Giganţii TECH, puşi la zid de republicanii din Comisia Antitrust
Având în vedere panoplia de acţiuni dictatoriale de cenzură împotriva conservatorilor, parlamentarul republican Jim Jordan a acuzat giganţii YouTube, Google, Facebook, Twitter, Amazon că încearcă să manipuleze rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie și a spus că ar fi necesar să fie „aduşi în faţa justiţiei”.
„Poate că giganţii tech au scuze rezonabile pentru fiecare incident de cenzură discreţionară şi părtinitoare, din punct de vedere politic, dar luate împreună, există un «mod de operare» care duce la concluzia ineluctabilă că se ocupă de manipularea cursului alegerilor. Acestea este necesar să fie sancţionate în justiţie”, a spus Jordan în deschiderea audierilor Comisiei Antitrust a congresului american.
„Big Tech este gata să-i elimine pe conservatori. Acesta nu este o suspiciune, nu este o probabilitate, este un fapt … Gândește-te la asta. Ei pot minți pentru China. Pot să se vândă pentru China. Dar dacă tu spui ceva împotriva lor şi a Chinei, eşti cenzurat”, a adăugat Jordan.
Republicanul l-a acuzat pe CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, care a absentat de la audiere în ciuda invitației oficiale, de faptul că a blocat traficul si vizibilitatea postărilor de pe Twitter a patru membri conservatori: el însuși, Matt Gaetz, Devin Nunes și Mark Meadows – în urmă cu doi ani.
„Ce ne-a spus domnul Dorsey despre asta? «A fost doar o eroare în algoritmul nostru»… Am auzit din nou această scuză.”
El a enumerat, de asemenea, cenzurarea tweet-urilor președintelui Trump, aplicându-le etichete de avertizare.
De exemplu, Twitter a etichetat drept „abuziv şi violent” un tweet de-al lui Trump în care scria: „Nu va exista niciodată o zonă autonomă în Washington, DC, atât timp cât eu sunt președintele dumneavoastră. Dacă vor încerca, vor fi opriți cu forța!”.
În timp ce se afla în Knesset (Parlamentul Israelului), o purtătoare de cuvânt a Twitter a fost atacată cu privire la cenzura politică în timpul unei audieri despre antisemitism. Knessetul a întrebat-o de ce au fost cenzurate tweet-urile lui Trump, dar nu şi cele ale liderului suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, care a cerut genocidul evreilor și eliminarea Israelului.
Ea a răspuns că „atacurile pe Twitter cu privire la problemele militare și economice ale liderilor mondiali care se ocupă de politica externă nu încalcă regulile Twitter”, cu toate acestea, tweet-ul lui Trump a încălcat regulile privind „glorificarea violenței bazate pe contextul istoric și riscul de a incita violenţa”.
Jim Jordan a făcut referire și la Khamenei care amenința cetățenii americani într-un tweet: „Republica Islamică a Iranului nu va uita niciodată martiriul lui Haj Qasem Soleimani” – generalul iranian suspectat de efectuarea operațiunilor teroriste, care a fost ucis de un atac cu drone – „și va fi cu siguranță o lovitură reciprocă către SUA”.
Nu există o etichetă de avertisment cu privire la incitarea la violenţa pe tweet-ul lui Khamenei.
Jordan l-a spulberat şi pe CEO-ul Google, Sundar Pichai, pentru că a ajutat-o pe Hillary Clinton în timpul alegerilor din 2016.
Drept dovadă, Jordan a vorbit despre un videoclip apărut pe site-ul Breitbart în anul 2016, în care fondatorii Google, Sergey Brin și Larry Page, se lamentau cu privire la victoria lui Trump într-o întâlnire a directorilor, făcând promisiunea de a nu mai face aceeași greșeală în 2020.
„Brin a promis că, înainte de alegerile din 2020, Google va fi foarte vigilent și se va gândi la toate aceste probleme şi la ce putem face pentru a avea o mai bună calitate a guvernării și a luării deciziilor”, a spus el.
De asemenea, Jordan a prezentat un video al publicaţiei Project Veritas, filmat sub acoperire în 2019, în care directorii Google au explicat cum au planificat să-l submineze pe Trump și să influențeze alegerile din 2016.
El l-a interogat pe Pichai despre un e-mail din 2016 trimis de șeful marketingului multicultural către directorii Google, referindu-se la o donație ascunsă pe care compania a făcut-o campaniei lui Hillary Clinton.
„Ii puteți asigura pe americanii de azi că nu vă veți adapta funcțiile si algoritmii pentru a-l ajuta pe Joe Biden la viitoarele alegeri?”, a întrebat Jordan.
Totuși, Pichai a negat orice astfel de legături, dar şi-a luat angajamentul de a sprijini ambele campanii în 2020.
Matt Gaetz, parlamentar republican, a fost la fel de critic cu șeful Facebook, Mark Zuckerberg, întrebându-l care sunt motivele pentru care i-a concediat pe Wunderkind și pe oficialul de la Facebook, Palmer Luckey, care în timpul alegerilor din 2016 a donat 10.000 de dolari unui grup anti-Hillary Clinton.
„Când concediați oamenii din cauza afinităţilor politice pe care le au, nu credeți că acest fapt are un impact social major și că îi poate determina pe unii dintre moderatorii conținutului de pe Facebook să-i cenzureze şi mai mult pe oameni din cauza orientării politice pe care o au?”
Zuckerberg a negat acuzația, dar Gaetz a contracarat întrebându-l dacă dă o mărturie veridică, sau dacă minte sub jurământ. „Am văzut mesajele în care l-ai îndrumat pe domnul Luckey să facă declarații cu privire la opţiunea sa politică în beneficiul companiei tale… Se impune o întrebare serioasă cu privire la faptul că minți în Congres”, a spus el.
Jim Jordan a acuzat Facebook că a interzis reclamele anti-avort şi pro-familie în 2018 în timpul referendumului de avort din Irlanda, suprimând părerile conservatoare. El a acuzat, de asemenea, Google și YouTube că au cenzurat conținutul care intră în conflict cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.
Alte atrocități ale Big Tech adresate în comisie au inclus eliminarea site-ului conservator Breitbart din rezultatele căutării sale pe Google și site-ul video Twitch, deţinut de Amazon, care a suspendat contul președintelui Donald Trump după ce a declarat că tăierea bugetului poliţiei este periculoasă.
De altfel, Facebook a eliminat postările din campania de realegere a lui Trump și Amazon a interzis o carte scrisă de comentatorul conservator Alex Berenson, un critic al măsurilor care încalcă drepturile omului din timpul pandemiei de COVID-19.
Mai mulți medici americani, parte a asociaţiei America’s Frontline Doctors, au venit să protesteze la Capitol Hill, în Washington DC, împotriva terorii induse în mase de politicieni și media, prezentând cazuri reale, tratate de ei, precum şi medicamentele care ajută la vindecarea de COVID-19. Toate înregistrările postate au rezistat doar câteva ore pe social-media, giganţii Facebook, YouTube, Twitter, le-au dat jos şi le-au etichetat drept „ştiri false”, sau „lipsă de argumente ştiinţifice”. Acest gen de cenzură a fost observat încă de la începutul pandemiei, şi alte video-uri care conţineau opinii avizate din punct de vedere medical fiind eliminate pentru simplul motiv că nu susţin narativa OMS.
Citiţi şi:
Trump urmăreşte să distrugă dictatura Facebook
Companiile tehnologice mari conspiră întru cenzură
yogaesoteric
3 octombrie 2020