cass constituie cea mai amplă analiză efectuată până acum a dovezilor privind medicina „gender” aplicată tinerilor.

Raportul nu ne dezvăluie aspecte despre care să nu știm deja de ani de zile. Dacă nu era clar înainte, sperăm să fie clar acum: nimeni nu se naște într-un trup greșit, așa-numitele intervenții medicale de «afirmare a genului» sunt nocive și nu există – și nu au existat niciodată – cercetări de calitate care să susțină că ar fi eficientă medicalizarea pentru a crea simțul identității de gen al unei persoanei”, scrie organizația9.

Amplul raport condus de dr. Cass a fost comandat după ce au apărut îngrijorări serioase legate de tratamentele primite de copii și tineri prin Gender Identity Development Service (GIDS „Serviciul pentru Dezvoltarea Identității de Gen”) din Marea Britanie, din cadrul Institutului Tavistock. Timp de aproape două decenii, medici curajoși de la GIDS care au lansat un semnal de alarmă10 cu privire la evaluările inadecvate, medicalizarea la repezeală, absența dovezilor și problemele legate de siguranță au fost ignorați sau defăimați ca fiind „transfobi”.

Raportul Cass a confirmat îngrijorările lor și a evidențiat toxicitatea și polarizarea uriașă care caracterizează dezbaterea în acest domeniu (în care sunt neglijate sau anulate orice argumente care nu sunt conforme cu agenda transgender), în detrimentul copiilor și tinerilor aflați în dificultate.

Pe scurt, Raportul Cass nu a găsit nicio dovadă că așa-numitele intervenții medicale pentru „afirmarea genului” ar îmbunătăți starea copiilor și tinerilor care au aceste probleme. Raportul a constatat în special o lipsă totală de date cu privire la rezultatele pe termen lung ale „tratamentelor” medicale de „afirmare a genului”, ceea ce înseamnă că pur și simplu nu știm ce se petrece cu copiii care iau blocante ale pubertății și hormoni pe termen lung. O evaluare sistematică independentă a dovezilor privind aceste tratamente a fost efectuată de Universitatea din York11, care a identificat un total de 103 lucrări științifice mai relevante, dintre care doar două (2%) au fost evaluate ca fiind de calitate înaltă. Patruzeci și trei (40%) au fost atât de slabe încât au fost excluse din evaluare.

Profiturile industriei „trans”

Prin urmare, ca în cazul „vaccinurilor” anti-covid, care au fost de fapt un experiment transumanist aplicat la scară globală, agenda transgender nu este bazată pe dovezi, ci mai degrabă pe un obiectiv distopic, urmărit cu obstinație oarbă, constând în deformarea realității. Desigur, industria Pharma și industria transgender au mari interese să susțină o agendă care le aduce profituri copioase. În SUA, industria sănătății cheltuiește 750 de milioane de dolari anual pentru lobby la nivel federal.

După cum subliniază dr. Myers, „Medicamentele care blochează pubertatea, care sunt administrate copiilor, au efecte ireversibile, afectându-le capacitatea de a se dezvolta în mod natural, cu pierderea densității osoase, inflamarea creierului, pierderea vederii și tot felul de probleme care ar putea costa un părinte între 5.000 și 30.000 de dolari pe an. Dacă părinții nu plătesc, atunci, desigur, Medicare sau Medicaid sau compania de asigurări ar fi cazul să plătească12.

Un copil care primește un implant pentru blocarea pubertății de 30.000 de dolari nu numai că va fi un pacient medical timp de un an. El va fi, în fond, un pacient medical la 30.000 de dolari pe an sau mai mult pentru tot restul vieții, atâta timp cât nu vrea să aibă debutul pubertății. Apoi, e vorba de administrarea de hormoni sexuali și intervențiile chirurgicale. Mulți oameni se uită la valoarea finală a banilor”, a subliniat el, într-o emisiune la Epoch Times TV.13

Mai grav este că ființele cele mai vulnerabile cad victime sigure acestui „cult tehnocratic al morții”, cum îl numea Patrick Wood, cult căruia i se închină promotorii mișcării „trans”. Este o contagiune socială care, în Occident, capătă proporții pandemice, „până la punctul în care, în unele cazuri, aproape jumătate dintre tinerii dintr-o anumită școală vor ajunge să spună că se identifică drept transgenderi”, cum atrăgea atenția dr. Myers.

La noi încă se mai păstrează o normalitate, datorită credinței noastre ortodoxe, care ne-a ferit și încă ne mai ferește de alunecarea în nihilismul ce a semănat în omul Apusului „semințele” maladiei „trans”. Din aceste semințe otrăvitoare s-au dezvoltat cele mai rele roade, ce i-au îmbolnăvit sufletul și i-au întunecat conștiința și discernământul: confuzia privind propria identitate, dezordinea axiologică, fragmentarea, dezorientarea, deriva morală, lipsa de sens și de repere stabile. O astfel de condiție îl expune cu ușurință pe omul contaminat de nihilism ingineriilor tehnocratice de tot felul – fie că vorbim de inginerii sociale, culturale, psihologice, genetice și de altă natură – al căror efect este alterarea și deformarea, într-un grad fără precedent, a ființei umane și a Creației lui Dumnezeu.

Odată ce devenim conștienți că tăvălugul nihilismului trans se îndreaptă amenințător și către țara noastră, vom fi motivați să ne adunăm toate puterile pentru a-l împiedica să strivească și sufletele copiilor noștri. Avem la îndemână și armele duhovnicești ale credinței noastre ortodoxe, care ne oferă un avantaj incontestabil, prin conștiința chipului lui Dumnezeu pe care îl purtăm în noi și care ne ferește de desfigurarea nihilistă.

Note:

[1] A se vedea „Transumanismul – De la negarea lui Dumnezeu la negarea omului”, Revista Familia Ortodoxă, nr. 176, septembrie 2023.
[2] „From Darwinism to Transhumanism”, https://www.discovery.org/a/1910/.
[3] https://leohohmann.com/2023/11/15/globalist-death-cults-trans-human-digital-agenda-demands-your-submission-or-else/; http://rumble.com/v3vxzlt-must-watch-laura-aboli-delivers-epic-4-minute-speech-on-the-transhumanist-p.html
[4] https://www.summit.org/resources/articles/exposing-the-gender-lie-the-reason-for-concern/; http://www.theepochtimes.com/transgenderism-confusing-people-about-the-nature-of-reality-and-victimizing-children-say-authors_5248032.html
[5] http://www.theepochtimes.com/advocacy-group-tells-medical-societies-to-ditch-transgender-ideology_5070833.html; https://www.genderdysphoriaalliance.com/openletter-apa2023
[6] https://genspect.org/transition-in-hindsight-aaron-kimberlys-story/
[7] https://cass.independent-review.uk/
[8] https://www.theguardian.com/society/2024/mar/31/why-the-tavistock-gender-identity-clinic-was-forced-to-shut-and-what-happens-next; https://www.theguardian.com/society/2024/apr/10/gender-medicine-built-on-shaky-foundations-cass-review-finds
[9] https://genspect.org/our-position-faqs/
[10] https://www.theguardian.com/society/2024/mar/31/why-the-tavistock-gender-identity-clinic-was-forced-to-shut-and-what-happens-next
[11] https://adc.bmj.com/pages/gender-identity-service-series
[12] https://www.theepochtimes.com/epochtv/one-of-the-worst-medical-scandals-that-the-world-has-ever-seen-brandon-showalter-and-jeff-myers-on-exposing-the-gender-lie-5231091; http://www.theepochtimes.com/transgenderism-confusing-people-about-the-nature-of-reality-and-victimizing-children-say-authors_5248032.html
[13] Ibidem.

Citiți și:
Cum sunt pervertiți copiii: Nintendo introduce un personaj transgender în jocul video pentru copii „Paper Mario”
Ce este transumanismul (I) – Principiile pe care se bazează, scopurile și rădăcinile culturale. În ce cred Yuval Harari și Klaus Schwab

 

yogaesoteric
23 septembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More