Apa vie şi apa moartă din poveştile româneşti nu sunt doar mituri

 

Uite cum ne ajută în sănătate

În mitologia românească, apa vie și apa moartă le conferă eroilor care o beau putere. Apa vie dă tinerețe veșnică și vigoare, iar cea moartă vindecă rănile. Ceea ce erau cândva basme, acum a devenit o realitate.

Conform descoperirilor care datează încă din 1939, de pe vremea când inginerul Marcel Violet a observat beneficiile apei de ploaie asupra plantelor și animalelor, s-au început cercetările pentru a se afla mai mult. Asta pentru că apa de ploaie avea o încărcătură energetică ce îi conferea anumite proprietăți.

Pe lângă Marcel Violet mai sunt și alți cercetători care au ajuns la concluzia că sub acțiunea unui câmp electromagnetic și sonor se poate obține un tip de apă cu efecte ca cele din povești. Gheorghe Lucaci, împreună cu prof. dr. Ion Mânzatu, au descoperit prin procesul de electroliză a apei că se disting două tipuri de apă: o apă vie – cea alcalină, cu efect pozitiv și stimulator, care se obține la polul negativ (catod) și o apă moartă – acidă, cu efect negativ și distrugător, care se obține la polul pozitiv (anod).

Apa alcalină are o mulțime de proprietăți vindecătoare

Consumul apei vii determină dezvoltarea țesuturilor sănătoase și vindecarea celor vătămate, iar apa moartă distruge bacteriile. În cazul animalelor, apa alcalină ingerată le face să crească mai repede, iar apa acidă ajută la distrugerea paraziților sau a diferiților dăunători.

Doctor Corneliu Moldovan, director general la Institutul Naţional pentru Medicină Complementară şi Alternativă „Prof. Dr. Florin Brătilă”, este de părere că apa alcalină este benefică deoarece „Consumul regulat de apă alcalină poate preveni alături de o dietă alcalină, de practicarea exercițiilor fizice și de evitarea fumatului și a consumului de alcool, unele boli cronice severe cum ar fi diabetul, cardiopatia ischemică, hipertensiunea arterială, boli cerebro-vasculare şi boli canceroase”.

Unii medici recomandă apa acidă pentru bolile de piele precum psoriazis, arsuri sau răni externe. Această apă nu se consumă, ci se folosește numai extern. Doar apa alcalină se bea, fiind eficientă chiar și în tratarea cancerelor.

Medicii japonezi (precursorii utilizării apei alcaline ca tratament intern) indică următoarele afecţiunii ce pot fi curarisite cu ajutorul apei alcaline: artrită, dureri acute de cap, afecţiuni ale aparatului circulator, afecţiuni ORL, dereglări ale ciclului menstrual, aritmii, astm bronşic, boli ale organelor excretoare, gastrită, constipaţie, hemoroizi, boli de ochi.

Cura efectivă constă în: dimineața se bea jumătate de litru de apă alcalină la temperatura camerei, iar după aceea timp de 40-45 de minute nu se consumă nimic. Cu 45 de minute înainte de prânz sau cină se bea jumătate de litru de apă alcalină și nu se mai consumă nimic două ore după prânz sau cină.

Mituri despre apă

Mitul 1: Alcalinizarea cu bicarbonat de sodiu sau minerale este acelaşi lucru. Adăugarea de bicarbonat de sodiu în apă va schimba pH-ul . Cu toate acestea, nu veți primi nici beneficii antioxidante și nici oricare alte beneficii dintre cele menționate mai sus, pe care le puteți obține utilizând apă alcalină produsă cu un ionizator electric de calitate.

Mitul 2: Sucurile pot ține locul apei

„Atenție la băuturile artificiale (foarte des conțin, în cel mai bun caz, un procent ridicat de zahăr), colorate și adiționate cu tot felul de substanțe (caramel, acid carbonic, acid fosforic)… Pot cauza probleme fiziologiei aparatului digestiv (aerofagie, pirozis, meteorism, disbioză, flatulență)”, afirmă dr. Claudia Dămoc.

Mitul 3: 8 pahare cu apă pe zi te ajută să slăbești – mitul conform căruia 8 pahare cu apă pe zi te ajută la arderea grăsimilor a fost demontat de cercetătorii de la Universitatea din Alabama. Concluziile unui studiu întreprins de ei au arătat faptul că un consum mai mare de apă duce la arderea grăsimilor, însă acest lucru nu are un impact semnificativ asupra greutății corporale.

În prezent oamenii de știință afirmă că apa alcalină are proprietăţi nebănuite ce așteaptă să fie explorate.

Cum puteți prepara apă alcalină în casă?

Apa alcalină are un nivel mai ridicat al pH-ului și poate neutraliza aciditatea excesivă a sângelui, poate stimula metabolismul și ajuta organismul să absoarbă mai eficient nutrienții, de aceea ar fi indicat să o consumăm cât mai des preparând-o chiar în casă. În plus, această apă ar preveni cancerul, artrita, precum și alte boli degenerative.

Vă puteți face apă alcalină acasă folosind o lămâie. Tot ce trebuie să faceți este să umpleţi un recipient cu apă și să tăiați o lămâie în opt părți egale. Puneți bucățile de lămâie în apă, fără însă a le stoarce. Acoperiți recipientul și lăsați-l pentru 8-12 ore la temperatura camerei. În acest mod veţi obține apă alcalină.

Beneficiile apei alcaline

Apa alcalină are în compoziția sa mai mult oxigen și minerale alcaline față de apa acidă sau neutră. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale apei alcaline.

Detoxifiază. Consumul de apă alcalină neutralizează aciditatea şi îndepărtează reziduurile acide din celule şi ţesuturi. Elimină toxinele acumulate în organism ca urmare a consumului anumitor alimente, a unor medicamente şi previne procesul natural de îmbătrânire. Reziduurile acide colectate în organism pot conduce la grave perturbări ce favorizează pierderea sănătăţii.

Hidratează. Apa alcalină te ajută să redobândeşti sănătatea optimă pentru că este mult mai uşor absorbită la nivel celular, hidratând astfel organismul.

Oxigenează. Apa alcalină acţionează precum un antioxidant, neutralizând în mod eficient acţiunea negativă a radicalilor liberi. În plus, poate chiar să-i transforme pe aceștia în oxigen pe care trupul îl poate utiliza pentru a produce energie. Celulele canceroase nu pot supravieţui într-un mediu oxigenat, alcalin.

Alcalinizează pH-ul. Apa alcalină ajută la echilibrarea pH-ului organismului care tinde să fie acid ca urmare a alimentaţiei, stresului şi expunerii la toxinele din mediul înconjurător. Mediul alcalin este cel normal pentru sănătatea unei persoane.

Îmbunătăţeşte sistemul imunitar maximizând capacitatea organismului de a lupta împotriva bolilor.


Combate inflamația.
Nivelul crescut de vitamina C din lămâie neutralizează efectele radicalilor liberi cu care vine în contact. Radicalii liberi pot distruge celulele sănătoase și provoacă inflamație în organism. Acesta este unul dintre motivele pentru care vitamina C s-a dovedit a fi utilă pentru reducerea unor simptome ale osteoartritei și artritei reumatoide.

Antibiotic natural. Flavonoizii din lămâi au efecte antibiotice – ajută la prevenirea creșterii şi multiplicării bacteriilor patogene care cauzează infecții și boli.

Proprietăți anticancerigene. Lămâile conțin flavonoizi unici care au proprietăți antioxidante și anticancerigene. De fapt, cercetările au arătat că substanțele din citrice, inclusiv din lămâi s-au dovedit a fi de ajutor în combaterea cancerului oral, pulmonar, de sân, stomac și colon.

Beneficii pentru ficat. Apa cu lămâie ajută la întărirea ficatului prin furnizarea de energie necesară enzimelor hepatice.

Sănătate pentru ochi. Vitaminele și carotenoizii din lămâi ajută la prevenirea degenerescenței maculare.

Citiţi şi:

Inteligența poate fi influenţată de aciditatea armonioasă ce există în creier

Cum poţi avea o zi reuşită: cura cu apă călduţă cu lămâie şi miere

O cură de excepţie: terapia cu apă de izvor

 

yogaesoteric
21 martie 2016

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More