Afacerea NordStream și diversiunea ridicolă a serviciilor americane

Niciodată mass-media MSM și serviciile care le dirijează nu au fost mai infantile. Mai necredibile. Mai hrăpărețe și lipsite de profesionalism.

Acest aspect iese în evidență în special în situații de criză. În pandemie și în război. Adică atunci când distorsionarea adevărului ar avea nevoie, totuși, de o brumă de inteligență pentru a trece pragul dintre fantezie pură și realitate.

Spațiul public a fost invadat de minciuni sfruntate în ultimii ani. Iar ca să capete, cât de cât, greutate, acestea au primit girul unor experți, analiști și oameni de știință care și-au vândut reputația și onoarea pe doi poli.

Încă suntem departe de deznodământ. Ce urmează va fi și mai și. După inevitabila ieșire din scenă a lui Zelenski (printr-un program de protecția martorilor, o lovitură de stat, un accident sau un asasinat) va urma o avalanșă de povești însăilate de serviciile secrete în colaborare cu mass-media, în încercarea de reabilitare a imaginii Deep State-ului american de factură globalistă.

Vom afla că Zelenski a fost întruchiparea Satanei. El a schițat planurile războiului cu rușii, din proprie inițiativă, implorându-l pe Joe Biden să pună umărul în schimbul unor milioane de dolari livrați de firma Burisma în contul lui Hunter. Tot Zelenski a rupt înțelegerea cu negociatorii ruși, supărat că pierdea definitiv Crimeea, și l-a rugat pe Boris Johnson să-și asume continuarea războiului.

Faptul că ajutorul aliaților NATO a evoluat rapid de la căști de protecție, până la rachete, tancuri și avioane i se datorează exclusiv „satanistului” Zelenski. La fel și atacurile asupra podului Kerci, asupra centralei atomice Zaporojie și a regiunii rusești Kursk. Nebunul a luat-o pe arătură, în ciuda demersurilor Casei Albe de a-l tempera.

În aceeași linie se poziționează recenta tentativă penibilă a americanilor de a pune în cârca lui Zelesnki atacul asupra conductei NordStream. Deși ar fi avut la îndemână conductele de gaze și petrol rusesc ce tranzitează Ucraina, regimul de la Kiev a ales varianta extrem de complexă a detonării conductei de sub Marea Baltică.

Gazetarii de la The Wall Street Journal afiliați CIA au însăilat la nivel de amatori o poveste SF din care reiese că însuși Zelenski i-ar fi ordonat generalului Zalujnîi să arunce în aer NordStream. Și că CIA ar fi încercat să oprească operațiunea (îți dau lacrimile, nu alta!), dar ucrainenii au mers mai departe, pe fondul consumului de alcool.

Interesant este că americanii s-au coordonat perfect cu subordonații lor din Germania, din serviciile speciale de la Berlin, care au dat publicității varianta implicării unui scafandru din Ucraina (de negăsit, între timp). Drept recompensă pentru distrugerea NordStream, Germania continuă să sprijine regimul Zelenski cu bani, armament și muniție, fiind al doilea mare contributor după Statele Unite.

Contactat de americanii de la The Wall Street Journal, generalul Zalujnîi, momentan ambasador al Ucrainei la Londra, a declarat că „nu avea cunoştinţă de o astfel de operaţiune” şi a calificat drept „provocare” orice afirmaţie contrară. La rândul său, consilierul prezidenţial Mihail Podoliak a fost la fel de tranșant: „Implicarea Ucrainei în exploziile de la Nord Stream este un nonsens absolut. Aceste acţiuni nu aveau niciun interes practic pentru Ucraina”.

În concluzie, Ucraina va rămâne agresorul necugetat, lunatic și solitar (și în același timp victimă) inclusiv după ce rușii și americanii vor stabili cum își vor împărți teritoriul ajuns acum teatru de război. Deocamdată Pentagonul încearcă marea cu degetul în regiunea Kursk, pentru a pune mâna pe o carte de schimb la viitoarele negocieri.

Doar că mesajul lui Putin a fost extrem de clar: nu pot exista discuții de pace în condițiile în care aliații NATO atacă Rusia cu mâna lui Zelenski.

Citiți și:
TurkStream, noua țintă
Ultimele zbateri

 

yogaesoteric
24 septembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More