Hillary Clinton face apel la o cenzură online mai strictă pe rețelele de comunicare virtuală: „Dacă nu monitorizăm conținutul, pierdem controlul total”

Într-un interviu acordat CNN, fostul secretar de stat Hillary Clinton a exprimat ceea ce în opinia ei este o nevoie stringentă ca rețelele de comunicare virtuală să consolideze măsurile de cenzură, sugerând că, în caz contrar, ar pierde „controlul total”. Această declarație se aliniază preocupărilor mai generale exprimate de personalități din cadrul Partidului Democrat cu privire la controlul informațiilor online, scrie Reclaim The Net.

Remarcile lui Clinton vin în urma unor modificări substanțiale în spațiul de exprimare online, influențate în special de achiziționarea Twitter de către Elon Musk în 2022. Sub conducerea lui Musk, platforma, acum redenumită X, a promovat o abordare mai permisivă a moderării conținutului. Această poziție a facilitat o reacție împotriva a ceea ce unii percep ca fiind relatări înșelătoare ale curentului principal, evidentă în special în acoperirea recentă a gestionării defectuoase de către FEMA a eforturilor de ajutorare a victimelor uraganelor din Carolina de Nord, Georgia și Tennessee ‒ o relatare pe care guvernul o numește „dezinformare”.

În timpul conversației cu Michael Smerconish, Clinton a criticat cadrul juridic existent care, în opinia sa, permite difuzarea necontrolată a conținutului. „Din punctul meu de vedere, ar fi necesar să abrogăm ceea ce se numește secțiunea 230, care a oferit imunitate platformelor de pe internet, deoarece se credea că acestea sunt doar niște intermediari, că nu ar fi cazul să fie judecate pentru conținutul postat”, a explicat ea. „Dacă nu moderează și nu monitorizează conținutul, pierdem controlul total”, a susținut Clinton, folosind argumentul „gândiți-vă la copii”.

Ea susține că această perspectivă este depășită și că, fără o moderare activă din partea unor platforme precum Facebook, Twitter/X, Instagram și TikTok, consecințele se extind dincolo de simplele efecte sociale și psihologice pentru a cuprinde daune reale.

Citiți și:
Ministrul Afacerilor Externe din Germania: Cenzurați rețelele de comunicare virtuală pentru a „proteja democrația”
Vremea revoltei: Intrăm în faza cenzurii în masă a tiraniei globale

 

yogaesoteric
19 octombrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More