Fost director Big Tech avertizează asupra pericolelor grave legate de tehnologia wireless

Apple tocmai și-a lansat cea mai recentă generație de iPhone. Dar este important să rețineți că tehnologia wireless din telefoanele mobile, tablete și alte dispozitive nu este atât de sigură pe cât ne-am dori să credem. Comoditatea de a fi conectat la nesfârșit de multe instrumente de informare și comunicare este ceva la care puțini dintre noi pot rezista, dar prețul pe care îl plătim ar putea fi devastator.

Fostul președinte al Microsoft Canada, Frank Clegg, care face parte în prezent din grupul consultativ de afaceri Environmental Health Trust (Fondul pentru sănătatea mediului) și este director executiv al Canadians for Safe Technology (Canadieni pentru o tehnologie sigură), avertizează de ani de zile despre pericolele tehnologiei 5G fără fir și presează companiile de telecomunicații să dovedească că este sigură.

Într-un videoclip educațional, Clegg a împărtășit cercetări și date care arată impactul potențial al tehnologiilor wireless asupra sănătății umane. „Am văzut beneficiile extraordinare pe care tehnologia le poate oferi; Am văzut, de asemenea, potențialul ei nefast, dacă tehnologia nu este implementată corect……. Sunt în special îngrijorat de implementarea actuală a tehnologiei wireless 5G și cu cât fac mai multe cercetări, cu cât vorbesc cu mai mulți experți, cu atât devin mai îngrijorat”, a spus el.

Clegg, care are peste patru decenii de experiență în domeniul tehnologiei, a subliniat un fapt care vă spune tot ce este necesar să știți despre 5G: „Nu cunosc niciun studiu care să arate că tehnologia 5G este sigură”, a avertizat el. El a subliniat, de asemenea, că peste 230 de cercetători și oameni de știință din zeci de țări au trimis o scrisoare oficială către ONU și Organizația Mondială a Sănătății în care își prezintă rezervele cu privire la lansarea tehnologiei 5G fără fir.

Principala preocupare este faptul că emite radiații RF, pe care organismul uman le absoarbe și le acumulează. A fost deja legată de o serie de probleme, prin sute de studii care demonstrează daune biologice. Un studiu din 2018 al Programului Național de Toxicologie al Institutului Național de Sănătate a descoperit dovezi ale cancerului și daunelor asupra ADN-ului în urma utilizării dispozitivelor fără fir.

Tehnologia a fost legată de diabet, infertilitate, dureri de cap, insomnie, aritmii și palpitații ale inimii și oboseală. De asemenea, a fost asociată cu o serie de probleme de sănătate psihică, variind de la autism și tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție până la schimbări de dispoziție, depresie și anxietate.

Autoritățile de reglementare nu fac suficient pentru a proteja publicul de pericolele 5G

Ați putea să credeți că, dat fiind multitudinea de dovezi care s-au strâns împotriva 5G, autoritățile de reglementare ar urmări să protejeze publicul de expunerea la această tehnologie periculoasă. Cu toate acestea, Clegg a remarcat că însăși Comisia Federală de Comunicații (FCC), care se ocupă de această sarcină importantă, este compusă de fapt din foști directori și ingineri din telecomunicații, ceea ce reprezintă un conflict de interese, în timp ce nu există medici sau oameni de știință acolo.

O altă problemă este Legea Federală de Telecomunicații din 1996, care interzice firmelor de telecomunicații să fie acționate în instanță pentru sănătatea sau siguranța produselor lor. El crede că aceste companii sunt de mult conștiente de pericole și de aceea au sute de lobby-ști care lucrează în numele lor pentru a proteja industria.

Mai mult, liniile directoare ale FCC au deja mai mult de 25 de ani și nu au fost actualizate pentru a ține cont de progresele considerabile ale tehnologiei care au fost făcute recent.

Și, de fapt, industria telecomunicațiilor se auto-controlează, așa că ceea ce ne rămâne este aproape un scenariu de tip Vestul sălbatic”, a adăugat el.

În condițiile în care oamenii din întreaga lume achiziționează din ce în ce mai multe dispozitive echipate cu această tehnologie pentru orice, de la conferințe video, până la monitorizarea aparatelor electrocasnice, situația ar putea exploda în anii următori. Clegg a avertizat că este o nevoie disperată de conștientizare din partea publicului cu privire la aceste pericole, iar oamenii este necesar să ia inițiativa de a face ceva cu privire la expunerea lor.

Citiți și:
Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Analiză realizată de dr. Joseph Mercola (I)
Alarmant: În parcuri și în alte zone circulate, inclusiv lângă școli, au fost instalați stâlpi de iluminat cu antene 5G? Radiații care depășesc nivelul de siguranță pentru sănătatea organismelor vii

 

yogaesoteric
18 octombrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More