Băieții cu fustițe. Luminița Arhire: O „fereastră Overton” la noi în ogradă

În conformitate cu fereasta Overton, pentru fiecare idee sau problemă, în societate există o așa-numită «fereastră de oportunități». În cadrul acestei ferestre, ideea poate (sau nu) să fie discutată pe larg, susținută deschis, promovată, se poate încerca legalizarea ei. Fereastra e mutată, modificând paleta posibilităților de la o fază de Neconceput, complet străină moralei publice, total respinsă, până la faza de Politică Curentă, deja discutată pe larg și adoptată de conștiința populară și susținută prin lege.” (Nikita Mihalkov, Besogon TV, 18 iunie 2020)

Oh, și ce mai „fereastră Overton”, dar ce zic eu……. ce mai „termopan Overton” se deschise…….

Păi, numai ce a fost fotografiată domnul Nae Andrei, lectoriță la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din București, cu fustiță scurtă și burtica la vedere, cu sandale și pălărie de vară, cu borul lat, că au și început discuțiile pro și contra. Și important nu este ca publicul să aibă, de la început, o atitudine îngăduitoare, ci să se vorbescă despre……. Nu aprobarea contează aici……. contează doar discuția. Căci „a discuta” înseamnă a te acomoda cu subiectul, iar după acomodare nimic nu mai pare scandalos.

Domnul lectoriță Nae e, fără îndoială, „cool”. Ca urmare, studenții sunt de partea lui, și de ce n-ar fi? Păi, cum nu, când dânsul face cursuri de masterat cu tema „Jocurile video și identitatea culturală” și un curs opțional „Introducere în studiul jocurilor video ca medii narative”? Enorm de interesante, sigur, se bat beneficiarii noului tip de educație pe ele! Și să zicem că ai noroc și „prinzi” loc în față la curs și îl absolvi cu succes, cu lucrarea de master „Despre efectul jocurilor video în evaluarea războiului din Ucraina de către analistul militar Radu Tudor ”!!! Oau! Excelentă temă……. dar pe urmă cine și unde te angajează? Adică, întreb, la ce ne folosește nouă „studiul jocurilor video ca medii narative”? Sau faptul că citim, cu sufletul la gură, monografia „Imersiune, narativ și «gender crisis» în jocurile video Survival Horror”? Știu și eu?

Aș spune că evoluția situației este pregătită cu grijă. Astăzi, un domn de la Universitate ne zice că el se simte doamnă și-și leagănă, delicat, poșetuța în fața aparatului de fotografiat……. că în rest, totul e OK. Imediat apare în spațiul public și un polițist cu gambele la vedere, pe sub volanele fustiței. Mâine, un medic își va primi pacienții la cabinet purtând ciorapi-plasă și pantofi de lac, cu toc înalt, dar, hei! care-i problema? ce, nu te poate consulta și așa? Poimâine, președintele ales al României va dori să se adreseze Parlamentului îmbrăcat într-o rochiță cochetă, „by Eli Lăslean”, și-și va pudra nasul în timpul discursului, delicat, din timp în timp, ceea ce nu-i va răpi nimic din prestanță!

Important este să ne obișnuim cu asta. Important e să înțelegem clar că așa e „corect din punct de vedere politic”. Important e să fim conștienți că trebuie să ne ținem gura și să folosim din plin atât de demonizatul „dublu limbaj” al vremurilor de tristă amintire, doar că pentru cu totul alte teme, astăzi. Teme care ar fi părut incredibile, pe atunci…….

Și acum……. Evident, în istoria omenirii sunt citate cazuri ‒ unele celebre ‒ de personaje cu orientare sexuală LGB……. căci LGB a fost dintotdeauna, într-un procent relativ stabil, de-a lungul vremurilor iar ceea ce sărea „peste procent” provenea din corupție sexuală (sau, cel puțin, așa îmi amintesc eu că am citit în Manualul de medicină legală al lui Mina Minovici). Și da, au existat și bărbați cărora li se părea interesant să se îmbrace în țoale femeiești……. numai că acelea erau manifestări legate, mai curând, de fetișism, decât de „……. eu mă identific ca femeie…….” Întrebarea mea este: totuși, de unde au apărut celelalte inițiale? Unde au fost până acum, până în secolul XXI, acele……. TQIA+ 101, care nu apar în manualul lui Mina Minovici? Ar fi posibil să se fi declanșat o molimă recentă iar în urma ei să fi apărut încă 105 (!!!) „identități sexuale și de gen diferite”, așa, ca o erupție de neoprit? Adică încă 105 modalități de a opri înmulțirea speciei umane? Este o realitate sau e pur și simplu o gigantică parodie, o uriașă gogoașă, prin care unii dobândesc vizibilitate, prefăcându-se că sunt îndrăgostiți de copaci și de avioane sau „punându-și pirostriile” cu animalele lor de companie, toți servind, în realitate, o schemă minuțios gândită de alții?

Căci ei, băieții cu fustițe, sunt numai „ceea ce se vede”. Pe fundal e altceva. Și atunci, mă gândesc……. dacă n-a fost nicio epidemie……. n-ar fi bine să ne uităm mai atent cui îi folosește ideologic această fantezie grotescă și, mai ales, cine o încurajează și o finanțează?

Autor: Luminița Arhire

**********

Explicații halucinante de la Universitatea București: Nu e nimic indecent. E contrar legii să îl obligăm să se îmbrace cu haine bărbătești

„Profesorul în fustiță” de la Universitatea din București, Andrei Nae, a provocat un val de revoltă pe rețelele de comunicare virtuală, dar purtătorul de cuvânt al Universității din București, Bogdan Oprea, nu consideră ceva nepotrivit în faptul că Nae a venit îmbrăcat în haine femeiești la universitate.

Trăim într-o țară democratică. Domnul n-a venit indecent, expunând zone care nu se expun. Există un cod de etică și incluziune, așa cum obligă legea, ce punct de vedere aș putea să formulez? Trăim într-o țară în care oamenii au libertatea să se exprime”, a declarat Oprea, potrivit Adevărul.

În „codul de incluziune și gen” nu sunt prevăzute norme vestimentare, a mai atenționat purtătorul de cuvânt. Așadar, Nae nu a încălcat nicio lege scrisă, niciun regulament scris. Practic, dacă Universitatea i-ar impune lui Nae să se îmbrace în haine de bărbat, ar încălca respectivul „cod de incluziune, impus de lege”.

**********

Încă un profesor defilează în haine de damă: Polițistul cu rochiță, responsabil cu pregătirea polițiștilor locali

Scandalul în care este implicat lectorul universitar Andrei Nae, care a venit la facultate îmbrăcat în haine de damă, nu este singular. Un alt „profesor” preferă să vină la serviciu îmbrăcat în rochițe și fustițe. De această dată este vorba despre un polițist, responsabil cu pregătirea polițiștilor locali.

Potrivit jurnalistului Robert Turcescu, un polițist de la Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București ar veni la muncă îmbrăcat în fustă, cu toate că superiorii săi i-au atras atenția asupra comportamentului său, însă acesta îi acuză de discriminare și își vede în continuare de ale sale.

Iată ce a scris Robert Turcescu:

Faceți cunoștință cu polițistul local Bucur Cezar Mihail, absolvent al Academiei de Poliție, actual angajat al DGPLCMB (Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București), responsabil cu pregătirea polițiștilor locali.

Omul s-a declarat femeie și tratează orice demers al șefilor de a-i spune că încalcă regulamentul interior prin afișarea unor astfel de ținute în timpul orelor de muncă drept discriminare.

De altfel, declarația lui de avere de pe site-ul instituției începe cu «SubsemnatA Bucur Cezar Mihail…»

Mai interesant, deși în declarația de avere de pe site-ul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București) bărbatul se declară «Subsemnata», din același document reiese că bărbatul este căsătorit.”

Citiți și:
Tema Bucharest Pride 2024 (21-29 iunie): „We are ready” (Suntem pregătiți) / ACCEPT susține ca 56% dintre români sunt de acord cu căsătoria între homosexuali
Normele LGBT, la baza unor sentințe criminale în România

 

yogaesoteric
31 iulie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More