Patriarhul Kirill, despre un război nuclear: Rușii nu se tem de sfârșitul lumii

Patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse spune că ortodocșilor nu le este frică de sfârșitul lumii și face apel la aceștia să nu se teamă de posibila utilizare a armelor nucleare în contextul conflictului din Ucraina, potrivit presei ruse.

Frica în jurul unor posibile scenarii apocaliptice, alarmismul excesiv și speculațiile cu privire la problema nucleară nu sunt utile din punct de vedere spiritual. Inamicul rasei umane încearcă să semene anxietate în inimile oamenilor……. pentru că este mai ușor să manipuleze o persoană lipsită de lumea spirituală……. Nu este nevoie să ne jucăm de-a toate acestea. Creștinii nu se tem de așa-numitul sfârșit al lumii. Îl așteptăm pe Domnul Iisus, care va veni în mare glorie, va distruge răul și va judeca toate națiunile”, spune Kirill, citat de Adevărul.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat pe 28 noiembrie, la o conferinţă de presă în Kazahstan, că Rusia va împiedica orice încercare a Ucrainei de a obţine arme nucleare, iar dacă totuşi un asemenea scenariu s-ar realiza, atunci va folosi împotriva Ucrainei toate mijloacele militare de care dispune, transmite Reuters.

Reacţia sa survine după un articol publicat recent de ziarul New York Times, conform căruia oficiali americani au vorbit despre posibilitatea ca preşedintele democrat american Joe Biden să ofere Ucrainei arme nucleare în perioada rămasă până la încheierea mandatului său pe 20 ianuarie, când la Casa Albă îi va lua locul republicanul Donald Trump.

Dacă ţara cu care noi suntem acum de fapt în război devine o putere, ce vom face noi? În acest caz, vom folosi toate, doresc să subliniez asta, absolut toate mijloacele de distrugere de care dispune Rusia. Totul”, a atenţionat Putin.

Potrivit lui Putin, pentru Ucraina este practic imposibil să producă singură o armă nucleară. În schimb, a remarcat preşedintele rus la aceeaşi conferinţă de presă, ceea ce poate face Kievul este să producă o aşa-numită „bombă murdară”, adică o bombă convenţională obişnuită, dar în care să fie adăugate materiale radioactive. O astfel de bombă nu are caracteristicile unei arme nucleare, însă ea poate contamina radioactiv. Într-o asemenea eventualitate, Rusia va răspunde în mod adecvat, a indicat Putin.

Rusia leagă soluţionarea conflictului ucrainean de crearea unei noi arhitecturi de securitate. Astfel, în decembrie 2021, Moscova le-a transmis puterilor occidentale un document care cerea retragerea trupelor NATO din Europa de Est, garanţii că Ucraina şi Georgia nu vor adera la NATO şi iniţierea de negocieri pentru crearea unui sistem de securitate indivizibil, cereri de asemenea respinse din start de Occident.

Citiți și:
Scott Ritter despre ATACMS: „Să ne rugăm să fie o Operațiune Psihologică! Altfel nu vom mai sărbători Crăciunul”
Războiul din Ucraina a intrat într-o nouă fază: Rusia a folosit în premieră o rachetă balistică intercontinentală. Alarmele au sunat în toată țara

 

yogaesoteric
3 decembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More