Ce sunt aceştia, oameni sau animale?
Preşedintele Statelor Unite, J.F. Kennedy, trecea odată printr-o mulţime extrem de ostilă. Câţiva bipezi din acea mulţime s-au apropiat ameninţător şi dacă n-ar fi fost gărzile prezidențiale, ar fi fost în stare să-l linşeze. Orbiţi de ură şi furie, indivizii au început să-l scuipe. Fără motiv.
Întorcându-se spre cei din escortă, preşedintele a întrebat: „Ce sunt aceştia, oameni sau animale?”. Întrebarea aceasta, rostită sau gândită, o punem şi noi în prea multe situaţii, când vedem semenii noştri manifestându-se ca nişte fiare cuprinse de frenezia nebuniei.
Întrebarea o formulăm la trecut, rememorând o pagină sângeroasă din istoria Sfintei Biserici Ortodoxe Bulgare.
Un episod dureros, mucenicesc din istoria Bulgariei, comis de teroriștii bolșevismului satanist în Săptămâna Patimilor Domnului Hristos, care și-a întins tentaculele, urmărind să acapareze și să supună prin forță, teamă și atacuri criminale mișelești, întreaga țară.
Catedrala Sveta Nedelia din capitala Bulgariei este închinată sfintei mucenițe Chiriachi. Locuitorii o cunosc sub numele de Sfânta Duminică deoarece kiriaki imera, în limba greacă, se traduce „duminică / ziua Domnului”, iar în bulgărește, duminică se spune „Nedelia”.
În 1925, comuniștii bulgari, finanțați de Uniunea Sovietică, au urmărit să facă din Bulgaria un stat bolșevic și aliat al Moscovei în Balcani. În 1923, Partidul Comunist Bulgar fusese interzis de către Curtea Supremă de Apel din Sofia.
În seara zilei de 14 aprilie 1925, era marțea din Săptămâna Mare, generalul Konstantin Gheorghiev mergea împreună cu nepoata sa la Denia de la catedrala Sveti Sedmocisleniți („Cei șapte Sfinți ucenici ai Sfinților Kiril și Metodie”). Va fi urmărit pas cu pas, de acasă până în fața bisericii, unde va fi ucis cu mai multe focuri de revolver de către teroristul comunist Atanas Todovicin.
Înmormântarea acestuia a avut loc în Joia Mare, în catedrala Sveta Nedelia. Comuniștii au dus 25 de kg de explozibil, în mici pachete, în podul bisericii, în dreptul coloanei domului principal al acesteia, situat la intrarea în sfântul locaș.
Sistemul de detonare a fost echipat cu o meșă cu lungimea de 15 metri, care permitea teroriștilor să dispară înainte de explozie. În Joia Mare au venit mulți la înmormântare, chemați și de false invitații la ceremonie.
La ora 15.20, odată începută slujba înmormântării, în momentul în care episcopul Ștefan al Sofiei citea Evanghelia, a fost detonat explozibilul. Practic a fost aruncată în aer cupola principală a bisericii, care s-a prăbușit deasupra oamenilor din interior.
134 de persoane aflate la slujbă au murit în explozie, fiind răniți peste 500 de oameni. Alte 79 persoane vor muri la spital, numărul total de victime fiind de 213 persoane.
Membrii guvernului au supraviețuit acestui masacru ca prin minune. Principala țintă a atentatului, Țarul Boris al Bulgariei, în vârstă de 31 de ani, nu era în catedrală, întârziind la înmormântarea a doi apropiați – uciși în urma unui atentat terorist petrecut cu două zile înainte, împotriva sa.
Printre victimele de la Sfânta Duminică au fost 11 generali, printre care fostul ministru al Apărării din Primul Război Mondial, primarul Sofiei, șeful poliției bulgare, trei deputați, jurnaliști, o întreagă clasă de liceene.
Refacerea bisericii Sfânta Duminică a început în 1927, aceasta fiind sfințită în 1933.
În 1944, Bulgaria va deveni republică populară, având la conducere satanicul partid comunisto-bolșevic.
Ce au fost aceia, oameni sau animale?
Citiți și:
Comunism și globalizare
Un partid din Bulgaria propune retragerea ţării din NATO
Manual: Cum se destructurează un stat
yogaesoteric
21 ianuarie 2022