Analiză spectaculoasă despre Călin Georgescu publicată în SUA, de prestigiosul „The American Spectator”!

Analiza a fost scrisă pentru prestigioasa publicație The American Spectator, consultată în mod cotidian inclusiv de președintele ales al Americii, Donald Trump.

Viziunea lui „Trump de România” pe scurt: respingerea „războaielor perpetue” și a politicilor woke

Dacă ești atent la context și la preocupările cetățenilor obișnuiți, victoria lui Georgescu în România nu a fost deloc una surprinzătoare – la fel cum nu a fost nici triumful lui Donald Trump.

După alegerea lui Donald J. Trump în SUA, s-a declanșat o replică a „cutremurului” și în România, la primul tur al alegerilor prezidențiale, când electoratul sfidător l-a ales pe Călin Georgescu, un om din afara Sistemului, care insistă că guvernul ar fi necesar să lucreze pentru cetățenii săi, să respingă agenda woke și să promoveze pacea – în pofida presiunilor venite din partea administrației Biden pentru a militariza în continuare națiunea.

Similar acuzațiilor iraționale lansate împotriva lui Trump în 2016, Georgescu a fost acuzat imediat de canalele mainstream precum Politico și BBC, plus alte conturi anonime de pe rețelele de comunicare virtuală, că ar fi un ticălos pro-Rusia. Este o acuzație absurdă împotriva unui cercetător al solului, a unui ecologist respectat și a unui profesor universitar.

Georgescu a lucrat pentru Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Ministerul Mediului al României. Este iubit de activiștii pentru drepturile omului din Insulele Marshall pentru că, în calitate de raportor special al ONU, a documentat efectele debilitante ale testelor nucleare asupra sănătății.

Candidatura lui este controversată pentru că el este independent.

Georgescu susține viziunea lui Trump că este timpul să negociem pacea în Ucraina. A colaborat deja cu Robert F. Kennedy Jr., a cărui carte, The Real Anthony Fauci (Adevăratul Anthony Fauci), a fost tradusă în limba română anul acesta, având o prefață scrisă de Georgescu.

Ceea ce este nou la acest om calm și rafinat (cu centură neagră la judo) este că este pro-fermieri, pro-credință, pro-familie și susține faptul că interesul național este necesar să primeze în fața agendei occidentale indiferente față de nevoile locale – deranjând astfel industria militară, care a cooptat clasa politică a României convingând-o să acorde prioritate armelor.

Miliarde pentru tancuri și F-35

România are două granițe cu Ucraina: o graniță terestră lungă la nord și o graniță de coastă în est. România a adoptat rapid un ordin de urgență pentru a sprijini cu generozitate ucrainenii strămutați în urma invaziei ruse de acum aproape trei ani. Acesta continuă să sprijine peste 170.000 de refugiați cu diverse servicii, inclusiv transport gratuit.

Cu toate acestea, conflictul istovitor a avut un impact nefast incontestabil asupra economiei și nivelului de trai al țării. Rata actuală a inflației din România este mai mare decât în orice altă țară din Uniunea Europeană (UE) – prețurile alimentelor și energiei au crescut de la război încoace.

Potrivit datelor UE, 32% dintre români erau expuși riscului de sărăcie în 2023, România înregistrând, din nou, cea mai mare rată din regiune. Un alt set de date a constatat că peste 20% trăiau de fapt sub pragul sărăciei anul trecut.

Aspecte ale economiei rurale, care au apărut în 2020-2021, au fost puternic afectate din cauza războiului. De exemplu, turismul s-a prăbușit în Delta Dunării, cea mai mare zonă umedă din Europa, situată la Marea Neagră, la granița cu Ucraina a României.

Între timp, guvernul român a trâmbițat o simfonie de cheltuieli militare, care a inclus 1 miliard de dolari pentru tancurile Abrams, fabricate în SUA, și 7,2 miliarde de dolari pentru 32 de avioane F-35 americane, în urmă cu două luni – cea mai scumpă armă cumpărată în istoria României.

Bugetul armatei române a depășit anul acesta 21 de miliarde de dolari ‒ o creștere cu 45% față de 2023. Unele dintre cheltuieli sunt legate de construcția celei mai mari baze militare NATO din Europa ‒ Mihail Kogălniceanu, lângă Marea Neagră, care va fi mai mare decât cea a Ramstein, baza SUA în Germania.

Dacă țara ar fi foarte bogată, ca Emiratele Arabe Unite, cheltuielile militare ar putea să nu conteze, dar datoria națională a României a crescut dramatic.

Agenda woke

Alegătorii pot distinge între propaganda de partid și gura de aer proaspăt oferită de cei care spun adevărul, precum Trump și Georgescu.

România este un aliat american entuziast de când, în urmă cu 35 de ani, a fost asasinat dictatorul nociv Nicolae Ceaușescu. Cetățenii au salutat „Parteneriatul pentru pace” al NATO. Mulțimile s-au îmbulzit să-l întâmpine pe președintele George W. Bush când acesta a vizitat România în 2002. Doi ani mai târziu, România a intrat în NATO.

Oamenii au început să simtă că, sub administrația Obama, influența americană urmărea să înlocuiască autonomia națională cu scopul de a impune o cultură woke și a folosi țara ca proxy împotriva Rusiei – România, o țară ortodoxă cu o populație care merge la biserică.

Un ambasador numit de Obama a fost susținător deschis al căsătoriei homosexuale, defilând într-o paradă Gay Pride din București, ceea ce i-a făcut pe jurnaliștii locali să se plângă că s-a amestecat în treburile interne.

Anul acesta, Ambasada SUA a promovatdiversitatea, vizibilitatea, reziliența și demnitatea comunității LGBTIQ+ din România”, pe care mulți continuă să o considere irelevantă pentru misiunea americană în țară.

După cum a explicat un utilizator al aplicației Reddit, românii „văd cât de toxică și forțată este propaganda LGBTQ în Occident și, datorită istoriei noastre cu comunismul dur, care a impus măsuri severe de control al gândirii, respingem în mod natural orice seamănă cu asta”.

Dacă ești atent la context și la preocupările cetățenilor obișnuiți, victoria lui Călin Georgescu în România nu a fost deloc una surprinzătoare – așa cum nu a fost nici triumful lui Donald Trump.

Curtea Constituțională a României, desemnată de partidele politice aflate la guvernare, a dispus renumărarea voturilor din turul întâi, creând incertitudine în jurul alegerilor prezidențiale finale, dar acesta este un prilej perfect pentru ca Georgescu să-și extindă popularitatea, așa cum a făcut Trump.

Autor: Victor Gaetan (corespondent internațional senior pentru National Catholic Register, colaborator la revista Foreign Affairs și autorul cărții God’s Diplomats: Pope Francis, Vatican Diplomacy, and America’s Armageddon).

Citiți și:
Ionuț Apahideanu: „Bre, eu m-am cam plictisit de filmul ăsta”
Importanta publicație britanică The Spectator îi ia apărarea lui Călin Georgescu: „Naționalismul creștin insular” nu este o amenințare la adresa democrației. Este de fapt chiar democrația în practică

 

yogaesoteric
11 decembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More