Experienţe ştiinţifice au provocat o revenire în forţă a bolii Zika
În 2012, cercetătorii lucrau la crearea de ţânţari modificaţi genetic pentru a opri transmiterea unei maladii – boala Dengue. Unii dintre ei consideră că aceste experimente au fost la originea cazurilor actuale legate de virusul Zika, în America.
În Brazilia a fost creat un grup de ţânţari cu gene modificate, în anul 2012, pentru a lupta împotriva anumitor boli periculoase, a anunţat site-ul Mirror.
Subspecia de ţânţari Aedes aegypti este exact cea care transmite astăzi virusul Zika. Această subspecie a fost ţinta unor acțiuni de modificare a codului genetic cu scopul de a se reduce reproducerea acestui tip de ţânţar. Atunci când acest program a fost lansat, experţii şi-au exprimat îngrijorarea în privința lui şi au subliniat necesitatea de a studia mai în profunzime consecinţele posibile.
În prezent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este foarte preocupată de epidemia cu virus Zika.
Ţânţarii care transmit virusul Zika sunt foarte răspândiţi în ţările tropicale. Dintr-o aşa-zisă întâmplare, repartizarea acestor ţânţari în lume ar putea să accelereze în mod considerabil răspândirea maladiei. În regiunile cu climat moderat sau rece, virusul poate fi adus prin intermediul celor care călătoresc în sud.
Virusul Zika, reperat pentru prima dată în Uganda în 1947, îşi trage numele de la o pădure situată la sud de Kampala, capitala acestei ţări. Până în 2007, doar 15 cazuri de contaminare cu acest virus au fost înregistrate în Africa centrală şi australă, în insulele Microneziei, în insulele Fiji, pe insula Vanuatu şi în Australia. În 2014, virusul a fost detectat în Polinezia Franceză, iar apoi, din 2015, pe tot continentul american.
Citiţi şi:
Reflecţii zguduitoare asupra unei epidemii programate care a fost ordonată din umbră de către francmasoneria mondială
Virusul ucigaș MERS-CoV – un nou punct din agenda criminală a «iluminaților»?
yogaesoteric
19 februarie 2016