Bolnav de cancer, Regele Charles ratează Conferința ONU privind schimbările climatice

Regele Charles va lipsi luna viitoare de la reuniunea la nivel înalt COP29 privind schimbările climatice, deoarece își continuă tratamentul împotriva cancerului, scrie Daily Mail.

Monarhul, în vârstă de 75 de ani, este cunoscut drept un ecologist convins, iar organizatorii celei de-a 29-a Conferințe a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice au sperat că va putea participa la evenimentul din Azerbaidjan.

În calitate de Prinț de Wales, Charles a fost un militant vehement pentru mediu și a fost lăudat pentru poziția sa în probleme precum agricultura ecologică, materialele plastice, pierderea biodiversității și schimbările climatice ‒ cu o jumătate de secol înainte ca acestea să devină preocupări curente.

La ultimul summit, regele a avertizat că lumea rămâne „îngrozitor de departe de drumul cel bun” în ceea ce privește obiectivele climatice cheie din Acordul de la Paris și a făcut apel la schimbare.

Dar guvernul a decis să nu-i ceară lui Charles să reprezinte țara în acest an.

În calitate de Prinț de Wales, Charles a ținut discursul de deschidere la Cop21 de la Paris în 2015, făcând apel la o „amplă campanie de tip militar” pentru combaterea schimbărilor climatice și îndemnând liderii mondiali să angajeze „trilioane, nu miliarde, de dolari”.

El a jucat un rol esențial în convocarea și încurajarea liderilor mondiali să semneze, în cadrul evenimentului, Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Charles a ținut, de asemenea, un discurs pe teren propriu la ceremonia de deschidere a Cop26 de la Glasgow, făcând apel la liderii mondiali să adopte o „poziție de război” pentru a aborda această problemă.

Într-un discurs video la aceeași conferință din 2021, fosta regină a salutat munca lui Charles.

Dar surse au declarat pentru The Mirror că numărul 10 a considerat că „o abundență de prudență” a fost necesară având în vedere programul său actual din această toamnă pe fondul tratamentului său pentru cancer.

Ei au spus: „Regele nu va merge la COP. Nu i s-a cerut de către guvern să participe la eveniment și este, de asemenea, conștient de propriile sale angajamente în urma turneului din toamnă”.

Sursa a continuat spunând că Regele ar fi „savurat șansa de a participa” la summit, dar programul său este „extrem de încărcat deja”.

S-a luat decizia ca Majestatea Sa să nu participe la conferința din acest an”.

Politicile aberante privind schimbările climatice au însă destui apologeți.

Citiți și:
Colapsul iminent al Marii Britanii
Primul portret oficial: Regele Charles III în Infern

 

yogaesoteric
16 octombrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More