Iohannis, Vela, Grindeanu, Manciu și alți ‘comandanți’ ai cenzurii, transformați în penali de patronul ziarului Justițiarul…
… și de avocatul Dan Chitic, care îi acuză de abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat
Oricât ar părea de neverosimil, Parchetul General chiar s-a pus în mişcare într-un dosar penal pornit de la o plângere împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, după ce regimul acestuia a practicat cenzura pe faţă, fără nicio ruşine, în ciuda faptului că o asemenea măsură este interzisă explicit de către Constituţia României.
Miercuri, 2 decembrie 2020, procuroarele PICCJ Gabriela Zlata şi Adriana Denisa Cristodor (şefa Secţiei de urmărire penală şi criminalistică) l-au informat pe avocatul Dan Chitic – apărătorul jurnalistului Marius Albin Marinescu, cel care a depus la Parchetul General plângerea împotriva lui Klaus Iohannis – că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală in rem în data de 19 octombrie 2020.
Este vorba de binecunoscutul scandal din starea de urgenţă, când Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a închis abuziv site-ul Justiţiarul.ro – al lui Marius Albin Marinescu – pe motiv că portalul ar fi publicat fake news. În realitate, Justiţiarul.ro demasca dictatura politico-medicală instaurată în România şi în alte ţări sub pretextul pandemiei de coronavirus.
Abuz în serviciu şi grup infracţional organizat
Marius Albin Marinescu nu a stat cu mâinile-n sân, ci la 31 iulie 2020 i-a dat pe mâna Parchetului General atât pe Iohannis, cât şi pe Sorin Grindeanu (preşedintele ANCOM, adică fix instituţia care a închis efectiv Justiţiarul.ro), precum şi pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela (cel care a cerut închiderea site-ului) şi pe şeful Grupului de Comunicare Strategică, Andi Manciu (cel care a propus mârşăvia). Alte trei persoane vizate de plângerea penală sunt Sorina Coşbuc, Iulian Drăgoi şi Adrian Cuturescu, despre care presa a scris că făceau parte din GCS în acea perioadă.
În plângerea penală înaintată de dl. Marius Albin Marinescu, președintele republicii, ministrul de Interne, președintele ANCOM, șeful și membrii Grupului de Comunicare Strategică (GCS) și celelalte persoane angajate în GCS, ANCOM și MAI care au avut atribuții în suprimarea temporară a publicației Justițiarul, sunt solicitate a fi trase la răspundere pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, prevăzută și pedepsită de Art. 297 din Codul Penal, precum și de constituire a unui grup infracțional organizat, prevăzută și pedepsită de Art. 367 Cod Penal, toate cu aplicarea circumstanței agravante prevăzute de Art. 77 lit. g din Codul Penal.
În esenţă, Marinescu îi acuză pe cei şapte oficiali că prin închiderea site-ului Justiţiarul.ro au încălcat grav Constituţia, care la articolul 30 interzice explicit atât cenzura de orice fel, cât şi suprimarea oricărei publicaţii. De asemenea, ziaristul sublinia că nici decretul preşedintelui Klaus Iohannis privind instaurarea stării de urgenţă, nici celelalte acte normative adoptate în aceeaşi perioadă nu prevedeau închiderea unei publicaţii, ci doar eliminarea acelor articole considerate ştiri false („fake news”). Asta ca să nu mai punem la socoteală faptul că o asemenea realitate – care îngrădea libertatea de expresie – era reglementată prin acte infralegale, iar nu printr-o lege, după cum tot Constituţia dictează.
În aprilie, ANCOM a închis în timpul stării de urgență site-ul Justițiarul, condus de Marius Albin Marinescu, sub pretextul combaterii răspândirii așa-numitelor știri false despre coronavirus și restricții, dar de fapt pentru că nu agreau conținutul liber exprimat pe această pagină web, în special un articol de opinie în care era criticată folosirea crizei sanitare pentru inducerea de legi abuzive și limitarea drepturilor omului (ceea ce s-a și petrecut în România mai ales o dată cu adoptarea legii carantinării) și un articol în care jurnalistul demasca sperietoarea falsă propagată în SUA, unde Centrele de urgență covid-19 anunțate ca fiind „ultra-saturate” erau ultra-goale. Ciudat este cum de autoritățile române, pe lângă faptul că au îngrădit libertatea presei prin suprimarea acelor articole doar pentru că erau incomode pentru guvern, nu s-au limitat doar la acestea, ci au închis întregul site, ștergând și arhiva acestuia, în care se găseau valoroase articole și anchete jurnalistice despre procesele din perioada în care Iohannis era primar la Sibiu, care nu aveau, evident, nicio legătură cu urgența sanitară, ci doar cu gestionarii acesteia.
După ce i-a fost închis prima dată site-ul, proprietarul a depus o cerere de redeschidere, exprimându-și disponibilitatea de a respecta anumite condiții referitoare la subiectul pandemiei, iar MAI și GCS au aprobat redeschiderea site-ului, dar l-au închis chiar a doua zi, citând alte două articole: o recenzie de carte în al cărei titlu se folosea sintagma „ieșirea din robie” și un articol cu titlul „De ce nu se fac necropsii în pandemia covid-19?”. Niciunul dintre acestea nu răspândea informații false ori sensibile pentru siguranța sanitară, ci doar adevăruri care erau deranjante pentru regim.
Pentru cele două încălcări grosolane și interesate ale libertății presei, jurnalistul Marius Albin Marinescu, prin avocatul Dan MV Chitic, îi trage la răspundere penală pe Iohannis, Vela, Grindeanu, Manciu și alții care au executat ordinul de reducere la tăcere a publicației sale incomode.
Prezentăm principalul pasaj din adresa prin care PICCJ îl anunţa pe avocatul Chitic de stadiul dosarului nr. 122/P/2020:
„În conformitate cu prevederile art. 81 alin. 1 lit. a din Codul de procedura penală care reglementează dreptul persoanei vătămate de a fi informată cu privire la drepturile sale, referitor la situaţia dosarului nostru cu numărul de mai sus vă facem cunoscute următoarele:
1) Plângerea formulată de dvs. la data de 31.07.2020 împotriva Preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, ministrului afacerilor interne, Marcel Vela, preşedintelui ANCOM, Sorin Mihai Grindeanu s.a., a fost înregistrată în evidenţa cauzelor penale a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică sub nr. 122/P/2020; dosarul se afla în lucru la procuror.
2) În temeiul art. 305 din Codul de procedura penală, la data de 19.10.2020 în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunile prev. de art. 297 alin. 1 cu aplic. art. 77 lit. g din Codul penal şi art. 367 din Codul penal cu aplic. art. 77 lit. g din Codul penal; încadrarea juridică a fost stabilită pe baza aspectelor descrise de dvs. în plângere.”
După primirea acestei adrese, avocatul Dan Chitic a anunțat pe Facebook că președintele Iohannis, ministrul Marcel Vela, demnitarii Sorin Grindeanu, Andi Manciu ș.a. au oficial eticheta de „penali”, de vreme ce pe numele lor există o plângere penală pentru infracțiunile de „abuz în serviciu” și „constituirea unui grup infracțional organizat”, precum și circumstanța agravantă că au „profitat de situația prilejuită de starea de urgență” pentru a-și implementa abuzurile.
„Da, de azi e oficial: AVEM UN PREȘEDINTE «PENAL»!
Și da, ne vom bate până la moarte pentru drepturile noastre!
Cu fapte, nu cu vorbe!”, a scris avocatul pe Facebook.
Citiţi şi:
Minciuna covid demascată din interior și cenzura platformei YouTube
Snowden: Ceea ce se construieşte acum în jurul Covid-19 este arhitectura opresiunii
yogaesoteric
25 ianuarie 2021