Călin Georgescu despre Căpitanul Mișcării Legionare, spaima sioniștilor și a slugilor lor
Într-un interviu realizat de Răzvan Dumitrescu la Antena3, Călin Georgescu a declarat despre căpitanul Corneliu Zelea Codreanu și mareșalul Ion Antonescu că „față de martiri nu poate să aibă păreri” și că „îngenunchează în fața suferinței poporului român”.
Georgescu a mai spus că poporul român nu este „anti nimic” în general, în momentul în care a fost întrebat despre Holocaustul din România.
Principalele declarații făcute de Călin Georgescu:
Reporter: Nu vă temeți că vă izolați când le spuneți eroi legionarilor, lui Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu?
Călin Georgescu: Am două observații: 1. Toți au făcut și fapte bune și altele mai puțin bune, dar în general un lider autentic este cel care spune adevărul și dacă nu spui adevărul nu ai cum să fii lider. Istoria a fost mistificată și sunt foarte mulți oameni fabricați, iar puterea a fost luată pe bani în ultima perioadă, în ultimii 30 de ani.
Sub acest aspect, referitor la întrebare, este necesar să păstrăm un echilibru. Au fost și fapte bune, și fapte pe care nu le pot comenta, dar istoricii este necesar să demonstreze acestea. Față de martiri nu pot să am păreri, dar sunt din istoria noastră și rămân în istoria noastră.
Discutăm despre echilibru și este necesar să ai respect oriunde e suferință pe această planetă. În fața suferinței poporului român eu îngenunchez.
Noi nu am cunoscut cuvântul toleranță, dar am cunoscut mila creștină, ospitalitatea și prietenia.
Aș dori să menționez că Biblia a fost scrisă la Ierusalim, nu la Chiajna. Iar Iisus Hristos s-a născut la Betleem, nu la Fălticeni. Steinhardt a spus că e 100% evreu, dar 1000% român. Asta a înnobilat poporul român. Ce s-a petrecut, s-a petrecut, suntem în 2022.
Suntem într-un moment în care corabia umanității se scufundă. România este necesar să participe intens la salvarea acestei lumi.
Rep.: Credeți că președintele Israelului s-ar întâlni cu dumneavoastră?
C.G.: Pacea este ceea ce este necesar să domine și toți avem nevoie unii de alții. Eu sunt primul care sunt gata să îmi asum această responsabilitate. Dialogul este simplu. Nu ne putem vindeca decât împreună și atunci ne îmbrățișăm și îi spun celuilalt: iartă-mă frate, dacă eu am greșit.
Rep.: Sunteți filorus?
C.G.: Sunt o persoană care a apreciat întotdeauna cultura lumii. În primul rând sunt românofil. Cunosc de Anna Plavova, Ceaikovski. Îl admir pe Dotoievski etc. E bine să fie admirată dorința de pace și pacea ca să o construiești, nu ca să o distrugi. Noi suntem într-un ceas istoric al lumii. Pacea vine din modul în care facem pace cu noi înșine.
Rep.: Sunteți pro-NATO, pro-UE?
C.G.: Eu sunt pro demnitatea țării mele. E foarte bine că suntem în NATO și UE, dar este important să folosim acestea pentru interesul național profund.
[…]
C.G.: Este nevoie de transformarea totală a sistemului, de protecția micului proprietar. Problemele economice vin din problemele sociale. Zelea Codreanu s-a luptat pentru moralitatea ființei umane.
Despre asasinarea lui Nicolae Iorga și Armand Călinescu la ordinul legionarilor: Când istoria este mistificată, nu ai ce să discuți.
Aveți curaj români, am pierdut destul!
Citiți și:
Dr. Călin Georgescu: «În ultimii 25 de ani, sufletul românesc a fost trecut prin sabie» (I)
Dr. Călin Georgescu: «Unde merge lumea, unde mergem noi?»
yogaesoteric
29 mai 2022