În Ontario, Canada, s-a propus o lege ce prevede ca acei părinţi care nu vor să-şi vaccineze copiii să urmeze cursuri obligatorii de «reeducare»!

 

Când vine vorba de tiranie reglementată, Canada şi Statele Unite se susţin una pe alta de ceva timp. Pentru majoritatea oamenilor care afirmă dreptul de a alege ce îngrijiri medicale doresc să primească, marşul societății spre vaccinarea obligatorie a ridicat un semnal de alarmă. Pentru cei care studiază acest fenomen, reeducarea forțată, de orice tip ar fi ea, reprezintă punctul în care se întrece o limită dincolo de care nu mai e cale de întoarcere. În acest sens, autoritățile din Ontario, Canada, au o nouă propunere…

Ontario este provincia cu cea mai numeroasă populaţie din Canada şi stabileşte de mult timp standardele de vaccinare, care conduc către autoritarism. Noua iniţiativă, ce poartă numele de Immunization 2020 (Imunizarea 2020) are la bază politici vechi de decenii și urmărește să impună prin lege ca studenţii să fie vaccinaţi pentru a putea merge la ore – la fel şi copiii, pentru a merge la şcoală sau la grădiniţă.

Pornind de aici, Ontario a devenit lider în America de Nord în crearea unei reţele centralizate de promovare a vaccinării gratuite şi a unei baze de date numite Panorama, care poate „să monitorizeze mult mai eficient şi să analizeze rata de imunizare prin vaccinuri a şcolarilor”. În mod clar, acesta a fost „un pas critic în stabilirea încadrării pentru un registru al imunizărilor provincial pentru toţi cetățenii din Ontario.”

Chiar și așa, în ciuda fondurilor publice masive pe care le-a cheltuit pentru construirea acestui sistem, administrația din Ontario este încă nemulţumită şi dorește să adopte măsuri şi mai drastice pentru a obține complianţa celor care până acum nu au putut fi convinși de aşa-zisele beneficii ale vaccinurilor.

Primul punct al inițiativei 2020, în care se reglementează „presiunile” care ar urma să fie făcute asupra cetățenilor, relevă o dihotomie stranie, dată fiind expunerea masivă, în creştere, a populației la mesajul oficial: „schimbarea atitudinilor publicului şi a ezitării mari faţă de vaccinuri”. Pe scurt, aceasta este o admitere a faptului că, pe piaţa liberă a informaţiei, argumentele pro-vaccinuri sunt din ce în ce mai puține. Există multe motive pentru a spune nu vaccinării, dar fiecare ar trebui să consulte marea bază de dovezi adunate de cercetătoarea în vaccinuri Catherine Frompovich pentru a înţelege de ce ezitarea oamenilor ia proporţii.

Pe de altă parte, când statul consideră că are idei de necontestat, deseori le transpune în practică prin impunerea unor măsuri obligatorii pentru populaţie.

Pentru ca autorităţile să fie sigure că noua campanie de vaccinare va avea succesul scontat, tema centrală care va fi indusă cetățenilor este „responsabilitatea comună” şi „binele mai mare”, care vor permite implementarea de măsuri complet antitetice tuturor noţiunilor de libertate individuală şi drepturi garantate.

Aici este punctul unde începem să vedem mai clar când simple sugestii pot deveni non-complianţe periculoase, dacă ideile statului nu sunt acceptate ca valori de către public. În spatele iniţiativei supramediatizate Imunizarea 2020 se află o nouă lege numită Imunizarea elevilor de şcoală, propusă pe 12 mai 2016 (aflată încă în dezbatere). Aceasta ţinteşte direct persoanele care au fost scutite de vaccinare şi va impune o „sesiune de educare” forţată a părinţilor care încă insistă asupra libertăţii de a face singuri alegerile care privesc sănătatea copiilor lor. Cu alte cuvinte, autoritățile consideră că părinţii care au ales să nu îşi vaccineze copiii nu şi-au luat încă porţia adecvată (în opinia lor) de educație și, întrucât astfel de cazuri sunt din ce în ce mai multe, măsura pe care o propun ar putea fi numită mai exact „sesiune de reeducare”.

Mesajul din spatele cuvintelor care transpare din această propunere este unul de tip draconic, deşi încă se discută ideea de „alegere informată”. Mai jos redăm integral comunicatul de presă eliberat de Ministerul Sănătății și Îngrijirii pe termen lung.

„Ontario a introdus propunerea legislativă care, dacă va trece de Congres, va înăspri condițiile privind cererile de scutire de vaccinare şcolară şi va îmbunătăţi modalitatea în care sunt raportate aceste vaccinări.

Amendamentele la legea pentru imunizarea şcolarilor vor impune părinţilor şi responsabililor legali care decid să nu îşi vaccineze copiii, din motive nemedicale, să participe la o sesiune de educare susţinută de unitatea de sănătate publică locală. Părinţii sau responsabilii legali vor trebui să participe la această sesiune înainte de a putea obţine o scutire de la vaccinarea copiilor.

Legea imunizării școlarilor va cere lucrătorilor din domeniul sănătăţii să raporteze orice vaccin pe care îl administrează copiilor şi tinerilor – care trebuie să meargă la şcoală în Ontario – direct către unitatea de sănătate publică locală.

În mod obişnuit, părinţii sunt responsabili de raportarea imunizării copiilor lor, sau de prezentarea «carnetului galben (de vaccinări)» către unitatea de sănătate publică locală. Dacă va fi ratificată, această modificare va face ca sarcinile părinților să fie mai ușoare şi va reduce numărul suspendărilor școlare nenecesare datorate înregistrărilor târzii ale imunizărilor.

Înăsprirea regulilor privind scutirea de vaccinare şi cererile de raportare pentru vaccinările şcolare este parte din strategia pe cinci ani a iniţiativei Imunizare 2020 – Ontario, pentru îmbunătăţirea programului de imunizare realizat din fonduri publice. Acesta susţine planul guvernului intitulat Ontario mai bun în primul rând prin pacienţii săi: Plan de Acţiune pentru Îngrijirea Sănătăţii, care furnizează pacienţilor un acces mult mai rapid la îngrijirea adecvată, atât în centrele din comunitate cât și acasă, la informaţiile de care au nevoie pentru a fi sănătoşi şi la un sistem sanitar care este sustenabil pentru generaţiile care vor veni.

Pe scurt:
1. Legea imunizării școlarilor prevede că aceștia trebuie să aibă dovada vaccinării faţă de anumite boli pentru a fi primiţi în unitățile de învățământ din Ontario, cu excepția situației în care au o scutire de a fi imunizați care este validă. Printre bolile respective se numără: difteria, tetanosul, poliomielita, oreionul, pojarul, rubeola, tusea convulsivă, boala meningococică şi, pentru copiii născuţi începând cu 2010, varicela.
2. Detaliile asupra sesiunilor de educare pentru cei care decid să solicite scutire de la vaccinarea şcolară vor fi determinate prin consultări cu unităţile de sănătate publică şi cu alte autorităţi. 
3. Registrele de imunizare a elevilor/studenţilor din Ontario vor fi stocate într-o bază de date. Unităţile de sănătate publică folosesc aceste informaţii pentru a-şi susţine cererile şi programele de imunizare în baza legii imunizării școlarilor.
4. Părinţii ar trebui să contacteze unitatea locală de sănătate publică dacă nu sunt siguri că vaccinările copilului lor au fost raportate.

Resurse adiţionale:
1. Immunization 2020
 

2. Vaccinurile: cel mai bun medicament – raportul anual din 2014 al ofiţerului şef în domeniul sănătăţii
3. Vaccinurile în Ontario
 

4. Unităţile de sănătate publică din Ontario
5. Pacienţii mai întâi: plan de acţiune pentru îngrijirea sănătăţii

Citate semnificative:
«Alegerea de a vă vaccina copilul îl va proteja de boli şi va proteja copiii vulnerabili care nu pot fi vaccinaţi din motive medicale. De aceea este important pentru părinţi să fie la zi cu vaccinările copilului lor. Dacă data vaccinării a trecut, amendamentele propuse în legea imunizării școlarilor va ajuta părinţii şi responsabilii legali să ia decizii în privința vaccinării în cunoştinţă de cauză. Modificările vor face posibilă monitorizarea mai uşoară de către părinţi a vaccinărilor pe care urmează să le primească în continuare copilul, fapt care va contribui la sănătatea şi binele tuturor cetățenilor din Ontario.»
Dr. Eric Hoskins, ministrul Sănătăţii şi Îngrijirii pe termen lung, Canada

«Protejarea copiilor de boli serioase care pot fi prevenite prin vaccinare, în Ontario, este o responsabilitate vitală pe care trebuie să continuăm să o întărim. Amendamentele introduse reflectă această importanţă, iar dacă legea va fi ratificată, acestea vor ajuta anumiţi părinţi şi responsabili legali să ia decizii în urma informării referitoare la sănătatea copiilor lor şi vor îmbunătăţi monitorizarea raportării vaccinărilor școlare obligatorii care se realizează în provincie.»
Dr. David Williams, ofiţer şef în domeniu medical în Ontario”

Canada pare a fi prima ţară care se grăbește să pună în aplicare indicaţiile date de Organizația Mondială a Sănătății anul trecut, referitoare la forţarea populaţiei să accepte vaccinările şi la adoptarea unor măsuri prin care să fie înlăturate neîncrederea şi suspiciunile, foarte îndreptăţite de altfel, faţă de vaccinuri.

Excesele de tip totalitarist ale autorităților canadiene ne dau de gândit, mai ales că în România se pregătesc legi similare. Nu trebuie să ajungem la stadiul în care se dictează reeducare forţată prin lagăre de muncă, pentru a lua atitudine împotriva vaccinării obligatorii; oricărei aluzii la o asemenea ideologie este necesar să i se reziste din principiu.


Citiţi şi:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă măsuri coercitive pentru a se face faţă neîncrederii în vaccinuri

Anchetă despre cum (NU) ţin autorităţile române evidenţa efectelor adverse ale vaccinurilor (I)

CDC este forţat să recunoască despre faptul că, deși ştia că adjuvanţii toxici din vaccinuri provoacă autism, tot a impus vaccinările la copii!

 

yogaesoteric
14 iulie 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More