Facebook ar putea introduce avertismente privind conținutul fals, în încercarea de a combate dezinformarea

 

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat planurile pe care le-a dezvoltat în speranța de a combate fenomenul știrilor false de pe site-ul său, care a devenit ținta controverselor după ce unii dintre utilizatori s-au plâns că informațiile neadevărate de pe rețeaua de socializare ar fi influențat rezultatul alegerilor prezidențiale recente din Statele Unite, informează BBC.

Zuckerberg a publicat detalii despre mai multe proiecte menite să „ia dezinformarea în serios”. El a explicat că Facebook lucrează la șapte propuneri mai robuste pentru combaterea dezinformării, acestea incluzând metode mai eficiente de detectare și verificare a informațiilor, dar și avertismente cu privire la conținutul fals.

Anterior, „tatăl” Facebook a răspuns criticilor cu privire la știrile false de pe rețeaua sa spunând că peste 99% din conținut este „autentic”.

În mesajul său recent, miliardarul susține: „Lucrăm la această problemă de multă vreme și tratăm cu seriozitate această responsabilitate”. Însă, el a adăugat că lucrurile sunt „complexe, atât din punct de vedere tehnic, cât și filozofic”.

Zuckerberg a mai notat că Facebook nu dorește să descurajeze distribuirea de opinii sau să devină „arbitru al adevărului”.

Victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA de la 8 noiembrie a declanșat o polemică privind cantitatea și influența informațiilor fanteziste care circulau online. Facebook în special a fost acuzată că a contribuit la victoria surpriză a lui Donald Trump, permițând acestora să circule pe rețeaua de socializare.

Președintele director general fondator Mark Zuckerberg a respins în mai multe rânduri această idee „destul de nebună”, dar a dezvăluit că utilizatorii sunt mai puțin înclinați să dea click pe linkuri sau să citească articole redistribuite pe rețeaua de socializare dacă acestea nu se aliniază cu opiniile lor personale.

Facebook dar și Google au anunțat în luna noiembrie 2016 că de acum înainte vor împiedica departamentele lor de publicitate să publice anunțuri pe site-urile care publică informații false și adesea senzaționaliste, o măsură care le-ar putea sufoca pe acestea, privându-le de finanțări.


Citiți și:

Cenzura internetului este dorită

A început oficial cenzura internetului în România! ONG-urile trag un semnal de alarmă

 

yogaesoteric
4 ianuarie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More