Ce mai face Donald Trump
Permiteți-mi să afirm de la bun început că nu sunt un „fan-boy al lui Trump”. Dar sunt sigur că ceea ce urmează să scriu îi va determina pe unii dintre voi să mă acuze de asta. Așa să fie. În interviul meu cu Danny Davis [din 8 noiembrie, n.red.], eram destul de deranjat de vestea (încă neconfirmată) că Trump intenționează să îl numească pe Marco Rubio în funcția de secretar de stat [între timp Trump a anunțat numirea lui Rubio în această funcție – n.red.]. Rubio este o persoană fără greutate din toate punctele de vedere și nu este un gânditor strategic profund.
Dar apoi a venit surpriza din această seară [8 noiembrie, n.red.] ‒ Trump l-a numit pe Pete Hegseth, gazda Fox News, drept candidatul său la funcția de Secretar al Apărării. Wow!!! Hegseth, în afară de faptul că a servit în armată, nu are nicio experiență în gestionarea unei birocrații uriașe precum Departamentul Apărării. La ce se gândește Trump? Cred că este simplu ‒ el instalează loialiști în poziții-cheie. Oameni care nu sunt compromiși de complexul industrial militar sau de lobbyiștii din domeniul apărării din DC. Îl cunosc pe unul dintre acești lobbyiști (am fost vecini) și vă garantez că este livid acum. Trump transmite statului profund un mesaj fără echivoc: Eu voi conduce spectacolul.
De asemenea, Hegseth nu este o creatură a unuia dintre numeroasele „grupuri de reflecție” din Washington, care sunt finanțate în mare măsură de complexul industrial militar și de lobby-ul sionist. Trump nu l-a ales pe Hegseth pentru că fostul ofițer de armată are un plan grozav de reformare a complexului de apărare american umflat și corupt. L-a ales pentru că se așteaptă ca Hegseth să urmeze ordinele și să facă ceea ce vrea Trump. Vrea cineva să parieze că Elon Musk și Vivek Ramaswamy (anunțați că vor supraveghea Departamentul pentru Eficiență Guvernamentală) vor da o mare lovitură la DOD?
Trump l-a numit, de asemenea, pe John Ratcliffe, fost congresman și ex-director al Serviciului național de informații (DNI), drept candidat la conducerea CIA. În opinia mea, este o alegere excelentă. Ratcliffe este un om direct și nu un egocentric care aspiră să devină președinte, precum Mike Pompeo. În virtutea funcției sale anterioare, Ratcliffe știe unde sunt îngropate unele cadavre la CIA și va juca un rol-cheie în eliberarea dosarelor JFK.
Știu că mulți dintre voi sunteți convinși că Trump a căzut sub influența mulțimii AIPAC/sioniste. S-ar putea să aveți dreptate, dar cred că există o oarecare speranță că Trump nu este complet capturat. Permiteți-mi să vă reamintesc câteva incidente din trecut. În primul rând, într-un interviu acordat Sixty Minutes după înfrângerea sa din 2020, Trump l-a criticat pe Bibi Netanyahu pentru că a fost primul care l-a felicitat pe Joe Biden. Trump a folosit o înjurătură pentru a-l descrie pe Netanyahu. În al doilea rând, majoritatea evreilor din Statele Unite ‒ cel puțin 70% ‒ au votat pentru Harris, nu pentru Trump. În al treilea rând, se pare că Trump l-a avertizat pe Netanyahu că războiul din Gaza este cazul să se încheie până la 20 ianuarie.
Fac o observație nuanțată. Trump nu se va supune în mod reflex sioniștilor radicali. Merită reamintit că el are relații bune și cu Haredim ‒ evreii ultraortodocși care resping statul Israel. Deși nu sugerez că Trump va fi de partea palestinienilor, mă îndoiesc că va fi ca Biden, dând Israelului tot ce are nevoie pentru a continua măcelul.
Să nu uităm că Trump vrea să fie simpatizat. El a făcut unele promisiuni și americanilor musulmani. Nu cred că Trump apreciază pe deplin cât de izolate sunt Statele Unite printre vecinii arabi și musulmani ai Israelului. MBS din Arabia Saudită, care a fost pe punctul de a încheia un acord cu Trump în urmă cu patru ani pentru a angaja Israelul în relații diplomatice, vorbește acum cu o voce diferită. Nu va exista nicio relație cu Israelul până când nu va exista un stat palestinian sigur. Pentru a sublinia acest aspect, ministrul saudit al Apărării a călătorit la sfârșitul lunii octombrie la Teheran pentru a se întâlni cu omologul său iranian.
Deși sunt dispus să îi acord lui Trump beneficiul îndoielii, îmi mențin convingerea că, dacă Trump duce SUA la război în Iran sau China, își va distruge președinția și, posibil, națiunea. Sfatul meu este să așteptăm și să vedem ce face Trump în prima sa săptămână în funcție. În acel moment, dacă mă înșel, voi încasa bătaia pe care o merit. Până atunci, păstrați-vă praful de pușcă uscat. Trump urmărește să facă ceva cu guvernul umflat al SUA care nu a mai fost zdruncinat niciodată până acum.
Autor: Larry Johnson
Citiți și:
Planul lui Trump pentru distrugerea statului paralel american
Iranul privește alegerea lui Trump ca pe o oportunitate: Americanii au respins în mod clar complicitatea SUA la genocidul Israelului în Gaza
yogaesoteric
26 noiembrie 2024