Lumea occidentală se adâncește în irealitate
Nu vi se pare ciudat că omenirea se confruntă cu posibilitatea extincției și totuși nu există nicio mișcare pentru pace? Nepăsarea noastră se extinde atât de mult, încât suntem indiferenți față de propria noastră existență? Chiar și site-uri media alternative precum Simplicius minimalizează amenințarea.
La 18 noiembrie 2024, SUA și NATO au lansat rachete în Rusia de pe teritoriul ucrainean, în ciuda anunțului clar al guvernului rus că o astfel de acțiune nechibzuită ar declanșa un război între Occident și Rusia. Presa occidentală a relatat că Ucraina este cea care a tras, cu rachetele furnizate de SUA și Marea Britanie, dar aceasta este o minciună. Ucrainenii nu sunt instruiți să opereze sistemul de rachete și nu au capacitatea de a ținti. Rachetele era necesar să fie operate de personalul SUA/NATO.
Rachetele au fost interceptate de apărarea aeriană rusă. Cu toate acestea, lansarea lor a plasat SUA și NATO în război cu Rusia. Rusia a răspuns prin demonstrarea unei noi rachete, pentru care Occidentul nu are omolog sau capacitate de descurajare, distrugând complet o instalație de producție militară ucraineană. Speranța lui Putin a fost că demonstrația noii rachete hipersonice rusești va descuraja alte atacuri. Dar nu a fost așa. Este ironic faptul că tentativa lui Putin de a limita conflictul prin restrângerea acestuia la Donbas a oferit Occidentului ocazia de a extinde foarte mult războiul.
La 23 noiembrie și 25 noiembrie, SUA/NATO au tras din nou cu rachete în Rusia. Așteptăm răspunsul Rusiei.
Putin, un lider ales în mod democratic cu un sprijin popular neegalat de niciun lider occidental, nici chiar de Trump, este dezavantajat în relațiile sale cu Occidentul de umanitarismul său. El este lent în a recunoaște răul și răspunde la amenințarea occidentală la adresa existenței Rusiei după anumite evenimente, mai degrabă decât într-un mod proactiv. Toată inițiativa aparține Occidentului.
Este foarte probabil că Putin a observat că fiecare nouă acțiune nesăbuită lansată de Occident ca modalitate de a ajuta Ucraina a fost mai întâi refuzată și apoi aprobată. Pas cu pas, au fost aprobate sisteme de armament refuzate inițial, sistem după sistem, inclusiv rachete cu rază lungă de acțiune despre care Washingtonul a spus că nu vor fi trimise niciodată. Atunci când au fost trimise, Washingtonul a declarat că rachetele nu vor putea fi folosite niciodată în afara câmpului de luptă.
Acum rachetele, despre care s-a spus că nu vor fi niciodată trimise sau folosite în afara câmpului de luptă, au fost folosite de trei ori pentru a lovi chiar în interiorul Mamei Rusia. Această acțiune iresponsabilă și nechibzuită a regimului Biden și a NATO a fost făcută în ciuda declarației clare a guvernului rus, care a afirmat că în acest caz SUA și NATO sunt în război cu Rusia, și sfidează doctrina militară rusă revizuită, care permite acum Rusiei să atace cu arme nucleare orice țară, indiferent dacă este sau nu o putere nucleară, dacă țara respectivă atacă Rusia cu arme convenționale. Doctrina permite ca toate țările NATO, inclusiv SUA, să fie atacate cu arme nucleare dacă o țară aliată a acestora, cum ar fi Ucraina, atacă Rusia cu arme convenționale. În contextul conflictului din Ucraina, atacarea Rusiei înseamnă dincolo de zona câmpului de luptă în sine.
Odată cu cele trei atacuri cu rachete în interiorul Mamei Rusia, dincolo de câmpul de luptă propriu-zis, Washingtonul și NATO au făcut să fie legal, conform doctrinei de război rusești, ca Occidentul să primească un atac nuclear rusesc. După cum am scris anterior, numai un guvern nebun din Washington ar deschide ușa războiului nuclear. Răbdarea lui Putin cu Occidentul este cea care împiedică războiul nuclear.
Putin își va păstra probabil răbdarea cu nebunia Occidentului până când Trump va fi în funcție și Putin va determina dacă un tratat de apărare reciprocă, refuzat de regimul nebun al lui Biden, este posibil cu regimul Trump. Dacă nu, nu există nicio bază pentru speranța lui Putin de a evita un război major. Mai devreme sau mai târziu, Putin va fi nevoit să treacă de la un mod reactiv la un mod proactiv, dacă Rusia vrea să fie protejată. Într-adevăr, hotărât să otrăvească relația pentru Trump, Washingtonul ar putea viza centrala nucleară de la Kursk și să trimită radioactivitate deasupra Rusiei sau să vizeze chiar Moscova. Oricare dintre aceste demersuri ar putea pune capăt răbdării lui Putin.
Nu multe dintre numirile lui Trump sunt foarte promițătoare în ceea ce privește încheierea conflictului. Directorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei a declarat că alegerea lui Trump „este puțin probabil să conducă la transformări radicale în politica externă a Washingtonului”. El se așteaptă la mai multe provocări.
Întrebarea ignorată este câte provocări va mai accepta Putin înainte ca umanitatea sa să fie anulată de angajamentul său față de Rusia?
Când suntem martori, așa cum o facem în mod clar, la faptul că Occidentul îl împinge pe Putin să ia această decizie, cum putem concluziona altceva decât că Occidentul împinge lumea spre armaghedonul nuclear? Potrivit Tass, serviciul rus de știri, președintele ales Trump nu l-a contactat pe Putin. Prin urmare, Trump s-ar putea să nu obțină niciodată cele 24 de ore în care să pună capăt conflictului. Lumea ar putea fi terminată până atunci. Mi se pare extraordinar că Trump nu a făcut nicio tentativă de a dezamorsa situația periculoasă.
În Polonia și România există baze militare americane la granița Rusiei, cu sisteme de rachete care pot lansa arme nucleare în Rusia. Putin se plânge de mulți ani de amenințarea reprezentată de aceste baze americane. Washingtonul nu le-a eliminat, iar Putin nu a făcut nimic în privința lor. Dacă SUA și NATO continuă să lanseze rachete din Ucraina în Rusia, în ciuda avertismentelor clare ale lui Putin, Putin, dacă este realist, ar fi necesar să recunoască faptul că bazele de rachete americane din Polonia și România sunt amenințări de cel mai înalt nivel. Ambele, după cum a declarat recent purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, se află pe lista de ținte a Rusiei pentru eliminare.
Răspunsul SUA, așa cum a fost exprimat de John Kirby, consilierul Casei Albe pentru comunicații în domeniul securității naționale, este următorul: „Ne luăm foarte în serios angajamentele asumate în temeiul articolului 5 față de aliații noștri din NATO. Sunt solide ca piatra, iar aceasta nu se va schimba”. Cu alte cuvinte, dacă Rusia se protejează de posibilitatea unui atac nuclear american, Washingtonul va declanșa cel de-al treilea război mondial. Idioții de la Washington cred că existența unor baze de rachete cu capacitate nucleară la granițele Rusiei cu Polonia și România merită un război nuclear. Spuneți-mi că asta nu este nebunie.
Ce este extrem, avertismentul meu bazat pe fapte, sau acțiunile iresponsabile ale unor oameni iluzionați din Washington, pierduți în propriile lor narațiuni false, în propria lor aroganță și credință greșită în invincibilitatea și dreptatea lor?
Și iluzie este. Iată-l pe Frederick Starr, președintele Institutului Asia Centrală și Caucaz din cadrul Consiliului american pentru politică externă, proclamând că Putin a pierdut conflictul cu Ucraina și se confruntă cu o răsturnare internă. Frontul intern al lui Putin se prăbușește, spune el: https://nationalinterest.org/feature/ukraine-and-russia’s-collapsing-home-front-213869
Care sunt faptele? Frontul ucrainean se prăbușește. Prăbușirea este atât de completă, încât NATO discută despre aprovizionarea Ucrainei cu arme nucleare. Putin are cel mai puternic sprijin public dintre toți liderii de pe Pământ, fiind reales în funcție timp de 25 de ani cu marje la care niciun lider occidental nu poate spera, nici măcar Trump. Dar, potrivit lui Frederick Starr, „Putin a pierdut deja războiul și singura întrebare este ce măsuri de salvare a imaginii pot fi obținute printr-o înțelegere”. Starr raportează că înfrângerea lui Putin este atât de completă, încât președinția sa este în pericol.
Și apoi avem The Telegraph, cândva un ziar conservator englez rezonabil, care spune niște prostii cât casa. La o săptămână după ce Rusia a demonstrat în acțiune un nou sistem de arme la care Occidentul „avansat” nici măcar nu a visat, The Telegraph raportează că „Putin ar fi nebun să se ia de Occident, deoarece producția de arme moderne în Rusia este imposibilă fără componente occidentale”. Și atunci, de unde provine racheta Oreșnik?
Nu cunosc niciun sistem de armament occidental care să nu aibă un omolog rus superior. În mod clar, în Ucraina, lăudatele arme occidentale au fost înfrânte cu ușurință. Cu adevărat scoase de pe câmpul de luptă.
„Liderii” lumii occidentale trăiesc crezând în propriile lor minciuni și propagandă. Propaganda lor a preluat controlul asupra propriei gândiri, făcându-i ignoranți față de realitate. Ceva este grav în neregulă cu popoarele occidentale, care aleg în funcții oameni extrem de proști, capabili să distrugă viața de pe Pământ doar pe baza ignoranței rezultate din autoîndoctrinarea lor.
Dacă Trump nu reușește să supraviețuiască Statului profund, să se ridice la înălțimea provocării și să facă din pace victoria care este necesar să fie obținută, lumea pare a fi condamnată.
Autor: Paul Craig Roberts
Citiți și:
Occidentul se îndreaptă somnambulic către războiul nuclear
Vladimir Putin a arătat un cartonaș roșu Occidentului. Ce semnificație are discursul liderului de la Kremlin
yogaesoteric
5 decembrie 2024