Un șofer de mașină electrică a adus dovezi că vehiculul pe care l-a achiziționat îl poate spiona. Testul simplu pe care bărbatul l-a făcut pentru a demonstra cele spuse

Un șofer australian susține că mașina electrică pe care a achiziționat-o îl poate spiona, potrivit Daily Mail.

Bărbatul conduce o mașină chinezească BYD. El a publicat un videoclip pe rețelele de comunicare virtuală în care susține că software-ul mașinii îi poate asculta conversațiile prin cartela SIM.

Cartelele SIM sunt acum standard în majoritatea mașinilor noi. Ele permit accesul continuu la internet și la diferite servicii online.

Șoferul din Australia spune că SIM-ul de la mașina sa ar putea fi contactat de o terță parte. Astfel, conversațiile din interiorul vehiculului ar putea fi ascultate fără ca șoferul să știe.

Cum și-a dovedit afirmațiile?

Pentru a confirma cele spuse, bărbatul a sunat pe SIM-ul mașinii și a putut auzi pe telefonul său tot sunetul din interiorul vehiculului. Aceasta s-a petrecut fără ca pe afișajul digital al mașinii să apară vreun apel.

De asemenea, părea să nu existe nicio modalitate de a încheia apelul din interiorul mașinii. În plus, apelarea SIM-ului mașinii era posibilă chiar și atunci când motorul era oprit.

Peste 80% dintre vehiculele electrice vândute în Australia sunt fabricate în China. Acestea includ mărci populare precum BYD, MG și Geely.

Afirmația îngrijorătoare a bărbatului a urmat apelurilor fostului viceprim-ministru Barnaby Joyce că Australia ar fi bine să urmeze SUA și să ia în considerare interzicerea vehiculelor electrice produse din China, din cauza temerilor legate de siguranță și confidențialitate.

Afirmațiile că mașinile își spionează proprietarii au mai fost făcute și de alți conducători auto.

De exemplu, un șofer nu a putut închide apelul din mașină. El nu a reușit nici după ce a deschis aplicația pentru telefon de pe volan.

Un alt șofer a spus că a primit mai multe apeluri prin SIM-ul mașinii. El a sugerat că este posibil ca SIM-ul să fi fost folosit anterior într-un telefon.

Citiți și:
Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc ‒ o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri în trup și căderea părului
Un cercetător demonstrează că vehiculele electrice eliberează emisii mult mai toxice și sunt mult mai nocive pentru mediu decât mașinile clasice

 

yogaesoteric
8 octombrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More