ADEVĂRUL ȘOCANT DESPRE MAFIA INDUSTRIEI FARMACEUTICE ESTE DEZVĂLUIT DE UN INSIDER
Interviu cu Vania Atudorei, microbiolog român, directorul Companiei Sterigen din Canada
Nu e un „conspiraționist”, nu e un profan, nu e nici măcar un specialist de rând sau cineva care ar avea vreun interes împotriva Big Pharma. Pentru că este el însuși managerul general al unei astfel de companii din Canada – Sterigen. Vania Atudorei este nu numai primul român ajuns în fruntea unei companii farmaceutice de mare prestigiu din Canada, dar și primul microbiolog care conduce o astfel de instituție (pentru că, până acum, pentru astfel de posturi erau preferate persoane cu pregătire managerială, economiști sau posesori de MBA.)
Pe lângă slujba de director general la Sterigen, el predă la două colegii, unul în Montreal și unul în Ontario, și este consultant al ACDI (Agence Canadienne de Developpement International). Așadar, vorbește din interior și știe cel mai bine despre ce este vorba în legătură cu interesele companiilor farmaceutice și cu isteria gripei porcine. Este microbiolog de top, originar din Botoșani. Spune multe lucruri pe față, chiar dacă este evident că nu poate spune chiar tot sau nu poate merge până la capăt.
În anul 2009, dl Vania Atudorei a acordat un interviu postului Radio Cluj, în emisiunea „Observator științific”. Este o mărturie absolut limpede și inatacabilă, care zguduie toată construcția de nisip a terorii „pandemice”, care urmărește să ne bulverseze viețile, să ne înfricoșeze și să ne facă sclavii vânzătorilor de medicamente și de vaccinuri.
Iată câteva fragmente din acest interviu:
– Se face o afirmație referitoare la cancer, cum că, de fapt, industria farmaceutică din întreaga lume este cea care nu permite rezolvarea cancerului, se spune că ar exista deja medicamente și terapii, dar cu toate acestea pentru această industrie este mai profitabil să producă citostatice.
– Parțial, e adevărat. Industria farmaceutică e și o industrie necinstită, ipocrită, care vrea să facă profituri și chiar le face din plin. Pot să vă dau un exemplu. Tratăm sinuzita cu antibiotice – se folosea la început tetraciclina și ulterior s-a descoperit un alt antibiotic, de 10 ori mai puternic. Dar cu toate acestea industria farmaceutică n-a vrut să-l fabrice, deși era mult mai eficient și trebuia luat numai o dată pe zi, nu de 3-4 ori, ca tetraciclina. Această industrie și-a zis: „Deja am instalații care m-au costat milioane de dolari; ce fac apoi cu ele și cu vechile antibiotice?”
E și o industrie extrem de conservatoare, care vrea să facă profit cu orice preț. La un moment dat, dacă tratamentele pentru anumite boli devin prea ieftine, aceasta nu le convine, pentru că le scad profiturile. Medicamentele nu sunt întotdeauna eficiente. De exemplu, vaccinul pentru gripă fabricat anul trecut [în anul 2008, n.n.] a fost eficient numai în 40-45% din cazuri. Deci să nu ne facem iluzii cum că e o industrie impecabilă, căreia n-avem nimic să-i reproșăm. Etica e departe de ea. În fond, industria asta e privată, este pe mâna unor oameni de afaceri, și ce-i interesează pe ei sunt doar câștigurile.
– Se vorbește tot de mâna unor oameni de afaceri și când e vorba de acest virus AH1N1, gripa porcină. Care este punctul dvs. de vedere, ca microbiolog? Cât este adevăr și cât este neadevăr?
– Adevăr e cam 30%, iar neadevăr 70%. Sunt convins că unii ziariști au fost atunci plătiți să facă mult zgomot pentru nimic.
– De cine au fost plătiți?
– De către companiile farmaceutice care fabrică vaccinurile gripei și medicamente pentru gripă, deoarece în lume există numai două companii care fabrică acest tip de medicamente, care sunt mai mult sau mai puțin eficiente. De fapt, nu sunt eficiente nici măcar pentru 50% din populație. E vorba de compania Hoffmann-La Roche din Basel, Elveția, care fabrică Tamiflu și de cea mai mare companie din Anglia, GlaxoSmithKline. Aceste companii au tot interesul să-și vândă medicamentele și să facă profituri mari. Ca urmare a psihozei alarmiste ce a fost induse, foarte multe țări au cumpărat cantități enorme, de milioane de dolari, care vor expira și în final vor fi aruncate. Iar medicamentele astea sunt cumpărate din bani publici, din impozitele și taxele noastre…
(…) Vă dau ca exemplu gripa aviară. Acum doi ani [raportat la data la care a avut loc interviul, n.n.] a existat psihoza cu gripa aviară? Da! S-au făcut pronosticuri că această gripă se va transforma într-o pandemie? Da! Ei bine, n-a existat nici măcar o epidemie la nivelul unei țări, darămite o pandemie [iar ulterior OMS a schimbat definiția pandemiei, reducând condițiile, ca s-o poată declara, n.n.]. Gripa la păsări și la porci există de când au apărut speciile acestea pe pământ. Nu e ceva nou. Gripa vine în fiecare an din Hong-Kong, pentru că acolo sunt sate unde chinezii dorm în aceeași camera cu rațele, cu găinile, cu porcii, iar virusurile animale se transmit la om, suferind uneori mutații. Iar astăzi se mai transmit chiar și prin traficul aerian, care transportă peste un miliard de pasageri anual, ceea ce reprezintă destul de mult, raportat la populația planetei. Deci în fiecare an avem gripă, nu e ceva nou. Știți dvs. că în fiecare an mor mult mai mulți oameni de gripă decât de SIDA? Și cine moare? Persoanele în vârstă, care au o imunitate scăzută. Se face mult zgomot pentru nimic! Dacă era, într-adevăr, să fie o pandemie, ar fi fost ca în anul 1918, când se estimează ca au existat între 10 și 20 milioane de morți de gripă.
O pandemie se propagă repede, nu așa, că azi au murit 10, și mâine mai mor 5, poimâine 2 ș.a.m.d. (…) Se iau și măsuri. Problema e să nu se cadă în paranoia și într-o extremă, să nu se exagereze. Pentru că în cazul gripei aviare s-au cheltuit miliarde de dolari. Au fost multe țări care au cumpărat medicamente și vaccinuri. Între timp, acestea au expirat și au fost aruncate. Or, banii ăștia erau din buzunarele noastre și nu erau deloc justificați!
Uneori, această paranoia chiar este dorită. De ce? Pentru că în acest timp, toate companiile care fabrică măști își vând măștile… și în realitate măștile au o eficacitate ZERO! Măștile astea sunt praf în ochii noștri, n-au nicio eficiență! Și totuși sunt țări care cumpără milioane de măști ca să-și protejeze populația. (n.n.: La noi, o știre din acea vreme suna astfel: „Vor fi distribuite 7.000 de măşti şi 60.000 de litri de dezinfectanţi în şcolile din Bucureşti”, și un comunicat CSAT spunea că „s-a luat decizia suplimentării fondurilor pentru achiziția de echipamente, medicamente, mijloace de protecție și vaccinuri”. ) Hai să fim serioși! Politica farmaceutică o fac oamenii de afaceri, milionarii și miliardarii, în cârdășie cu guvernele. Industria farmaceutică este pe primul loc ca profit, pentru că ei pot să fabrice un medicament cu un dolar și să-l vândă cu 20… La ora actuală există pe glob 40.000 de medicamente diferite. Organizația Mondială a Sănătății a făcut o listă a medicamentelor esențiale. Știți câte a reținut? 300! Vă dați seama că de la 300, care sunt esențiale, aceștia au ajuns deja la 40.000? Dacă mergem în farmacii și apoi aruncăm la gunoi mai mult de jumătate din medicamentele care sunt acolo, atunci populația va fi mult mai sănătoasă, aceasta pot să v-o garantez.
Interviul integral
Citiți și:
Zece dezvăluiri şocante despre industria farmaceutică americană
Industria farmaceutică (I). De la imaginea de sprijin al sănătăţii oamenilor la… realitate
yogaesoteric
8 martie 2018