Gestapoul UE este deja pregătit să intervină pentru «protejarea persoanelor și a bunurilor și menținerea ordinii în cazul unor revolte sociale»
Crearea în 2007 a Forței de Jandarmerie Europene, poliție dotată cu puteri militare, a fost înconjurată de o stranie tăcere de cea mai mare parte a presei. Aderarea României, un an mai târziu, la grupul celor 5 țări fondatoare a trecut la fel de neobservată în mass media. Această forță subeuropeană extinsă prin sprijinul oferit de patru noi state, poate să intervină în țări ce nu au semnat acordul ei de formare și nu dă socoteală în fața autorităților respectivului stat. În aceste condiții, este greu de crezut că FJE este un instrument capabil să respecte interesele naționale. Grecia este un exemplu grăitor. Într-o țară falimentată de măsurile aberante impuse de organismele internaționale, o intervenție a trupelor EUROGENDFOR pentru a reprima amplele revolte sociale apărute, contravine în mod evident intereselor poporului grec. Luând în considerare toate acestea, constituirea FJE apare ca o nouă manevră prin care se încearcă implementarea pas cu pas a statului unic de tip fascist.
EUROGENDFOR primește întăriri de la Batalionul de la Vișegrad • Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia vor pune la bătaie 3.000 de super-soldați pentru o Unitate a UE • Italia, Spania, Franța, Olanda și Portugalia, predispuse la ample mișcări populare, au creat, din 2007, o unitate specială, antrenată pentru lupta urbană
Batalionul de la Vișegrad vine să întărească Forța de Jandarmerie a UE, pregătită special pentru înăbușirea violentă a protestelor. Anticipând că cei 3.000 de jandarmi ai EUROGENDFOR nu vor putea face față maselor, s-a hotărât că este nevoie de o altă armată de luptă urbană. Cu binecuvântarea cancelarului Merkel și a președintelui Hollande, statele din Grupul de la Vișegrad – Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia – au decis să formeze 3.000 de soldați, care vor face parte din Unitatea de luptă comună, din cadrul UE. Practic, Batalionul de la Vișegrad (V4 EU BG) va putea reprima orice revoltă populară și va fi gata de luptă până în 2016.
„Armată împotriva disperaților”
Așa a fost supranumită de presa italiană nouă forță militară creată sub patronajul direct al Berlinului și Parisului. Oficial, Unitatea de luptă comună din cadrul UE va putea fi utilizată pentru operațiuni de menținere a păcii, de prevenire a conflictelor armate și de gestionare a crizelor. Neoficial, susține presa italiană, Batalionul de la Vișegrad va gestiona nemulțumirile interne ale cetățenilor din statele Uniunii, pe fondul austerității dictate de Bruxelles și Berlin.
Polonezii recrutează „gorile”
Aproximativ 3.000 de soldați vor fi antrenați, până în 2016, fiind gata să intervină împotriva nemulțumiților, scrie cotidianul slovac Pravda, citat de site-urile italiene. Conform planului, Polonia va furniza cea mai mare parte a forței militare, adică aproximativ 1.600 de soldați, în timp ce Republica Cehă va contribui cu medici și structură logistică, Ungaria, cu ingineri militari, iar Slovacia va pune la dispoziție experți în arme de distrugere în masă. Deși Grupul de la Vișegrad (club informal creat în 1991) nu a dezvăluit mai multe detalii, presa poloneză susține că Batalionul va putea fi desfășurat în zonele de conflict în maximum 15 zile. Se mai știe că Batalionul va fi plasat sub comanda Poloniei. Și că polonezii au început deja să recruteze „gorile” pentru noua Unitate de luptă.
Poliția militară a UE, gata să intre în Grecia
În timpul protestelor de amploare din Grecia, din 2011, presa de la Atena vorbea despre posibila intervenție a EUROGENDFOR în această țară, deși statul elen nu a semnat Tratatul de înființare a acestei unități. Trupele de jandarmi ale UE ar fi debarcat, pe 8 octombrie 2011, în portul Igumenitsa, gata să facă ordine pe străzile Atenei. Dotată cu superputeri politice, această forță a jandarmeriei europene a fost creată în 2007, prin Tratatul de la Velsen, de Italia, Franța, Spania, Olanda și Portugalia, fiind formată din 3.000 de oameni. Lor li s-a adăugat ulterior și România. EUROGENDFOR nu se supune parlamentelor naționale, ci direct guvernelor statelor membre.
Unde intervine EUROGENDFOR
Actul semnat la înființarea EUROGENDFOR prevede că această forță poate fi utilizată la:
misiuni de securitate și ordine publică;
îndeplinirea unor misiuni de supraveghere publică, gestionarea traficului, controlul frontierelor și activități de intelligence;
protejarea persoanelor și a bunurilor și menținerea ordinii în caz de manifestații publice.
Ce cred experții
„Aceste state – Polonia, Cehia, Slovacia (n.r. – fosta Cehoslovacie), Ungaria – sunt foste membre ale Tratatului de la Varșovia, care prevedea că, în cazul în care erau atacate, opuneau rezistență. Sunt țări care au beneficiat de consultanță americană, ca să creeze o forță de intervenție rapidă. Mai exact, unități speciale. Unități care fac treaba murdară, care se infiltrează în adâncimea teritoriului, capturează șefi de stat, asasinează, pregătesc insurecții armate în țări în care s-a stabilit că trebuie să aibă loc schimbare de regim. Toate sunt după patent american.”, susține Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, licenţiat în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti.
Tăriceanu şi Băsescu au început discuțiile de aderare a României la proiectul „Jandarmeriei Europene” (EUROGENDFOR sau FJE) în Spania, în ianuarie 2005. În decembrie 2008, România semnează declaraţia oficială prin care i se acordă statutul de membru al FJE. Mass media românească a ignorat acest eveniment.
sursa : ziuanews.ro
Citiți și:
Paşi siguri către domnia legii marţiale
UE și Rusia bat palma pentru guvernul mondial
yogaesoteric
12 iulie 2013