Făcătura Crowdstrike și câteva învățăminte

Nu știu de ce atâta lume nu e suficient de atentă atunci când vine vorba despre evenimentele imediate. Așadar, am avut de-a face cu o cădere masivă a sistemelor Windows determinată de un update de securitate efectuat de Crowdstrike. Mulți au crezut că e vorba de un atac cibernetic la scară. Inclusiv subsemnatul.

Ceea ce am văzut însă, seamănă ca două picături de apă cu „a single vulnerable link is enough to bring down the entire system, just like the domino effect” (o singură verigă vulnerabilă este suficientă pentru a pune la pământ întregul sistem, la fel ca în efectul de domino) sau, dacă vreți, și chestia alarmistă, anume „a secure approach to digital development today will determine the future of humanity for decades to come” (o abordare sigură a dezvoltării digitale în prezent va determina viitorul omenirii pentru următoarele decenii). De unde am citat? Din „tezele” Cyber Poligon, simularea efectuată de WEF după terminarea pandemiei. La fel ca și covid-ul, nici cyber-pandemia nu avea cum să fie altceva decât tot o făcătură. Și iată cum, printr-un banal update de securitate trimis în fiecare sistem „protejat” de către o firmă globală, se ajunge la o criză globală.

Ceea ce am văzut, așadar, pare a se fi înscris în aceeași simulare. Nu-mi dau seama dacă este doar o pregătire sau un eșec al programului, întrucât restaurarea sistemelor s-a făcut destul de rapid. Însă, indiferent de situație, câteva lecții este bine să fie înțelese. În primul rând este necesar să fie conștientizat faptul că atacurile demenților care pretind că fac bine umanității îi au ca victime principale pe cei aliniați ideologic. Care categorie a fost cea mai lovită de cretinismele pandemiei? Cea a celor aliniați, care-și iau știrile și sfaturile de la TV sau de pe site-urile propagandei. Cine a dat buzna la centrele de vaccinare? Aceeași categorie care acum susține scrâșnind din dinți că moartea subită și explozia de cancere reprezintă ceva normal. Acestea sunt elemente care vă semnalizează imediat că nu are sens să continuați dezbaterea cu idioții.

În cazul crizei de față, atacul s-a dat prin intermediul sistemului de operare Windows. Ce anume pe lumea asta te-ar face să-ți instalezi un asemenea sistem de operare? Nu doar că te costă extrem de mult față de ce oferă, dar te și face victimă. De multe ori i-am întrebat pe prieteni, parteneri sau clienți dacă nu li se pare o risipă prea mare instalarea Windows-ului în firmele pe care le conduc. Mi-au răspuns surâzători că „ăsta e standardul” și ei pe asta merg. Felicitări, dragii mei!

Fac o paranteză pentru a vă împărtăși o experiență. A venit fiul unui vecin pe la mine, mândru nevoie-mare că a primit cadou un laptop, rugându-mă să-l ajut să-și instaleze sistemul de operare. Mă pregătisem să-i pun un Linux mai prietenos, doar că nici n-a vrut să audă! „Am Windows preinstalat, nu-l schimb”. Și uite-așa am ajuns să-l asist la instalarea Windows-ului. Am rămas uimit că, după procesul de instalare, îți cere o adresă de mail Microsoft. Ceva similar Androidului care îți cere o adresă gmail. Atunci am realizat că sistemul de operare de la Microsoft e de fapt o mașină de spionaj. L-am îndrumat pe cel mic să-și facă o adresă fake de mail la ei, după care am stat să caut să văd cum poți să-ți faci un cont normal, „neconectat”. Se poate, doar că e o procedură voit confuză, astfel încât să te țină în ograda sclavilor digitali ai lui Gates. După tot tărăboiul, am continuat să-i deconectez laptopul de la junk-ul Microsoft. Noroc cu un utilitar (xdAntispy) care a făcut mare parte din muncă. Într-un târziu, am verificat activitatea sistemului, care devenise normală. Doar că nu se terminase, întrucât și producătorul laptopului își introdusese în sistem propriile programe de distribuție a publicității. Doamne, ce golănie! După ce scapi de Microsoft, e necesar să scapi și de restul păduchilor. Închid paranteza.

Așadar, dacă vrei să nu cazi victimă, e important să nu fii sub nicio formă aliniat. Când ești dependent de ei, devii victima lor. După cum ați observat, cei care aveau sisteme Linux nu au fost afectați. Există, desigur, probleme și pe Linux, mai ales la distribuțiile care sunt globalizate (precum Ubuntu). Doar că, spre deosebire de Windows, aici poți să-ți alegi cu grijă componentele de bază ale sistemului și să-ți personalizezi sistemul de operare într-o asemenea măsură, încât să nu mai poată fi o țintă. În lumea globală de azi atacurile se dau uniform, la scară, iar pentru ca un astfel de atac să reușească se țintește generalul, nu particularul. De aceea e bine să cauți tu, ca persoană particulară, să devii cât mai diferit de ceilalți. Dacă vezi că lumea se înghesuie în supermarketuri să-și ia mâncare, caută să-ți faci propriul sistem de aprovizionare, care nu are de-a face cu ceea ce face lumea. Dacă vezi că distracția principală a prostimii e streaming-ul, rupe-te de streaming. Dacă vezi cum prostimea stă cu ochii în telefon, termină cu el sau caută să ai o expunere cât mai mică. Urmărește, pe cât posibil, să fii tu însuți, nu o copie aberantă a unui model impus de sistem. Asta e ceea ce este necesar să înțelegi pentru a nu mai cădea victimă tembelismelor globaliste!

Autor: Dan Diaconu

Citiți și:
Pandemia informatică globală ‒ Bill Gates și Microsoft aruncă lumea în haos
Ni se spune ca pe motiv de schimbări climatice România este necesar să se pregăteasca pentru o pană uriașă de curent electric. Simultan, Ucraina ne solicită urgent electricitate

 

yogaesoteric
26 iulie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More