Zece ani de domnie penibilă și un final asemenea

Vreo doi generali din amărâtul de Deep State românesc și-au bătut joc de Klaus Iohannis în ultimul hal. Au luat act de ego-ul nemăsurat al președintelui și l-au umilit pe banii noștri. Și pe nervii Primei Doamne.

Mai întâi l-au păcălit că ar putea obține, cumva, șefia NATO. La modul „Stați liniștit, domnule președinte, e ca și rezolvată la câte servicii le-am făcut americanilor. Dacă Geoană s-a descurcat, noi cu ce am fi mai prejos?!”. A fost necesar ca însuși Joe Biden să-l convoace la Casa Albă pe Iohannis, pentru a-l întreba dacă poate să-l ajute cu o clinică privată de dezintoxicare. Atât de nebunească și de nepotrivită părea ideea ca neamțul din România să conducă NATO.

După ce Biden s-a lămurit că Iohannis are o problemă de disonanță cognitivă, l-a lăsat să-și facă numărul până la capăt. A urmat episodul de la Bruxelles, unde președintele-excursionist a sperat să obțină măcar postul de comisar european. Aici s-a lovit de PSD-Ciuma Roșie. În calitate de premier, Ciolacu a insistat să-l trimită pe colegul Victor Negrescu în echipa de globaliști a Ursulei von der Leyen. Adică l-a refuzat ferm pe Iohannis, în ciuda presiunilor venite dinspre liberali (ne amintim de supărările unor lideri ai PNL, ofticați că Ciolacu i-a persiflat, în loc să pună pe masa negocierilor funcția destinată PSD).

Umilit ca ultimul papagal din curtea școlii, președintele de la Cotroceni a pregătit o mică răzbunare: „Bine, Ciolacule, fie cum vrei tu. Dar nici Negrescu n-o să fie comisar, ți-o garantez!”. Așa că Iohannis a pus mâna pe telefon și i-a îndrugat Ursulei Von der Leyen povești despre „incompatibilitatea” lui Negrescu. A rugat-o să-i returneze niște favoruri și să-l scoată din ecuație pe protejatul lui Ciolacu. Numai bine pentru șefa Comisiei Europene, care oricum se afla în căutarea unor comisari de gen feminin capabili să bată din călcâie mai ceva ca ofițerii Bundeswehr-ului. Așa a apărut pe firmament progresista Roxana Mînzatu.

Puțin îmbujorat după cele două rateuri monumentale (NATO și Comisia Europeană), Iohannis a tras aer în piept și l-a sunat pe Ciucă pentru a-i cere prima poziție pe listele de la Senat ale PNL. Măcar atât, vorba aia.

Premierul Ciolacu, ce să vezi, a prins la rându-i momentul retorsiunii. Prost să fi fost să nu fi profitat. A uitat subit de înțelegerea verbală cu Ciucă și a subliniat că „vremurile s-au modificat de la Ion Iliescu încoace”, iar PSD se opune validării unei legi scrise special pentru Iohannis. „Ciucă și PNL vor să dea foc țării pentru că PSD nu vrea să îi dea un loc de muncă lui Iohannis”, a sintetizat situația social-democratul Alfred Simonis.

Președintele își termină mandatul pe 20 decembrie. Pe 3 octombrie a fost ultima zi de depunere a listelor pentru alegerile parlamentare. Așadar, Iohannis nu ar fi fost necesar decât să demisioneze cu trei luni înainte de a-i expira, oficial, contractul. Însă aici intervine, din nou, ego-ul imens și aroganța ciocoiască. Fostul profesoraș de fizică și-ar pierde imunitatea în următoarele trei luni. Și ar rămâne complet despuiat în fața unor procurori cu simpatii social-democrate dispuși să-și amintească de prea multele case pe persoană fizică.

În plus, în trei luni ar putea fi bifate alte excursii cu avionul privat, sejururi la munte și la mare în vilele de protocol, degustări din bucatele alese ale cantinei de la Cotroceni, accesul la piscină, la sala de cinema și la sala de forță din cadrul complexului prezidențial ș.a.m.d.

Nu în ultimul rând, protecția înaltă asigurată de SPP ar fi diminuată odată cu demisia, iar pensia specială aferentă funcției de președinte s-ar micșora ‒ deși nesemnificativ, probabil cu 30 până la 50 de lei.

Una peste alta, PNL a anunțat ruperea relațiilor cu PSD după alegeri. În același timp, Iohannis fie va deveni piatra de moară agățată de gâtul liberalilor (dacă va prelua șefia partidului), fie va ieși din politica de nivel înalt la fel de penibil precum s-a comportat în ultimii zece ani în calitate de lider al globaliștilor autohtoni.

Citiți și:
Preşedintele Klaus Iohannis ‒ Trădător de țară
Țațo, iarăși își bat joc de noi ca să ne fure împreună preț de patru ani

 

yogaesoteric
7 octombrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More