Ieşirile din UE şi politica referendumurilor promovată de capitalişti în favoarea propriilor interese începe să se întoarcă împotriva lor
Opt țări vor referendumuri de ieşire din UE…
Brexit a generat un potop de reacţii la nivel european şi internaţional dar şi un efect de domino în rândul UE, favorizând ideea ieşirii din această groapă de gunoi a economiei mondiale, care nu numai că nu funcţionează ci este un paravan pentru îmbogăţirea unei clase de infractori financiari aflați încă la butoanele uniunii.
Chiar înainte de Brexit au fost țări din UE care au deschis subiectul ieşirii şi au promovat referendumuri în acest sens, iar Ipsos MORI arăta că o largă majoritate a italienilor şi francezilor au dorit şi doresc referendum pe această temă a ieşirii din uniunea morţii economice sigure. Între timp, peste 40% dintre polonezi, suedezi şi belgieni sunt în situaţia în care să îşi dorească referendum de ieşire din UE… Unde este România? Liderul germano-român al României nu are voie să sufle în fața Berlinului şi a regimului nazist de la Bruxelles, lăsând în final românii să trăiască cu o economie potrivită pentru secolul XVIII.
Economistul de notorietate internaţională Martin Armstrong arăta de curând faptul că Bruxelles-ul a mers mult prea departe, mutându-şi atenţia de la o uniune economică, pe care a ignorat-o, la o încercare de subordonare politică a ţărilor UE, fără relevanţă însă, ducând o politică de forţă în acest sens.
Între timp, Franţa, Olanda, Italia, Austria, Finlanda, Ungaria, Portugalia şi Slovacia doresc şi ele ieşirea din UE în baza unui referendum… Unde este România? Aşteaptă să stingă lumina şi să fie aplaudată de tanchiştii americani şi operatorii de rachete de la Deveselu, iar în preajma acestor rachete, ţăranii jerpeliți merg cu căruţe cu roţi de fier… Dar asta este cadoul numit economie capitalistă, oferit de proprietarii acestor rachete, americanii.
Hollande are o rată a aprobării politicii lui de către francezi de numai 11% şi este în cădere liberă, iar Frontul Naţional al lui Le Pen creşte în popularitate în fiecare zi, cerând insistent referendum de ieşire a Franţei din UE. Sărăcia şi problemele economice majore cu care se confruntă Franţa vor duce cu siguranţă la o mai mare popularitate a lui Le Pen şi la ieşirea ţării din această uniune a circului, dar vom vedea dacă o vor face înaintea Germaniei sau după ea.
Olandezii au respins intrarea Ucrainei în UE iar Merkel se confruntă cu un deficit de peste 3 miliarde de euro, care reprezenta contribuţia Marii Britanii la bugetul anual al uniunii… UE va accepta până la urmă chiar poziţia de „partener asociat” a Marii Britanii pentru a mai putea lua ceva bani de la ei și pentru a acoperi găurile enorme lăsate, dar nu ştim dacă britanicii vor dori acest statut.
Băncile doresc să îşi mute sediile pe continentul european, în semn de protest faţă de Brexit şi democraţie, şi la fel şi personalul. Dar ne întrebăm: Vor avea loc acolo toţi aceşti infractori, sau vor găsi ei activităţi frauduloase pentru a-şi acoperii veniturile astronomice? Greu de spus.
Ministrul italian de Finanțe Pier Carlo Padoan a avertizat că băncile europene trebuie neapărat să schimbe total cursul şi gradul de risc al tranzacţiilor după colapsul negocierilor cu Marea Britanie, altfel acest grad de risc ridicat în tranzacţii va duce la un faliment în masă al UE. Deci frica în fața lirei britanice poate duce la un colaps de proporţii al UE.
Portugalia se teme de rezultatul alegerilor din Spania, care ameninţă şi ele cu un colaps de proporţii. Liderii socialişti portughezi îşi manifestă dorinţa pentru organizarea unui referendum de ieşire a ţării din UE, dacă cei de la Bruxelles vor lua în considerare penalizarea ţării datorită neîndeplinirii angajamentelor bugetare pe anul trecut…
Partidele de stânga din ţările UE sunt adepte ale desprinderii de UE şi de structurile lor economice criminale.
Partidul de extremă dreaptă din Slovacia, Partidul Poporului, a cerut şi el referendum pentru ieşirea din UE, lansând o petiţie la nivel naţional, afirmând că această corabie în scufundare nu mai poate fi salvată.
Polonezii sunt din ce în ce mai sceptici legat de rămânerea lor în UE. Liderii polonezi nu cred în trezirea la realitate a politicienilor UE, spunând că acest concept politic european nu mai este popular în Europa…
În Ungaria, Viktor Orban este împotriva federalizării UE şi controlului centralizat de la Bruxelles, Berlin şi Strasbourg şi vrea un referendum care cu siguranţă îi va acoperi dorinţele lui de ieşire, dar doreşte să fie un proces democratic.
Ceea ce a demolat proiectul european al Uniunii Europene este CRIZA DE ÎNCREDERE. Aceasta va duce cu siguranţă la dezintegrare, pentru că nu există forţe politice care să dovedească faptul că merită încrederea europenilor, ele fiind total subordonate intereselor marilor corporaţii, care la rândul lor nu sunt interesate de UE ci de propriile conturi.
Încrederea în sistemul bancar al UE este la cel mai de jos nivel istoric, iar datoriile nesfârşite pe care le acumulează estul Europei sunt de natură să îi facă pe vestici să înţeleagă că va veni timpul când acestea vor trebui discutate şi achitate, iar America face ca acest lucru să fie imposibil, încercând cartea armelor în economiile disfuncţionale ale est europenilor. Piaţa obligațiunilor în zona periferică a UE este un dezastru total şi fără nicio acoperire.
Tot ce se petrece acum reprezintă părţi ale unei spirale distructive cu impact asupra popoarelor UE şi asupra mediului de afaceri.
Citiți și:
Euroscepticismul este în creștere în UE, în special în Franța, Germania și Spania, unde circa jumătate din populație nu mai vrea să rămână în Uniune
«Uniunea Europeană scârțâie din toate încheieturile»
Realitatea Brexit: S-a redus «cozonacul», iar diviziunea pare din ce în ce mai normală
yogaesoteric
1 octombrie 2016