China își deschide brațele

În timp ce în SUA băncile independente cad una după alta, fiind înghițite de cele ale oligarhiei davosiene; în timp ce țările din Golf (care dețin active) își retrag dolarii și îi preschimbă în yuani convertibili, China se comportă ca o mare putere și este în plină ofensivă diplomatică pe scena largă a unei lumi care deja este multipolară.

Întâlnirea de la Moscova dintre Putin și Xi Jinping, la trei zile de când Curtea Penală Internațională, un organism nerecunoscut de SUA, Rusia, China și Ucraina printre alte state, a emis un mandat de arestare pentru Putin, arată doar faptul că Lumea Mare, din afara Occidentului Colectiv, îl sfidează și merge înainte în crearea unui alt pol de putere.

Avem, pe de o parte, propagandă și haos social, inclusiv haos financiar, pe de alta Rusia se află într-un conflict armat indirect cu NATO.

Singura țară care profită de toate aceste tulburări este China.

Ofensiva diplomatică chineză, pregătită de Wang Yi ‒ fost ministru de Externe, unul dintre cei mai importanți oameni din ariergarda puterii de la Beijing și unul dintre cei mai importanți specialiști ai domeniului din toată lumea ‒ este în plină desfășurare de forță. China, profitând de scleroza Occidentului Colectiv, își pregătește preluarea rolului de mare lider regional, momentan. Ambițiile sunt mai mari și se bazează pe implozia iminentă a SUA.

Nu spunem că e bine sau că e rău ‒ că sunt destui infantilizați de propagandă care judecă strict maniheist. Dacă le strici lego-ul pe care l-au văzut montat în mass-media de tonomatele Statului Paralel, te consideră „dușmanul poporului”. Am văzut asta și în plandemie. Deci, deocamdată, doar constatăm.

Rămâne de văzut dacă planul de pace în 12 puncte, pe care îl are Xi în mapă, poate fi realizat.

Oligarhia corporatocrată, care l-a pus la putere prin alegeri trucate pe senilul Biden și care-l vrea la pușcărie acum pe Trump, nu va accepta un plan de pace întrucât ar însemna o victorie a Rusiei, deci încă o înfrângere pe teren a SUA.

Previzibil, în timp ce Xi Jinping cobora din avion, John Kirby, comunicatorul pe Securitate al Casei Albe, a anunțat că Administrația de la Washington „va respinge” orice apel în sensul unui armistițiu în Ucraina. Pacea în Ucraina, înainte de alegeri, poate fi fatală democraților, dar și afacerilor familiei Biden și ale sponsorilor partidului.

Întrucât nu au șanse reale în alegerile de la anul și pierd pe toată linia, disperarea globaliștilor îi face să muște de un os în care, singura șansă ca să nu-și rupă dinții, este mondializarea conflictului din Ucraina.

Iar după declarațiile ambasadorului polonez în Franța „vom fi nevoiți să ne alăturăm acestui conflict” ‒, pare că nebunul va fi mutat pe tablă.

Reacția franceză a venit prin deputatul din P.E. Thierry Mariani, care a spus direct că Polonia (țară NATO) „trage după ea țările UE către o escaladare a conflictului din Ucraina, împotriva voinței lor”.

Polonia și, în mai mică măsură, dată fiind puterea armată, Țările Baltice, sunt statele care suflă în tăciunii încinși, cu gândul la o vâlvătaie care să distrugă Rusia. Inconștiența lor poate însemna o hecatombă atomică și pare că nu există deloc un consens în UE asupra mondializării conflictului.

Revenind la întâlnirea de la Moscova, tot John Kirby a emis un truism: „China și Rusia vor să zdruncine ordinea mondială pe care Statele Unite și aliații săi au construit-o de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial”. E imposibil, totuși, să îngheți lumea, mai ales când dovedești că nu știi să îți folosești puterea atunci când rămâi unica forță mondială. Când vrei să impui un set de valori progresiste (ideologiile sexomarxiste) străine inclusiv unei mari părți a poporului tău și te comporți ca un Nero care ai toată lumea la picioare, nu pot să te mire regrupările geopolitice.

Vorbind în luna martie la CBS, fostul consilier pentru securitate națională al lui Trump, H.R. McMaster, a exclamat: „Amintiți-vă, acum 10 ani” ‒ a spus acesta ‒ „era ziua în care Xi Jinping a făcut prima sa vizită la Moscova și și-au declarat o prietenie specială. De atunci au continuat și și-au consolidat această relație.”

Există însă o deosebire acum: Rusia este mai vulnerabilă.

O va sufoca îmbrățișarea Chinei în acest moment complicat? Probabil că va fi multă prudență din partea celor două mari state cu interese particulare, dar care sunt unite acum datorită unui adversar comun.

Rămâne să vedem, la final, care vor fi rezultatele acestei întâlniri de o mare importanță în acest context teribil de tensionat.

Citiți și:
Rusia și China au un interes comun: declinul puterii Americii
Noua Ordine Mondială: liderii Europei, pelerinaj în China!

 

yogaesoteric
2 iulie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More