Alimentele minune care desfundă natural arterele și vă protejează de infarct și accident vascular cerebral
Prezentăm în continuare 9 astfel de alimente minune, la care este foarte recomandat să apelați, cel puțin de 3 ori pe săptămână.
Ceaiul verde
Abundă în catechine, substanțe foarte eficiente în prevenirea cancerului. Acestea acționează prin diferite mecanisme ce conduc la inhibarea dezvoltării celulelor canceroase. Ceaiul verde distruge colesterolul. Este indicat să fie consumat frecvent pentru a preveni formarea cheagurilor, colesterolului și blocarea arterelor.
Ceaiul verde îmbunătăţeşte funcţiile cognitive ale creierului, în special capacitatea de memorare, atenţia sporită şi viteza de reacţie.
Rodia
Rodiile conțin compuşi fitochimici cu proprietăți antioxidante, care nu permit înfundarea arterelor. Sucul de rodie stimulează producția de oxid de azot, care „aerisește” arterele și permite un flux corect al sângelui.
Studiile arată că rodiile sunt de ajutor nu numai la nivel celular, ci şi în ceea ce priveşte sănătatea psiho-emoţională. Persoanele care au consumat în mod constat suc de rodii şi-au îmbunătăţit starea de spirit, iar stările de anxietate s-au ameliorat.
Turmericul
Are puternice proprietăți antiinflamatoare, inflamația fiind una din principalele cauze ale aterosclerozei.
Studiile au arătat că turmericul te poate ajuta să diminuezi nivelul colesterolului „rău” din sânge, să îţi menţii arterele curate (prevenind astfel apariția bolilor cardiovasculare) şi să îmbunătăţeşti funcţia endoteliului (ţesutul care înveleşte interiorul inimii şi vaselor sangvine).
Avocado
Reglează valorile colesterolului și este indicat să fie consumat zilnic.
Este o sursă bogată de vitamina E, substanţă care neutralizează radicalii liberi ce distrug celulele creierului, astfel că participă la prevenirea pierderii memoriei şi accelerării tulburărilor mentale în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu Alzheimer. De asemenea, are proprietăţi antioxidante puternice şi împiedică declanşarea diverselor tipuri de cancer.
Fructul de avocado conţine un carotenoid numit luteină, substanţă necesară pentru menţinerea unei vederi optime, care protejează împotriva degenerării cauzate de îmbătrânire.
Broccoli
Foarte bogat în vitamina K, nu permite calciului să deterioreze arterele. Conține și multe fibre care reduc tensiunea arterială și nivelul colesterolului.
Asigură buna funcţionare a sistemului nervos – broccoli conţine un procent semnificativ de potasiu, mineral care menţine sănătatea sistemului nervos, asigură funcţionarea optimă a creierului şi favorizează dezvoltarea masei musculare.
De asemenea, reglează tensiunea arterială – răspunzătoare de această proprietate sunt cele două minerale conţinute în procente însemnate în compoziţia legumei: magneziul şi calciul.
Sparanghelul
Acest aliment curăță arterele natural și îmbunătățește starea de sănătate a inimii, reduce tensiunea și previne cheagurile.
Este agent ani-inflamator și ajută la ușurarea simptomelor artritei și reumatismului. Datorită naturii sale alcaline este de mare ajutor în curățarea țesuturilor și a mușchilor de reziduuri, fiind recomandat pacienților cu gută.
Previne cancerul și cataracta deoarece conține antioxidanți și gluten.
Menține nivelul optim de homocisteină, fiind bogat în acid folic și folați, participând în felul acesta la menţinerea sănătăţii cardiace. O porție de sparanghel suplinește 66% din doza zilnică recomandată de acid folic, astfel că previne atacul de cord.
Este util în tratarea artritei, reumatismului și retenției de apă.
Detoxifiază organismul, scade colesterolul rău din sânge și previne efectele îmbătrânirii.
Spirulina
Stabilizează tensiunea și relaxează pereții arterelor, reglând, în același timp, nivelul colesterolului.
Reglează presiunea arterială – atunci când consumul regulat de spirulină este combinat cu o dietă echilibrată şi mişcare, nivelul presiunii arteriale este îmbunătăţit în aproximativ 6 săptămâni.
Protejează creierul – spirulina protejează creierul împotriva bolilor degenerative precum Alzheimer sau Parkinson. Datorită efectului său neuroprotector, are abilitatea de a reduce inflamaţiile şi de a elimina radicalii liberi.
Antioxidant puternic – fiind foarte bogată în antioxidanţi, spirulina protejează întregul trup împotriva efectelor oxidative.
Proprietăţi antiinflamatorii – fitocianina, principalul ingredient activ al spirulinei, elimină radicalii liberi şi previne producţia de celule inflamatorii.
Merișoarele
Foarte bogate în antioxidanți, scad colesterolul rău. Consumul zilnic de merișoare va scădea riscul îmbolnăvirilor de inimă cu 40%!
Întăresc sistemul imunitar – studiile au dovedit că extractul de merişoare are efecte benefice asupra sistemului imunitar, însă specialiştii sunt de părere că şi consumul de merişoare crude are aceleaşi efecte.
Sunt o sursă excelentă de antioxidanţi – potrivit specialiştilor, antioxidanţii care se regăsesc în merişoare contribuie la procesele de regenerare ale mucoaselor din întregul organism, prevenind problemele de sănătate de orice natură.
Scorțișoara
Acest delicios condiment reduce nivelurile colesterolului și accelerează metabolismul.
Reduce tensiunea arterială – există dovezi ştiinţifice care susţin că un consum regulat de scorţişoară poate reduce tensiunea arterială.
Sursă bogată de antioxidanţi ‒ scorţişoara conţine o serie de antioxidanţi, printre care polifenoli, acid fenolic şi flavonoide, care protejează organismul de stresul oxidativ şi de efectele nefaste ale radicalilor liberi.
Are proprietăţi antiinflamatorii ‒ datorită conţinutului mare de antioxidanţi, aceasta scade riscul bolilor de inimă, a cancerului sau a tulburărilor psihice. În plus, scorţişoara ameliorează inflamaţiile şi poate fi benefică în tratarea durerilor, febrei musculare sau a durerilor menstruale.
Reduce nivelul colesterolului LDL ‒ compuşii care să găsesc în scorţişoară reduc nivelul de colesterol LDL (colesterolul „rău“) şi al trigliceridelor din sânge şi păstrează un nivel stabil al colesteroului HDL (colesterolul „bun“).
Protejează funcţiile cognitive – compuşii din scorţişoară activează proteinele neuro-protectoare care protejează funcţiile cognitive şi celulele creierului împotriva bolilor degenerative, precum Parkinson şi Alzheimer.
Citiți și:
Dr. Johann Georg Schnitzer – Medicina nu cunoaşte cauza hipertensiunii
Terapia perfect naturală cu seminţe
yogaesoteric
19 februarie 2020
Also available in: Français