De ce s-a amânat Procesul Referendumului cu două luni? Pentru ca Liviu Dragnea să poată fi monitorizat de Binomul SRI-DNA!
România lui Cristoiu
Luni, 28 septembrie 2015, a avut loc prima ședință a procesului de la ÎCCJ al lui Liviu Dragnea. După cum era de așteptat, prima ședință s-a încheiat cu o amânare. O amânare cu cântec însă: următoarea ședință n-a fost programată peste o săptămână, hai cel mult două, ci peste două luni (!!!), mai precis pentru 23 noiembrie 2015.
Puteam pune pariu că aceasta va fi decizia Completului condus de politruca Livia Stanciu, cea care a aranjat ploile și în cazul lui Klaus Iohannis, contribuind direct la suirea raței mecanice în fotoliul de președinte pe post de cuibar.
Liviu Dragnea a fost mult timp țintă vie pentru presa Binomului SRI-DNA. Când această presă fusese închiriată temporar lui Traian Băsescu, din fraudatorul referendumului, Liviu Dragnea nu mai era scos. Când am îndrăznit să scriu că rechizitoriul, întocmit de nefericitul Lucian Papici, la ordin, era cusut cu ață albă, ofițerii acoperiți și ibovnicele generalilor din presă m-au mânjit cu cerneală folosită ca materie fecală.
Ar fi fost de așteptat ca ședința din 28 septembrie, de la Înalta Curte, să fie pregătită, cum se întâmplă de obicei cu cei împotriva cărora s-a năpustit binomul, în presa ordinelor pe unitate de o campanie cerând cu zbieretele de rigoare pedepsirea urgentă a penalului Liviu Dragnea.
Nu numai că nu s-a întâmplat asta, dar mai mult, anunțul făcut de Liviu Dragnea privind candidatura sa le șefia PSD a fost primit cu simpatie într-o presă declarat anti-PSD. Decizia de amânare cu două luni a procesului n-a stârnit nici măcar uimirea Diviziei Presă a binomului. E lesne de imaginat ce indignări, ce pumni strânşi ar fi fost în Presa Binomului dacă decizia l-ar fi vizat pe Victor Ponta!
Cântăreţii Liviei Stanciu (ca și Codruța Kovesi, președinta ÎCCJ și-a făcut rost de o curte de linguștori din presă) au luat în gură și au pus pe hârtie argumentele bla-bla-giste ale șefei de complet: e nevoie de timp pentru ca unii dintre acuzați (Liviu Dragnea e judecat împreună cu alți 70 de așa-ziși complici) să-și pună avocați, pentru ca alții să depună nu știu ce hârtii.
Să fim serioși și nu proști, cum ne crede Trinomul SRI-DNA-ÎCCJ!
Din punct de vedere juridic, a doua ședință putea fi programată peste o săptămână. Din punct de vedere politic, prima ședință trebuia programată mult mai devreme de 28 septembrie 2015, astfel încât Congresul PSD să aibă loc după o decizie finală în Dosarul Referendumului.
Ca și în cazul lui Klaus Iohannis, Sistemul a aranjat în cazul Liviu Dragnea o amânare până după alegerile decisive de la PSD. Ca și în cazul Klaus Iohannis, sub pretextul independenței, Înalta Curte, instituția judecătorească din România cea mai politizată, se implică în mizerele jocuri politice interne.
De a fost pusă a doua ședință peste două luni și nu eventual imediat după Congresul PSD? Pentru că în tot acest timp, Liviu Dragnea va fi monitorizat de Binomul SRI-DNA pentru a vedea dacă respectă Înțelegerea.
În ce constă această înțelegere, am mai arătat: în renunțarea de către PSD la sprijinul politic acordat lui Victor Ponta. Până la Congres, Liviu Dragnea nu putea face nicio mișcare în acest sens. Cu un PSD care a pierdut Guvernarea, echipa sa era spulberată de la conducerea partidului. După o lună și ceva de întărire în fruntea PSD, Liviu Dragnea își poate permite ca PSD să treacă în Opoziție.
Prin jocurile Binomului, procesul lui Liviu Dragnea e unul eminamente politic. Dar chiar și dacă n-ar fi jocurile Binomului, procesul a fost și este un proces cu puternice semnificații politice, de care orice magistrat e obligat să țină seama, și cu atât mai mult magistrații de ÎCCJ, promovați aici pe motive politice.
de Ion Cristoiu
Sursa: evz.ro
Citiţi şi:
Teorie incendiară: adevăratul scop urmărit de tandemul SRI-DNA
Dezvăluiri: DNA arestează doar păpușile, nu și păpușarii sistemului
yogaesoteric
12 decembrie 2015