Putin: Occidentul folosește agenda climatică pentru a-și servi interesele neocoloniale

În perioada 26-28 septembrie 2024, la Moscova s-a desfășoară forumul internațional „Săptămâna Energetică a Rusiei”, cel mai important eveniment din sectorul energetic, platformă internațională cheie pentru dezbaterea problemelor actuale legate de dezvoltarea industriei de carburanți și energie, potrivit MAE rus.

La sesiunea plenară a Forumului a participat și președintele rus Vladimir Putin, care a rostit un discurs. Iată principalele declarații ale sale:

  • Occidentul nu dorește concurență, deoarece nu poate face față acesteia, pierzând adesea într-o luptă corectă. Prin sancțiuni ilegale nu face decât să stimuleze dezvoltarea de soluții alternative.
  • Creșterea globală în secolul al-XXI-lea nu va fi concentrată în Europa și America de Nord, ci în țările BRICS și în cele care doresc să se alăture uniunii. Liderii vor fi statele din sudul global.
  • Mai mult de 90% din exporturile energetice ale Rusiei se îndreaptă deja către țări prietene.
  • Federația Rusă depășește dificultățile legate de plățile pentru exporturi, iar partenerii săi sunt foarte interesați să treacă la decontări în monedele naționale.
  • Rusia colaborează cu BRICS pentru a crea „propriul său circuit de plată și decontare”, care va permite deservirea eficientă și independentă a întregului comerț exterior.
  • Moscova este pregătită să consolideze suveranitatea tehnologică a partenerilor săi în sectorul energetic, inclusiv energia nucleară.
  • Anul trecut, consumul de energie al Rusiei a atins un nivel record, depășindu-l pe cel din era sovietică. Acesta va crește cu o medie de 2% până în 2030.
  • Balanța energetică a Rusiei este una dintre cele mai „verzi” din lume. Spre deosebire de Occident, care folosește agenda climatică pentru a-și servi interesele neocoloniale, Moscova urmărește o „tranziție energetică ordonată”.
  • Strategia energetică actualizată a Rusiei ar urma să fie gata în lunile următoare. Guvernul ar fi necesar să accelereze elaborarea unei strategii energetice pentru Extremul Orient și să pregătească un plan de îmbunătățire a fiabilității sistemului energetic pentru fiecare regiune a Federației Ruse.
  • Guvernul și Gazprom vor pregăti un plan de dezvoltare pe zece ani, luând în considerare reorientarea fluxurilor de export, creșterea rafinării interne și programul de gazificare.
  • Moscova intenționează să-și consolideze poziția de lider mondial în domeniul energiei nucleare, inclusiv prin intermediul unui nou proiect național care va fi lansat în 2025.

Citiți și:
Putin solicită „implementarea pe scară largă” a rublei digitale – CBDC, moneda digitală a băncii centrale, va fi introdusă în economie
Washington Post: Cu Orban în China și Modi în Rusia, ordinea multipolară a lui Putin prinde contur

 

yogaesoteric
3 octombrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More