STS: Alegerile au fost corecte

Iohannis vrea sa o salveze pe Lasconi

Disperat că Elena Lasconi poate pierde alegerile, Klaus Iohannis a băgat CSAT în jocul politic la turul doi al prezidențialelor. Iohannis a convocat CSAT pentru „analiza unor posibile riscuri la adresa securității naționale generate de acțiunile unor actori cibernetici statali și non-statali asupra unor infrastructuri IT&C, suport pentru procesul electoral”. A fost vizată campania lui Călin Georgescu pe Tik Tok, care a dat peste cap combinațiile politice.

Practic, cu câteva săptămâni înainte de finalul ruşinos al celor două mandate de preşedinte al României, Klaus Werner Iohannis s-a trezit să convoace CSAT, scopul fiind, cel mai probabil, salvarea Elenei Lasconi şi împiedicarea lui Călin Georgescu să ajungă în funcţia de preşedinte al României. Căci, deşi nu s-a precizat, este evident că şedinţa CSAT a vizat campania lui Călin Georgescu, derulată în cea mai mare parte pe TikTok, intrarea acestuia în turul 2 fiind o lovitură uriaşă pentru marile partide, prin care au fost aruncate în aer toate combinaţiile politice pregătite.

Pe de altă parte, deloc întâmplător, convocarea CSAT-ului de către Iohannis a avut loc la doar o zi de la momentul la care PNL, partidul pe care Iohannis l-a susţinut în toţi cei 10 ani de mandat, a anunţat că o va susţine pe candidata USR Elena Lasconi în turul 2 al alegerilor prezidenţiale.

Extrem de relevant este faptul că gestul lui Iohannis a venit în contextul în care, în toate calculele politice, Călin Georgescu va câştiga detaşat turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, umilind-o la urne pe Elena Lasconi.

Pentru a împiedica însă ca aceasta să se petreacă, Iohannis a decis convocarea CSAT pentru a face nişte jocuri politice. Căci, iarăşi, în mod evident, vizat de „analiza” din CSAT este Călin Georgescu care şi-a câştigat, oficial, alegătorii pe TikTok, iar principalul beneficiar al acestei şedinţe este chiar candidata USR Elena Lasconi.

STS: Alegerile au fost corecte

După ce CSAT a anunţat că „au existat atacuri cibernetice cu scopul de a influenţa corectitudinea procesului electoral”, STS dezvăluie: „Nu există suspiciuni sau indicii referitoare la atacuri cibernetice care să fi avut ca efect modificarea sau alterarea datelor din infrastructura IT&C suport pentru alegerile din 24 noiembrie 2024, nefiind influenţată corectitudinea procesului electoral”.

Halucinant ce se petrece în aceste zile în România, într-o isterie generală de a bloca alegerea lui Călin Georgescu în funcţia de preşedinte al României. La câteva minute după ce Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a anunţat că „au existat atacuri cibernetice cu scopul de a influenţa corectitudinea procesului electoral”, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), condus de generalul Ionel-Sorin Balan, a precizat că alegerile au fost corecte, nefiind influenţat procesul electoral.

Iată comunicatul STS:

Ca urmare a solicitărilor de presă adresate STS privind posibilele atacuri în spaţiul cibernetic în legătură cu procesele electorale, precum şi referitor la participarea STS în şedinţa CSAT din 28 noiembrie a.c., Biroul de presă al STS face următoarele precizări:

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a pus la dispoziţia CSAT toate informaţiile necesare în legătură cu suportul tehnic asigurat de către STS pentru Autoritatea Electorală Permanentă.

Astfel, pentru organizarea scrutinului din 24 noiembrie 2024, la nivelul STS au fost implementate măsuri proactive de prevenire şi contracarare a riscurilor de securitate cibernetică, iar sistemele informatice au funcţionat în parametri optimi. Nu au fost identificate vulnerabilităţi în ceea ce priveşte furnizarea, în condiţii de securitate, a serviciilor de comunicaţii şi tehnologia informaţiei puse la dispoziţia AEP, organizatorul alegerilor.

Atacurile cibernetice detectate asupra site-ului https://prezenta.roaep.ro au fost blocate la nivelul echipamentelor de securitate.

La nivelul instituţiei noastre nu există suspiciuni sau indicii referitoare la atacuri cibernetice care să fi avut ca efect modificarea sau alterarea datelor din infrastructura IT&C suport pentru alegerile din 24 noiembrie 2024, nefiind influenţată corectitudinea procesului electoral.

Nu au fost identificate disfuncţionalităţi în funcţionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV), a Sistemului informatic de centralizare a proceselor-verbale (SICPV) şi a site-ului prezenta.roaep.ro, acestea având o disponibilitate de 100%. Precizăm că site-ul de transparență prezenta.roaep.ro nu reprezintă un punct de intrare în SIMPV/SICPV, aspect care exclude posibilitatea compromiterii datelor în format electronic. În acelaşi timp, orice suspiciune a alterării datelor electronice de la nivelul SIMPV/SICPV se poate verifica şi în prezent de către public, în sistemul blockchain compus din noduri naţionale şi aflate în statele membre ale Uniunii Europene. Acestea au rolul de a asigura trasabilitatea şi integritatea datelor.

Reamintim că site-ul public de transparență prezenta.roaep.ro a fost accesibil neîntrerupt, chiar şi în condiţiile unui număr mare de accesări. Pe acest portal au fost prezentate în timp real datele cu privire la prezenţa la vot, iar după ora 21:00 au fost prezentate rezultatele cumulate, pe măsură ce au fost centralizate de secţiile de votare. Aceste date au reflectat întocmai rezultatele consemnate în procesele-verbale pe hârtie, semnate şi asumate în secţiile de votare şi în birourile electorale de circumscripţie electorală superioară, inclusiv Biroul Electoral Central. Datele din sistemul informatic au coincis întocmai cu cele consemnate în procesele-verbale pe hârtie, conform verificărilor INS şi birourilor electorale superioare. Reiterăm faptul că rezultatele oficiale ale alegerilor sunt cele consemnate pe hârtie.

Terminalele informatice, resursele de comunicaţii de acces din secţiile de votare şi aplicaţiile specifice au fost evaluate constant de către specialiştii STS din prisma securităţii cibernetice şi nu au fost identificate anomalii pe timpul desfăşurării procesului electoral. Sistemele tehnice puse la dispoziţia AEP pentru sprijinirea procesului electoral nu au fost contestate de către organizaţii, experţi sau observatori electorali.

Decizia CSAT

CSAT a stabilit că „un candidat la alegerile prezidențiale a beneficiat de o expunere masivă pe fondul tratamentului preferențial” pe TikTok, cu referire la Călin Georgescu, căruia nu i-au dat numele. Mai precis, platforma video chinezească nu l-a marcat pe Călin Georgescu drept candidat politic, „respectiv fără a-i cere obligația de a marca materialele electorale de tip video cu codul unic de identificare atribuit de Autoritatea Electorală Permanentă”, a precizat Cotroceniul. Astfel, spune CSAT, vizibilitatea lui Călin Georgescu „a crescut semnificativ în raport cu ceilalți candidați” pe TikTok, iar „conținutul promovat de aceștia a fost filtrat masiv” și le-a scăzut vizibilitatea pe rețeaua de comunicare virtuală.

CSAT a luat act de faptul că, în mod cert, rețeaua de socializare TikTok, prin neimplementarea Deciziei BEC, nu a respectat normele legale care reglementează desfășurarea procesului electoral, cu impact asupra rezultatului final al acestuia”, se mai arată în comunicat. Drept urmare, CSAT a cerut SRI și SIE, dar și instituțiilor „cu atribuții în buna desfășurare a procesului electoral” și organelor de urmărire penală să demareze „de urgență demersurile necesare” pentru a clarifica situația.

Curtea Constituţională a cerut joi, 28 noiembrie, Biroului Electoral Central, renumărarea voturilor din primul tur al alegerilor prezidențiale.

Turul doi al alegerilor prezidențiale va avea loc duminică, 8 decembrie. În acest moment, în lupta pentru Palatul Cotroceni se află Călin Georgescu și Elena Lasconi.

Citiți și:
Victoria lui Călin Georgescu a demonstrat că sistemul și Soros cu ong-urile sale s-au izbit de partidul invizibil al familiștilor creștini și al tradiționaliștilor din România
Armagedonul dintre Dumnezeu și Satana. Românii au liberul arbitru la vot

 

yogaesoteric
1 decembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More