Ipoteza ca echipa lui Trump să salute deznodământul electoral care l-a adus pe Călin Georgescu pe primul loc este plauzibilă

Profesorul Ilie Bădescu, un al doilea interviu la zi despre fenomenul suveranist și geopolitică electorală

Victor Roncea: Dle profesor, în continuarea discuției noastre despre aversiunea globaliștilor față de ceea se poate numi deja „fenomenul Călin Georgescu” și în contextul tulburărilor de tip ANTIFA-BLM care au loc prin centrele urbane ale Rețelei Soros din România ce părere aveți despre ipoteza lui Bogdan Hertzog, care susține că voturile pro-Calin Georgescu ar fi fost induse de aparatul din spatele echipei lui Trump? Să avem în vedere și declarația ambasadoarei SUA în România, Kathleen Kavalec, soția experimentatului Mark Taplin dar și presa pro-Trump americană, favorabilă și candidatului nostru.

Prof. Ilie Bădescu: Aș vrea să atrag atenția că deja alegerile din România alunecă spre ceea ce un geopolitician francez numește geopolitica electorală.

Înțelegem cât de localizate sunt problemele de rază mare, chiar globale. Specificul epocii noastre constă, între altele, în faptul că semnele epocii și ale lumii pot fi dezlegate (citite) în orice punct al planetei. Dacă vrei să vezi cât de tolerant este globalismul (și cât de dialogali sunt oamenii care îmbrățișează această filosofie) analizează alegerile prezidențiale din România și vei afla răspunsul cel mai adecvat.

Revenind la întrebare, fac precizarea că am observat ipoteza lui Bogdan Herzog și i-am răspuns deja pe Facebook. Reiau și aici dezvoltând ceea ce am notat în comentariul meu. Ipoteza sa că echipa lui Trump salută deznodământul electoral care l-a adus pe Călin Georgescu pe primul loc este plauzibilă.

E firesc ca toată lumea sănătoasă să dorească pace, nu război și e salutar că în SUA există o echipă la vârful elitei americane mișcată de etosul păcii mondiale în locul etosului războiului care ar aduce dezastrul planetar. Este proba responsabilității mondiale a Americii. Ar fi salutar să se audă o voce pro-pacifică de peste ocean în România.

Tendința pro pacifică în electoratul român nu putea veni prin inducție de vreun fel, nici rusă, nici chineză, nici americană. Teoria inducției subliminale nu explică decât fenomene de limitată canalizare a unui comportament pre-existent.

Nici evidența statistică nu susține această ipoteză a „fabricării” prin inducție a unei decizii comune la milioane de oameni răspândiți pe trei continente.

O asemenea ipoteza preluată din psihologia mulțimilor e plauzibilă și ea doar pentru tendințe latente. Ipoteza pre-fabricării unui comportament la o asemenea scară e contrazisă chiar de statistica voturilor primite de Călin Georgescu în țările în care o asemenea operație ar fi plauzibilă.

În SUA, Georgescu a primit 21,25% din voturi în vreme ce Lasconi a primit 41,44% din voturi. În Israel tot Lasconi a fost pe primul loc. Și chiar și la Moscova!

Ipoteza lui Bogdan este plauzibilă doar în sensul unei „sincronicități”: tendința pro-pace a echipei lui Trump și a electoratului acestuia se întâlnește nepremeditat (prin pură sincronicitate, cum ne arată teoria lui Jung pe care a folosit-o chiar Bogdan în alte studii ale sale) cu tendința pro-pace a echipei lui Georgescu și a electoratului acestuia. Și asta e salutar și dătător de speranță.

E în cale afara de ciudat cât de manipulați sunt tinerii de pe străzi, oricine ar fi ei, căci resping tendința pro-pace al cărei exponent este Calin Georgescu când ar fi cazul să știe că în caz de extindere a războiului cei din tranșee vor fi tocmai ei, cei ce se „tem” de pacea promisă de Georgescu în consens cu echipa lui Trump din America.

Anularea alegerilor: Ce fel de democrație este aceasta care acceptă minoritățile sexuale, de pildă, dar resping minoritățile electorale, care reprezintă de fapt peste 2.000.000 de români?!

Victor Roncea: Domnule profesor, sunt carne de tun oricum, din nefericire: acum sunt carne de tun a ideologiei LGBT care i-a bombardat la creier până s-a transformat într-o tochitură iar mâine, Doamne, ferește!, ar putea să fie carne de tun pentru bombele care le vor sfârteca trupul. Dar ce părere aveți despre solicitarea unor diverse cadre externe și interne, între care un europarlamentar trădător al AUR, cum este fostul tovarăș al Monicăi Macovei, traseistul Terheș, de anulare a alegerilor?

Profesorul Ilie Bădescu: Este o reacție antidemocratică. E straniu să constați că cei ce-l resping pe Călin Georgescu sunt așa de încrâncenați împotriva cincimii care-l votează.

Ce fel de democrație este aceasta care acceptă minoritățile sexuale, de pildă, dar resping minoritățile electorale, care reprezintă de fapt peste 2.000.000 de români?!

Democrația lor este bună când, în numele ei, cer acceptarea minorității LGBT, dar nu mai este bună când e nevoie să accepte minoritățile electorale.

Este siderant să descoperi o așa de mare încrâncenare contra unui procent de 20%. De ce atâta spaimă? Dacă te bazezi pe cei 80%, fii liniștit. Lasă-i pe cei 20% să-ți spună că l-ar prefera pe celălalt, fiindcă văd în el un exponent al propriilor lor valori și deci al unei hărți axiologice care le dă și lor dreptul să existe în conviețuire cu ceilalți semeni ai lor. Cum să ceri o epurare, în numele democrației? Ce fel de democrație este aceasta care se împacă cu epurările de masă? Cu blamarea spre anihilare a celor care nu consimt la omogenitatea punctului de vedere? Acest totalitarism, în mod penibil camuflat, nu face bine nici țării și nici democrației, evident. De ce să-ți fie frică de 20% dacă ai de partea ta 80% dintre alegătorii care nu l-au votat pe Călin Georgescu? Ți-e frică de gândirea liberă? Mai ales că mai toate televiziunile susțin o bine articulată logistică instituțională a campaniei anti-Călin Georgescu?!

Orice comentariu devine cumva de prisos fiindcă adevărul strigă de pe ziduri.

Citiți și:
Victoria lui Călin Georgescu a demonstrat că sistemul și Soros cu ong-urile sale s-au izbit de partidul invizibil al familiștilor creștini și al tradiționaliștilor din România
Jean Maurer: „Da, sunt un susținător al dr. Călin Georgescu pentru funcția de Președinte al României!”

 

yogaesoteric
29 noiembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More