Dovezi care pot răsturna istoria actuală a omenirii! Primul om și Axa Lumii, în România!
Miturile sumeriene, egiptene, mayaşe, chineze, ca să cităm numai pe cele mai cunoscute, vorbesc despre fluviul ceresc al creaţiei, denumit când coloana de susţinere a cerului, când crocodil sau dragon. Toate aceste denumiri se referă la cordonul ombilical care făcea legătura dintre Cer şi Pământ, fiind o poartă de legătură cu Universul – nimic altceva decât ceea ce anticii denumeau Axis Mundi (Axa Lumii).
Conform unei teorii controversate, dar nu lipsită de argumente, prin Axa Lumii, ajutaţi de puternicul flux energetic, au debarcat extratereştrii, creând oamenii primordiali.
După unii cercetători, în frunte cu gen. V. Dragomir, Axa Lumii trece prin maximul energetic al planetei, situat în Masivul Godeanu, după alţii ar trece prin muntele sacru al dacilor – Kogaion.
Vârful Kogaion (Bucegi)
Adamclisi, „pământul lui Adam”, conţine codul genetic
Conform Scripturii, Dumnezeu a creat din lut prima fiinţă omenească, pe Adam, care în limba ebraică înseamnă „om”. În 2003, cercetători americani şi francezi au ajuns, independent unii de alţii, la concluzia senzaţională că elementele de bază ale vieţii biologice se ascund în pământul obişnuit, confirmând concepţia biblică a originii omului. Isabela Iorga ajunge la concluzia că, prin numele de Adam se înţelege ADN-ul uman, care conţine însuşi codul genetic al organismului, intrat în subconştientul popoarelor drept Arborele Vieţii. Scriitorul E. Delcea remarcă pe bună dreptate că respectivul „arbore” este unul dintre cele mai vechi elemente decorative prezente în arta populară românească. Prof. T. Diaconu, pe baza unei metode proprii de analiză a scrierii hieratice (sfinte), scrie despre cuvântul Adamclisi că are două părţi clare, Adam şi Clisi, iar înţelesul este „pământul lui Adam”. Or, încă din paleoliticul mijlociu (100.000-40.000 î.e.n.), peşterile Cheia (La Izvoare) şi Târguşor (La Adam) din Dobrogea au fost locuite.
Dr. D.D. Farcaş, vicepreşedintele Asociaţiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate din România, apreciază că prezenţa extratereştrilor pe Terra datează de cel puţin 25.000 de ani. Într-o cronologie discutabilă, E. Delcea coboară „experienţele” extratereştrilor în spaţiul carpato-danubiano-pontic acum 10 milioane de ani, având ca rezultat populaţia „ramani”, toate civilizaţiile terestre având iniţiatori veniţi din „zona stelei Sirius din Constelaţia Orion”.
În sprijinul teoriei că oamenii primordiali au apărut pe plaiuri mioritice, Delcea aduce ca argument Australopithecus Oltensis de la Bugiuleşti (Vâlcea), cu o vechime de două milioane de ani, dar aici este vorba numai de oase de animale folosite ca unelte, singura dovadă certă ca vechime (cca 50.000 de ani) fiind falanga de picior a unui om de tip Neanderthal descoperit la Ohaba-Ponor (Retezat).
Lăsând la o parte controversele legate de subiect, cercetări recente duc către localizarea Edenului inclusiv în Carpaţi şi la Dunăre.
Herculane, cel mai încărcat punct energetic din lume?
Cercetătorii geneticieni de la Berkeley (California), comparând tipul de ADN mitocondrial – care se transmite numai pe linie maternă – au ajuns la concluzia pe atât de indiscutabilă, pe atât de senzaţională că toţi oamenii de pe Pământ se trag dintr-o singură femeie, care a trăit acum 350-200 de mii de ani. Deci Eva biblică, al cărei nume înseamnă în ebraică „viaţă”, a existat, completând perfectul echilibru al Creaţiei, şi este posibil ca acele fiinţe perfecte de tip Havva (Eva), create din eter şi apă, să fie chiar „îngerii din ceruri”, respectiv cei 144.000 de sori cu care a coborât Dumnezeu pe Pământ.
Adam şi Eva trăiau în mirificul Eden, unde totul era învăluit într-o lumină roz, rezultată din reflexia razelor pe suprafaţa bolţii de gheaţă din jurul Terrei, dovedindu-se experimental că erau asigurate condiţii optime atât pentru conservarea ADN-ului uman în starea iniţială, cât şi pentru dezvoltarea optimă a celulelor plantelor. Spaţiul cu vegetaţie luxuriantă al Edenului se întindea în jurul a patru fluvii: Ghihon (Nilul), Hidechel (Tigrul), Eufrat şi Pison.
În ce priveşte Pisonul există două variante, dar între Gange şi Dunăre, ambele considerate sfinte, considerăm că varianta corectă ar fi Dunărea, locuitorii antici riverani numindu-se fisoniţi sau dabieni care, în opinia lui Pseudo Cesarius erau foarte cucernici, abţinându-se de la „consumul legitim şi nevinovat al cărnii”. I. Iorga deduce că ţara Havila se afla la nord de Dunăre, fiind de acord cu scriitorul S. Coryll, care echivalează Havila cu Valhia. Pare o teorie destul de greu de digerat, dar N. Densuşianu, membru corespondent al Academiei, a fost convins că centrul „populaţiunii neolitice din Europa, al oamenilor născuţi din pământ, a fost în zona Porţile de Fier – Munţii Bucegi – Munţii Buzăului”. Marele istoric V. Pârvan scrie că eroul Hercule, de la care îşi trage numele staţiunea Herculane, era dac. Celebrul bioenergetician Iulian Urziceanu, primit de însuşi Papa Ioan Paul al II-lea, a constat că „la Băile Herculane la Cascadă, spre 7 izvoare (…) este cel mai încărcat punct energetic din lume”.
Cascada Vânturătoarea (Băile Herculane)
În zonă, la Peştera Hoţilor, s-a semnalat prezenţa unor vânători şi pescari acum 10.000 de ani, iar puţin mai departe, la Toteşti, în ţinutul Haţegului, au fost găsite brăţări de aur sub formă de capete de viperă din specia Amodites, specie comună în tot SV Daciei. După cum se ştie, şarpele a fost cel care a dus în Grădina Raiului „păcatul de moarte”.
Conform mitologiei, Hercule (dac) a avut cu Echidna (tracă) trei fii din care se trag neamurile înfrăţite ale agatârşilor, gelonilor şi sciţilor, înrudite bineînţeles cu dacii şi tracii. După Homer, sciţii ocupau întreaga regiune de nord a lumii vechi, cunoscută sub numele de „Terra antiqua”.
Socotindu-i pe pelasgi drept strămoşi ai ramanilor, având unul dintre „centre” la Porţile de Fier, se poate lansa supoziţia că Edenul se întindea şi la nord de Dunăre, la Herculane, unde există şi o climă submediteraneană care păstrează până astăzi exemplare endemice ale unei flore luxuriante care exista înainte să aibă loc procesul de inversare a polilor.
Este de asemenea important de reţinut teoria lui Rene Guenon, unul dintre cei mai mari savanţi sufişti ai sec. al XX-lea, potrivit căreia Axa Lumii nu coincide în mod necesar nici cu axa de rotaţie şi nici cu axa magnetică a Pământului, deşi aceasta se poate petrece uneori.
Porţi de legătură cu Universul, în Carpaţii româneşti
Întorcându-ne la miturile antice, este necesar să specificăm că Axis Mundi era canalul de energie cosmică. N. Densuşianu menţionează că „după ideile astronomice şi geografice ale Antichităţii clasice, Polul Nordic, în jurul căruia se învârtea Universul, atingea Pământul lângă Dunăre, pe teritoriul geţilor, în particular pe Munţii Rhipaei (Carpaţii Meridionali). Conform aceloraşi idei, osia sau axa în jurul căreia se învârtea Cerul, trecea prin centrul Pământului, deci şi Universul şi Terra aveau o axă comună – Axis Mundi sau Axa Lumii.”
Cei care susţin că leagănul omenirii se află în spaţiul carpato-danubiano-pontic, localizează axa respectivă pe muntele sfânt al dacilor, Kogaion. Însă localizarea precisă a acesteia este o problemă controversată. După patru ani de cercetări asidue, ing. C. Pănculescu este convinsă că Kogaionul, centrul energetic-informaţional al Terrei, se află în Bucegi, mai precis pe vârful Bucura-Dumbrava din apropierea vârfului Omu. Este o ipoteză care este necesar să fie verificată, dar relatările unor persoane demne de toată încrederea arată faptul că acestea s-au încărcat energetic pentru o perioadă de timp după ce au vizitat platoul Bucegilor, iar în jurul Sfinxului a fost observat un halou de lumină cu efecte benefice asupra organismului. Este posibil ca datorită fluxului energetic favorabil, la primii paşi ai evoluţiei umanităţii prin „poarta Kogaionului” să fi venit reprezentanţii unei civilizaţii extraterestre, care a îndrumat omenirea.
Alţii localizează această poartă în Peştera Ialomicioarei din Bucegi, unde au loc fenomene paranormale (unul dintre acestea fiind acela că lămpile se sting în timp ce lumânările rămân aprinse). Mai sunt şi cei care localizează Kogaionul în masivul Godeanu, cel mai sălbatic şi mai puţin cercetat din Carpaţii româneşti. Teoria lui Al. Borza care localizează arbitrar muntele sfânt pe Vârful Gugu în masivul Ţarcu (Banat), nu a rezistat criticilor. Gen. V. Dragomir a demonstrat ştiinţific că punctul geografic cel mai înalt din punct de vedere energetic de pe întreaga planetă este Masivul Godeanu. Fenomenul a fost demonstrat de V. Dragomir pe cale astro-geodezică şi gravimetrică, în masivul Godeanu creându-se un câmp magnetic atât de puternic încât câmpul gravitaţional capătă ondulaţii.
„Luate-ar Gaia”, o expresie plină de tâlc
Fireşte că, în legătură cu ipoteza existenţei Axei Lumii pe plaiuri mioritice ca poartă energetică spre Univers, viitorul ne va aduce surprize. Miturile dogonilor – mic popor african de pe teritoriul Republicii Mali – povestesc despre venirea pe Pământ, într-o „arcă rotitoare”, a unor fiinţe legate de sistemul astral al lui Sirius. Dogonii ştiau că în jurul lui Sirius A se roteşte Sirius B, astru descoperit mult mai târziu.
Se presupune doar că Geea sau Gaia antică, Zeiţa Mamă a Pământului primordial, ar avea un biocâmp, comportându-se ca o fiinţă vie. De la geto-daci, care credeau că sunt nemuritori, ne-a rămas o expresie plină de tâlc: „Luate-ar Gaia”. E binevenit ca fiecare dintre noi să mediteze la sensurile ei, într-o lume ce face parte dintr-un sistem mai amplu, cu organizare de sine-stătătoare, în care mecanismul de corectare este însăşi Axa Lumii.
Citiţi şi:
Itinerar în Munţii Bucegi (pe urmele lui Zalmoxis)
Fenomene misterioase care au avut loc în anumite zone tainice ce prezintă o încărcătură energetică benefică, deosebită din România
yogaesoteric
11 decembrie 2019