Tăcerea criminală și asurzitoare cu privire la Liban este reprobabilă

Dacă astfel de raiduri aeriene ar fi avut loc împotriva Israelului, răspunsul ar fi fost extrem de diferit, în care apelurile la sancționarea, izolarea diplomatică și urmărirea penală a celor responsabili ar fi fost modus operandi standard al guvernelor occidentale.

Căutarea Israelului de a-și extinde teatrul de genocid și de a destabiliza Orientul Mijlociu a devenit evidentă odată cu campania sa neîncetată de bombardare a Libanului. Atacurile din întreaga țară, inclusiv din capitala Beirut, s-au soldat cu sute de morți, inclusiv femei și copii, și reprezintă un exemplu clasic de agresiune împotriva unui alt stat suveran membru al ONU.

Această sălbăticie din partea regimului Netanyahu a expus mitul conform căruia Israelul este o „țară civilizată” care aderă la normele democratice și care are așa-numitul drept de a se „apăra împotriva agresiunii libaneze”. De fapt, acest fapt demonstrează că Israelul este un stat paranoic, agresiv și necinstit, care încalcă în mod convenabil dreptul internațional prin atacarea unui alt stat suveran.

În timp ce agresiunea Israelului asupra poporului libanez a fost condamnată pe scară largă la sesiunea 2024 a Adunării Generale a ONU, indiferența criminală și tăcerea asurzitoare a guvernelor occidentale față de încălcarea suveranității libaneze de către Israel și uciderea poporului libanez sunt revelatoare.

Atacurile asupra Libanului constituie terorism – unde este condamnarea?

Până în prezent, în Occident se vorbește despre urgența punerii în aplicare a unei încetări a focului, ceea ce este fără îndoială important. Cu toate acestea, atacurile aeriene ale Israelului și atacurile cu pagere au însemnat că Netanyahu a pornit un război împotriva unei alte țări suverane, i-a masacrat poporul și îi subjugă populația. Impulsul pentru încetarea focului devine, de asemenea, redundant, deoarece Netanyahu l-a marginalizat și este mai interesat de distrugerea și strămutarea populației din Liban.

În mod clar, acțiunile Israelului constituie terorism, deoarece atacurile sale asupra Libanului încalcă mai multe tratate și protocoale internaționale la care regimul sionist este semnatar.

Cu toate acestea, în afară de apelurile pentru încetarea focului, nu există niciun protest sau apel la tragerea la răspundere a regimului terorist.

Sprijinul SUA rămâne intact

Examinate îndeaproape, câteva dintre acțiunile Israelului sunt ilegale în conformitate cu dreptul internațional umanitar. Să luăm ca exemplu articolul 7 alineatul (2) din Protocolul II modificat al Convenției privind anumite arme convenționale, care interzice utilizarea de capcane care atrag civili sau amplasarea de bombe cu locații exacte necunoscute. Atacurile cu pagere asupra Libanului, care s-au soldat cu sute de morți și mii de victime, constituie o încălcare a Protocolului amendat.

Cu toate acestea, nu există apeluri pentru ca Israelul să fie tras la răspundere, în ciuda faptului că Organizația Națiunilor Unite a denunțat exploziile dispozitivelor ca fiind o încălcare a dreptului umanitar internațional. Un astfel de terorism nu a făcut decât să determine principalul binefăcător și susținător al Israelului în crimele sale împotriva umanității, Statele Unite, să își confirme angajamentul ferm față de genocidul Israelului. Secretarul Apărării, Lloyd Austin, de exemplu, a declarat că Statele Unite vor continua să ofere ajutor militar regimului Netanyahu, în ciuda faptului că a fost întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, ce reprezintă „liniile roșii” americane privind ajutorul acordat Israelului. Austin a rămas ferm convins că, în ciuda evoluțiilor din Liban, Statele Unite nu vor înceta să finanțeze Israelul. Aceasta vine în contextul în care Israelul a obținut 8,7 miliarde de dolari într-un pachet de ajutoare care îi finanțează în continuare atacurile împotriva poporului libanez.

Adevărul este că atacurile împotriva Hezbollah sau a poporului libanez nu au dus la un răspuns diplomatic care să cenzureze Israelul și să solicite sancțiuni împotriva regimului Netanyahu, ceea ce în cazul Statelor Unite nu era de așteptat. De asemenea, niciun oficial american nu a anunțat că intenționează să viziteze Orientul Mijlociu pentru a detensiona situația, în ciuda faptului că ultimele lovituri asupra Libanului s-au soldat cu aproape jumătate din numărul de victime înregistrate în timpul războiului de 33 de zile din 2006. Iar asta se datorează în mare parte obsesiei administrației Biden de a oferi Israelului acoperire diplomatică, economică și militară în perioada premergătoare alegerilor din SUA, în timp ce Partidul Democrat încearcă să obțină un nou mandat pe fondul nemulțumirii interne în creștere în Statele Unite.

Standarde duble

Aliații americani precum Germania, Italia și Australia nu sunt nici ei diferiți. Răspunsul la „operațiunea pagere” și la atacurile aeriene ale Israelului asupra libanezilor a fost o presiune pentru o încetare a focului de 21 de zile, respinsă categoric de regimul Netanyahu. Problema este că astfel de presiuni sunt ipocrite, deoarece niciunul dintre aceste state nu a cerut încetarea ocupației Israelului din Gaza sau nu a adoptat măsuri pentru a împiedica prosperitatea întreprinderii israeliene de colonizare. Israelul continuă să genereze venituri pentru a-și finanța atacurile împotriva civililor libanezi și palestinieni nevinovați cu ajutorul unor companii precum gigantul media german Axel Springer – încă implicat în tranzacții comerciale cu colonii la luni de zile după începerea genocidului.

Există standarde duble clare în ceea ce privește răspunsurile diplomatice la agresiunea asupra Libanului. Acestea pot fi comparate cu reacția Occidentului la operațiunea Rusiei în Ucraina, de exemplu, Statele Unite și aliații lor solicitând în mod constant sancțiuni pentru regimul Putin și încercând să izoleze Moscova din punct de vedere diplomatic. Cu toate acestea, atunci când Israelul atacă Libanul (un stat suveran membru al ONU) și masacrează cetățeni nevinovați, aceleași Statele Unite, împreună cu aliații lor, rămân în mare măsură indiferente la situația dificilă a cetățenilor libanezi. Dacă astfel de raiduri aeriene ar fi avut loc împotriva Israelului, răspunsul ar fi fost extrem de diferit, în care apelurile la sancționarea, izolarea diplomatică și urmărirea penală a celor responsabili ar fi fost modus operandi standard al guvernelor occidentale. Ar fi existat o revoltă occidentală pronunțată și un boicot complet al Libanului, care este deja afectat de multiple impasuri economice și de securitate.

Atunci când Israelul atacă poporul libanez, există o tăcere criminală și asurzitoare din partea Statelor Unite și a aliaților săi.

Este pur și simplu reprobabil.

Citiți și:
În pragul unui război total: Armata israeliană a invadat Libanul
Israelul se angajează la un război la scară largă în Liban

 

yogaesoteric
13 octombrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More