Hugo Chavez explică de ce nu îşi face iluzii în privinţa noului preşedinte al SUA
de Mihai Vasilescu
Într-un mesaj lansat pe 17 ianuarie 2009 către Barack Obama, preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a reamintit Statelor Unite că ţara sa este o naţiune suverană şi trebuie respectată ca atare. El a dezvăluit că SUA finanţează conflictele interne din Venezuela şi a vorbit despre obedienţa noului preşedinte american faţă de Imperiu, termen cu care este desemnat guvernul mondial din umbră. Acest mesaj apare după ce Obama a declarat că Venezuela este „un obstacol în calea dezvoltării Americii latine şi exportă terorismul.”
„Făcând astfel de afirmaţii”, a spus Hugo Chavez, „preşedintele SUA se amestecă în luptele politice interne din Venezuela. Am dovezi că Washington-ul susţine opoziţia locală cu consilieri şi cu bani. Chiar ieri, un grup a plecat la New York. Statele Unite utilizează toate mijloacele pentru a întreţine conflictele interne: resurse financiare, război murdar, chiar şi instigarea la mişcări de mase violente, cum au fost „guarimbas” din februarie 2004. Obama face astfel de declaraţii, nu pentru că este prost informat, ci intenţionat, după un plan de bătaie care îi este dictat de Pentagon, locul unde se află adevărata putere a Imperiului.
Omenirea va fi foarte dezamăgită dacă noul preşedinte va continua războaiele, violenţele şi loviturile de stat pe care le-a început Bush. După cum se anunţă lucrurile, nu îmi pun prea mari speranţe în noul preşedinte. Se pare că Obama va fi un nou dezastru, atât pentru poporul său, cât şi pentru întreaga lume. Ştiu însă că odată intrat în joc, nu are încotro. Dacă nu ar dovedi totală obedienţă faţă de ceea ce dictează Imperiul, ar putea fi omorît aşa cum au făcut cu Kennedy, cu Martin Luther King sau cu Abraham Lincoln.
Eu nu mă amestec în treburile lui Obama şi îi cer noului preşedinte al SUA să nu se amestece în treburile Venezuelei, pentru că Venezuela este o ţară liberă şi suverană. Am încetat de mult să mai fim o colonie!”
În noiembrie 2008, preşedintele Venezuelei mai lansase un apel către Obama, exprimându-şi speranţa că odată cu noua administraţie, „Statele Unite vor arăta mai mult respect faţă de restul lumii, iar noul preşedinte se va ocupa doar de rezolvarea problemelor cu care se confuntă poporul său”. El i-a cerut atunci lui Obama ca SUA „să renunţe la planurile de dominare a lumii, să nu mai bombardeze alte ţări şi să nu mai creeze probleme preşedinţilor acestora”.
Citiţi şi :
Tot mai multe ţări din America latină rup relaţiile cu Fondul Monetar Internaţional
Implicarea SUA în fraudarea alegerilor prezidenţiale din Mexic în 2006
yogaesoteric
19 ianuarie 2009