„Vaccinurile” anti-covid pot declanșa „furtuni de citokine și anafilaxie”, cu efecte letale

Un studiu recent revizuit de colegi, publicat pe 1 octombrie 2024, documentează patologia furtunilor de citokine declanșate de vaccinul ARNm anti-covid (însemnând o reacție excesivă a sistemului imunitar) și anafilaxia, ca reacție alergică la un antigen.

Reacțiile adverse acute la vaccinurile ARNm anti-covid-19 reprezintă o îngrijorare majoră, întrucât rapoartele de autopsii indică faptul că decesele au loc cel mai frecvent în aceeași zi sau la o zi după vaccinare. Aceste reacții acute pot fi cauzate de furtunile de citokine declanșate de nanoparticulele lipidice (LNP) și de anafilaxia indusă de polietenglicol (PEG), ambele fiind constituenți esențiali ai vaccinurilor ARNm-LNP”, se arată în secțiunea „Rezumat” a studiului.

Patologia „vaccinurilor” letale anti-covid și mecanismele leziunilor pe care le provoacă sunt documentate de cercetători.

Sindromul Kounis, în care anafilaxia declanșează sindromul coronarian acut (SCA), poate fi, de asemenea, responsabil de aceste evenimente cardiovasculare. În plus, vaccinurile ARNm-LNP anti-covid-19 conțin adjuvanți, precum LNP-urile, care declanșează citokine inflamatorii, inclusiv interleukina (IL)-1β și IL-6. Aceste vaccinuri produc, totodată, proteine spike care facilitează eliberarea de citokine inflamatorii. În afară de aceasta, histamina eliberată din mastocite în timpul reacțiilor alergice joacă un rol critic în secreția de IL-6, care intensifică răspunsurile inflamatorii. În lumina acestor evenimente, reducerea precoce a IL-1β și IL-6 este imperativă pentru gestionarea furtunilor de citokine post-vaccin, a ACS și a miocarditei”, mai menționează studiul.

Cercetătorii prezintă și o diagramă care ilustrează calea letală de la vaccinare la furtuna de citokine:

Cercetătorii ajung până la a afirma că și viitoarele vaccinuri bazate pe tehnologia exotică saARN „replicon” pot provoca aceste reacții și leziuni.

Vaccinurile viitoare anti-covid-19, bazate pe [tehnologia de] autoamplificare ARNm-LNP conțin și LNP. Având în vedere că aceste vaccinuri pot provoca o furtună de citokine și reacții alergice după vaccinare, este esențial să se ia în considerare corticosteroizii și să se măsoare nivelurile de IL-6 pentru un management eficient”, se mai arată în studiu în secțiunea „Rezumat”.

În continuare sunt analizate noile seruri de terapie genică saARN, în special mecanismele lor în comparație cu terapiile genice bazate pe tehnologia mARN.

Ceea de dă de gândit, un vaccin ARNm cu autoamplificare (ARNm-sa) a fost aprobat recent în Japonia în 2024. Un vaccin ARNm-sa funcționează prin codificarea atât a antigenului-țintă – de obicei proteina spike SARS-CoV-2 –, cât și a unei enzime numite replicază. ARNm din vaccin instruiește celulele să producă proteina spike inițială. Apoi, replicaza sau ARN polimeraza dependentă de ARN facilitează un rol crucial, permițând ARNm să se replice de mai multe ori în celulele transfectate. Această amplificare crește producția de proteine spike, permițând unei doze inițiale mai mici de ARNm să declanșeze un răspuns imun robust [88]. Întrucât vaccinul sa-ARNm utilizează LNP-uri, sunt necesare precauții similare având în vedere riscul de eliberare de citokine declanșat de LNP-uri, proteina spike și ARNm”, arată studiul în secțiunea „Discuție”.

De asemenea, cercetătorii prezintă informații despre posibile tratamente pentru cei afectați de aceste efecte secundare.

Corticosteroizii pot restricționa citokinele inflamatorii și pot atenua răspunsurile alergice, în timp ce colchicina, cunoscută pentru capacitățile sale de reducere a IL-1β, s-ar putea dovedi, de asemenea, eficace. Și anticorpul anti-IL-6 tocilizumab constituie un tratament promițător al sindromului eliberării de citokine. Pe lângă importanța ei în tratarea anafilaxiei, epinefrina poate induce spasme ale arterelor coronare și ischemie miocardică în sindromul Kounis, ceea ce înseamnă că este esențial un diagnostic precis”, se mai arată în secțiunea „Rezumat”.

În ciuda nenumăratelor evidențe referitoare la efectele extrem de periculoase ale acestor substanțe experimentale, nebunia continuă. În SUA, CDC încă recomandă ca toți americanii să primească în continuare, periodic, doze de vaccin anti-covid (s-a ajuns la a zecea), inclusiv copiii cu vârsta mai mare de 6 luni și gravidele sau femeile care doresc să rămână însărcinate, în timp ce Canada recomandă o nouă vaccinare anti-covid pentru gravide și indigeni.

Citiți și:
Dezvăluiri bombă din armata canadiană: Vaccinul anti-covid a făcut ravagii în rândul soldaților. Creștere cu 800% a efectelor adverse în 2021
„Vaccinul mi-a distrus viața complet”. Mărturiile cutremurătoare ale românilor care au dezvoltat boli grave ca efecte adverse ale vaccinului împotriva covid-19
Conferință de presă în Japonia, cu profesorul emerit Masanori Fukushima și alți oameni de știință: mii de lucrări despre efectele adverse grave ale vaccinului anti-covid

 

yogaesoteric
20 octombrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More