Halloween-ul – sursă de imense profituri prin propagarea maleficului

de Ana Maria Dorde

În fiecare an observăm cum în perioada Halloween-ului media on-line și TV ni se „înfățișează” cu noi oferte cu ocazia așa-zisei sărbători. Este lesne să ne dăm seama că afacerea Halloween este foarte profitabilă (conform unor cercetări, în SUA Halloween-ul este una dintre cele mai profitabile sărbători, după Crăciun), iar victimele rezonanțelor malefice evocate prin intermediul ei sunt de toate vârstele, indiferent de religie și de naționalitate. Invitațiile directe sau indirecte la această „sărbătoare” par a fi inocente: „să ne distrăm pe această temă sau cel puțin să profităm de ceva creativitate în compania monștrilor, fantomelor și a altor sperietori…”

Tinerii deghizați în vrăjitori, prințese malefice sau vampiri sunt invitați în cluburi și discoteci, iar anul acesta în ajun de Halloween, cei de la Observator (Antena 1) le-au urat „indirect” tuturor un „Weekend de groază!”

Pe internet puteţi găsi cu ușurință numeroase exemple de campanii de marketing așa-zis sociale, organizate cu prilejul Halloween-ului, care fac parte de fapt dintr-un mare plan de îndobitocire și înrobire a populației. Micii și marii afaceriști fără scrupule și perverși în gândire, complici în realizarea planurilor diavolești, anunță că ei, prin intermediul acestei  „sărbători” oferă „un prilej de bucurie și pentru copiii defavorizați” organizând „baluri de caritate”. Desigur, publicul ignorant nu este scutit de clasicul scenariu prin care diverse staruri manipulate din umbră devin epicentre de multiplicare și propagare a satanicului.

Specialiștii machiavelici din domeniul marketing-ului nu se sinchisesc să otrăvească publicul larg, amplificând rezonanța malefică a Halloween-ului prin promovarea diverselor orientări și comportamente ciudate. People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) lansează o campanie zombi cu sloganul „Hrana/alimentația nu ar trebui să te coste un braț şi un picior” (trad.ns.)/ „Eating shouldn’t cost an arm and a leg”. Imaginea vizuală atribuită acestei campanii este cea a lui Sharon Needles, un bărbat travestit.
  http://blogs.miaminewtimes.com/shortorder/2012/10/petas_halloween_campaign_sharo.php
 
Alte exemple elocvente:
• Sears http://www.sears.com/shc/s/dap_10153_12605_DAP_Zombie
• Progressive http://www.progressive.com/dresslikeflo.aspx
• UNICEF http://www.unicef.org/support/14884.html
 
Brand-uri celebre au realizat numeroase spoturi video care trezesc sentimente de groază, frică şi dezgust, prezintă comportamente anti-sociale și evocă o sexualitate animalică.
• Axe http://www.youtube.com/watch?v=xgEKpggG8gI
• Snickers http://www.youtube.com/watch?v=U6r_WX2M-s8 și
 http://www.youtube.com/watch?v=JgSv1SKCteQ&feature=player_embedded!
• Levis Jeans http://www.youtube.com/watch?v=Tftq04rlIv4&feature=player_embedded

Cei care se opun acestei „mișcări” bizare sunt luați în derâdere și li se reproșează un comportament discriminatoriu, că nu sunt persoane deschise și că argumentele împotriva acestei „tradiții americane” sunt ridicole, infantile sau lipsite de bun simț. http://mediamatters.org/video/2011/10/24/fox-amp-friends-stoke-fears-of-an-all-out-assau/182927 Copiii și tinerii sunt cele mai vizate grupuri țintă ale afacerilor malefice de Halloween. Copiii mai mici participă la așa-zisele grupuri de artă sau de dezvoltare a creativității în ajun de Halloween (aproape în toate grădinițele și școlile sunt organizate serbări de Halloween). Planurile de activități extracurriculare din școlile generale și licee prevăd, de asemenea, activități de evocare a groazei, astfel încât s-a ajuns ca de Halloween sau în ajun de Halloween copiii și adolescenții să mimeze și să multiplice, precum niște păpușele descreierate, rezonanțele diabolice și satanice.

 

Citiţi şi:

Halloween-ul şi pervertirea unor străvechi mistere

Ce caută Sărbătoarea Demonilor în ţara noastră?

 
 

yogaesoteric
6 noiembrie 2012


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More