BTI: Iohannis și-a dat demisia sub o mare presiune, a se citi amenințare, una care nu putea să vină din interiorul țării. Cât mai rezistă Marcel Ciolacu?

Comentând demisia lui Klaus Iohannis din funcția de președinte, gest fără precedent în istoria României, jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob afirmă că este legată, probabil, de presiuni externe.

Cel mai probabil, din partea Americii lui Donald Trump.

Pe 10 februarie, la anunțul demisiei, am văzut un președinte de-a dreptul speriat, cu vocea tremurândă, o premieră pentru liderul-robot. E doar o opinie personală, dar credem că Iohannis a făcut gestul sub o mare presiune, a se citi amenințare, una care nu putea să vină din interiorul țării.

Toată lumea comenta după 20 ianuarie că nu mai vine peste România buzduganul liderului de peste ocean, care să facă ordine la noi. Mulți nu s-au gândit că, uneori, asemenea buzdugane nu se aruncă prin aer, ci sosesc pe alte căi, mai discrete”, a scris ziaristul.

El afirmă că următorul la rând va fi Marcel Ciolacu.

Iohannis a plecat, unica întrebare e dacă și cât mai rezistă în funcție Marcel Ciolacu.

Am estima că nu foarte mult”, a conchis Iacob.

Reamintim că zilele trecute, Richard Grenell, trimisul special al președintelui Trump, i-a scris un mesaj adresat personal premierului Marcel Ciolacu, în care acuza persecuția conservatorilor din România. Aluzia la anularea alegerilor prezidențiale fiind evidentă.

Richard Grenell sugerează că administrația Biden, nu Rusia, a manevrat alegerile din România ….… în defavoarea lui Călin Georgescu

Grrenell a dat un interviu publicației The New York Sun în care a sugerat că administrația Biden a fost cea care s-a implicat în alegerile din România, nu Rusia. Fosta conducere de la Casa Albă ar fi încercat să încline balanța în scrutinul prezidențial.

Acuzația vine pe fondul examinării de către Casa Albă a afacerilor diplomatice ale administrației Biden în străinătate.

Grenell a sugerat că administrația Biden a încercat să încline balanța împotriva unui candidat conservator.

Candidatul de dreapta la președinție, Călin Georgescu, a câștigat primul tur la 24 noiembrie, dar Curtea Constituțională a României a anulat apoi rezultatele. Curtea a luat această măsură fără precedent pe fondul suspiciunilor generale de interferență rusă, care nu au fost însă niciodată dovedite”, mai scrie ziarul american.

Citiți și:
Investigația care detonează scandalul alegerilor din România. Cum au tras sforile progresiștii lui Biden și rețeaua lui Soros ca CCR să anuleze procesul electoral. USAID finanța „diversitatea” în Justiția română
JD Vance, vicepreședintele SUA, mesaj dur în apărarea lui Călin Georgescu: Alegerile din România au fost anulate pe baza unor suspiciuni șubrede ale unei agenții de informații și a presiunii UE. Discursul integral

 

yogaesoteric
18 februarie 2025

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More