Cunoscutul biofizician și cercetător Virgiliu Gheorghe despre daunele grave provocate copiilor de noile tehnologii

Cunoscutul biofizician și cercetător Virgiliu Gheorghe a fost invitat la un podcast pe tema dependenței de noile tehnologii și efectele pe care acestea le au asupra copiilor.

Dr. Virgiliu Gheorghe este biofizician, doctor în bioetică al Universității Aristotel din Tesalonic, vicepreședintele Institutului de Cercetări Psihosociale și Bioetică din București, precum și coordonator al secțiunii științifice a revistei Familia Ortodoxă. Este una dintre cele mai cunoscute voci din România în ceea ce privește discuțiile despre impactul tehnologiei asupra omului. În lucrările sale, cercetătorul abordează probleme de mare actualitate, din domenii precum psihologie, sociologie, bioetică și medicină.

Printre lucrările sale, menționăm Efectele televiziunii asupra minții umane, Fața nevăzută a homosexualității, Efectele micului ecran asupra minții copilului, Pornografia, maladia secolului XXI sau Revrăjirea lumii sau de ce nu mai vrem să ne desprindem de televizor. În cercetările sale, face trimitere către cele mai importante studii din întreaga lume din ultimele decenii despre impactul tehnologiilor moderne sau al unor tendințe sociale sau culturale degenerante, care afectează grav sănătatea psihică și fizică a omului contemporan și a societății – începând de la modul cum sunt afectați copiii și familia, până la impactul distructiv asupra noastră ca națiune, ai cărei piloni sunt familia și credința noastră ortodoxă.

De asemenea, a susținut numeroase conferințe în întreaga țară și a scris sute de articole, în publicații precum ziarul Lumina sau Familia Ortodoxă, dar și pe site-ul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Doxologia. Este și membru al Comitetului de Inițiativă pentru al doilea Referendum pentru Familie și uneori scrie și la ActiveNews ca editorialist invitat.

Vă oferim în continuare acest interviu în care biofizicianul Virgiliu Gheorghe vorbește despre daunele grave provocate copiilor de noile tehnologii:

Citiți și:
10 motive pentru care copiii sub 12 ani nu este indicat să aibă acces la telefoane şi tablete
Semnal de alarmă! Copiii expuși excesiv la tehnologie vor avea mari probleme

 

yogaesoteric
15 octombrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More