Buletinul electronic cu cip este premergătorul implantului de cip, deci se apropie îndeplinirea profeţiilor bilbice?
Proiectul de lege revizuit a fost prezentat în martie 2017 de ministrul de interne, care i-a asigurat pe cei care se tem de noul act că nu vor fi obligaţi să folosească documentul cu cip.
Pentru ceilalţi, schimbarea aduce avantaje, în opinia ministrului, iar noutatea este că şi bebelușii vor putea să aibă noul act.
„Va oferi garanţii suplimentare de securitate, fiind un document imposibil de falsificat”, a spus Carmen Dan.
Noile cărţi electronice de identitate vor semăna cu cardul bancar. Ideea este că îl vom putea folosi peste câţiva ani şi ca să plătim taxe şi impozite. În plus, ne va scăpa de alt plastic.
Caracteristicile cardului de sănătate vor fi preluate de cartea electronică de identitate. Practic, nu vom mai folosi cardul iar toate datele vor fi incluse în noul buletin, datele fiind stocate cu ajutorul unui cip special.
Cartea de identitate va fi schimbată când expiră cea veche, iar cei care se tem că pot fi urmăriţi cu ajutorul cip-ului sau nu o vor din motive religioase, au libertatea să folosească în continuare vechiul tip de document.
Noutatea absolută este că această carte de identitate este destinată inclusiv bebeluşilor şi copiilor. Aşadar şi cei de la 0 la 14 ani vor avea acest tip de buletin, iar valabilitatea în cazul lor va fi de doi ani. Pentru persoanele cu vârsta între 14 şi 18 ani, valabilitatea cărţii de identitate va fi de patru ani, iar pentru cei cu vârsta peste 18 ani, va fi de zece ani.
„Pentru copiii care nu au încă 12 ani împliniţi nu se va solicita amprentarea acestora”, a mai spus ministrul de interne.
Documentul electronic de identitate va cuprinde pe lângă datele clasice şi amprentele posesorului. Ca să poată începe emiterea lui, proiectul de lege trebuie să treacă de dezbaterea publică şi apoi să fie votat de parlamentari. Până atunci, ministrul Afacerilor Interne a ţinut să precizeze că: „persoanele nu pot fi urmărite pe baza cip-ului conţinut în cartea de identitate”.
… poate că nu pot fi urmărite prin gps, oricum nu despre asta era vorba, dar toate datele personale, inclusiv despre starea de sănătate și situația financiară a persoanei, vor fi centralizate și la cheremul autorităților.
Citiţi şi:
Următorul pas spre controlul total: Identificarea facială a preluat puterea în SUA
Franţa: Fişier gigantic cu date biometrice, adrese, e-mailuri etc., pentru 60 de milioane de cetăţeni
yogaesoteric
21 ianuarie 2018